Civilizációt nem lehet az emberek összezsúfolhatóságára tervezni

1912. ápr. 14: A Titanic nevű 280 méter hosszú, 30 méter széles brit óriásgőzös (a világ akkori legnagyobb utasszállító hajója), útban Southamptonból New Yorkba, miközben megkísérelte megszerezni az Atlanti-óceánt leggyorsabban átszelő hajónak járó kék szalagot, egy jéghegy víz alatti párkányára futott, és másnap hajnali 2 óra 20 perckor elsüllyedt. A 2209 utas közül 1517 (elsősorban az elegendő mentőeszköz hiányában) életét vesztette.

Civilizációt nem lehet az emberek összezsúfolhatóságára tervezni | ClimeNews

A mentőcsónakok kapacitásához képest nagyon túl volt népesedve a Titanic.

S most a járványban kiderült, hogy az emberiség nagyon túl van népesedve a liftek és lépcsőházak, repülők és buszok, utcák és terek, irodaházak és termelőcsarnokok, buliterek és éttermek, mozik és áruházak, sportrendezvények és kirándulóhelyek stb. kapacitásához képest – mihelyt néhány méter távolságot kell tartani. Az emberiség többsége már városokban él, amelyeket AZ EMBEREK ÖSSZEZSÚFOLHATÓSÁGÁRA TERVEZTEK.

Túlnépesedés? Ugyan már! – vágják a fejünkhöz évtizedek óta, hiszen a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány a túlnépesedésre figyelmeztetésről és a fogamzásgátlás emberi jogáért kiállásáról lett híres/hírhedt nemzetközileg. Nos, civilizációt mostantól már nem lehet az emberek összezsúfolhatóságára tervezni, csak a fogamzásgátlás közegészségügyi ingyenességére, nők jogaira és lányok tanulására, a népességrobbanás visszafordítására.

Ha ki is tudnak fejleszteni újabb és újabb védőoltásokat a mutációkra, a népességrobbanás miatt egyre jönnek a járványok. Pl. az emberiség százmilliárdnyi állattal él közelségben, s több száz millió nyomorgója megélhetése érdekében benyomulni kényszerül a dzsungelekbe, erdőt irtani és bozóthúst vadászni. Találkozik az emlősökben élő több mint félmillió féle vírussal (amelyekből csupán pár ezret ismert meg eddig a tudomány), így egyre gyakrabban ugrik át ilyen-olyan vírus az emberre.

A National Geographic különszámmal ünnepelte a 7 milliárd embert 2011-ben, s ebben a következő ostobaságot írta: „DE el sem hinnéd, milyen sok hely marad még a Földön. Ha szorosan egymás mellé állna mind a 7 milliárd ember, bőven elférnének Los Angeles városában.”

(National Geographic, 2011 jan.)

Megírtam nekik, hogy 7 milliárd hullára lenne ez igaz, amiből minden m2-re lehet rakni egyet. De az átlagembernek jelenleg kb. 3 hektárra (30 000 m2-re) van szüksége az életviteléhez!

Nem akarsz bezártságot, távolságtartást, járványokat, zsúfoltságot, szennyet, zajt, nyomort, erőszakot, természetpusztulást, klímamegbolondulást? Segítsd a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliókat – ezzel magadat is segíted! Ráadásul egyben klímabaráttá, karbonsemlegessé is teszed magadat!

Simonyi, Gyula I.
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány – BLOG

Civilizációt nem lehet az emberek összezsúfolhatóságára tervezni | ClimeNews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.