Még nem tudatosult a túlnépesedés

Sajnos rengeteg ember fejében még nem tudatosult a túlnépesedés, ezért fontos terület ez a valóság megismertetésében.

Még nem tudatosult a túlnépesedés | ClimeNews - Hírportál

Elcsodálkozva, és kétkedéssel fogadják amikor arról beszélek, hogy az egész világ, Európa, és azon belül Magyarország is túl van népesedve, ahol ez még nem áll fönn ott is arrafelé tartanak, és egy generáció alatt berobban az aminek nem kellene, hogy megtörténjen.

Ha tudással rendelkezel, hagyd, hogy mások is meggyújthassák benne a gyertyáikat.

Margaret Fuller

Nagy öröm volt számomra megismerni ezt a kiadvány az emberi túlnépesség atlaszát João Luís Ramalho Abegão szerzőtől. Egy hiánypótló tudományos munka eredménye, de nézzük miről is van szó.

Az összes egymással összefüggő problémák közül talán a legsúlyosabb a saját fajunk elterjedése.

– Sir Crispin Tickell

Az Emberi Túlnépesség Atlaszának (Human Overpopulation Atlas) ez az első kötete az olvasót a tudományos irodalom összeállításával, valamint a szakértők többségének meggyőző érvelésével látja el, hogy az ökológiai, környezeti, szociológiai, olyan geopolitikai és gazdasági nehézségek, amelyek elszennyezték a világunkat, olyan kiváltó okkal rendelkeznek mint a túlnépesedés, vagy kétségtelenül összekapcsolhatók a hatalmas és növekvő létszámmal.

Még nem tudatosult a túlnépesedés | ClimeNews - HírportálÉs hogyan nem lehet? Minden új emberi utas a Földön fel van szerelve a szükséges követelményekkel, amelyeket be kell tartani létezésének és „virágzásának” megóvása érdekében. Ez a személy élelmet, vizet, menedéket, ruházatot, energiát, anyagokat, technológiát, szállítást, infrastruktúrát, helyet és biztonságot igényel, ugyanakkor hátrahagyva a maradékokat és a hulladékot, megváltoztatja az élőhelyeket, szennyezi a légkört, a talajt és a vízfolyásokat.

Még ha mindannyian szinte észrevétlenül is járulunk hozzá, a 7,6 milliárd és a növekedése óriási számhoz, amelyet elménk még csak fel sem tud fogni, mindezen triviális hatások mély átalakulásokkal járnak. Az emberi túlnépesség atlasza leírja ezeket az eltéréseket.

Bevezetés és szerkesztés: Rampaek, László A.
Fordította: Joó Szilvia

Forrás: https://www.overpopulationatlas.com/

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.