Még nem tudatosult a túlnépesedés

Sajnos rengeteg ember fejében még nem tudatosult a túlnépesedés, ezért fontos terület ez a valóság megismertetésében.

Még nem tudatosult a túlnépesedés | ClimeNews - Hírportál

Elcsodálkozva, és kétkedéssel fogadják amikor arról beszélek, hogy az egész világ, Európa, és azon belül Magyarország is túl van népesedve, ahol ez még nem áll fönn ott is arrafelé tartanak, és egy generáció alatt berobban az aminek nem kellene, hogy megtörténjen.

Ha tudással rendelkezel, hagyd, hogy mások is meggyújthassák benne a gyertyáikat.

Margaret Fuller

Nagy öröm volt számomra megismerni ezt a kiadvány az emberi túlnépesség atlaszát João Luís Ramalho Abegão szerzőtől. Egy hiánypótló tudományos munka eredménye, de nézzük miről is van szó.

Az összes egymással összefüggő problémák közül talán a legsúlyosabb a saját fajunk elterjedése.

– Sir Crispin Tickell

Az Emberi Túlnépesség Atlaszának (Human Overpopulation Atlas) ez az első kötete az olvasót a tudományos irodalom összeállításával, valamint a szakértők többségének meggyőző érvelésével látja el, hogy az ökológiai, környezeti, szociológiai, olyan geopolitikai és gazdasági nehézségek, amelyek elszennyezték a világunkat, olyan kiváltó okkal rendelkeznek mint a túlnépesedés, vagy kétségtelenül összekapcsolhatók a hatalmas és növekvő létszámmal.

Még nem tudatosult a túlnépesedés | ClimeNews - HírportálÉs hogyan nem lehet? Minden új emberi utas a Földön fel van szerelve a szükséges követelményekkel, amelyeket be kell tartani létezésének és „virágzásának” megóvása érdekében. Ez a személy élelmet, vizet, menedéket, ruházatot, energiát, anyagokat, technológiát, szállítást, infrastruktúrát, helyet és biztonságot igényel, ugyanakkor hátrahagyva a maradékokat és a hulladékot, megváltoztatja az élőhelyeket, szennyezi a légkört, a talajt és a vízfolyásokat.

Még ha mindannyian szinte észrevétlenül is járulunk hozzá, a 7,6 milliárd és a növekedése óriási számhoz, amelyet elménk még csak fel sem tud fogni, mindezen triviális hatások mély átalakulásokkal járnak. Az emberi túlnépesség atlasza leírja ezeket az eltéréseket.

Bevezetés és szerkesztés: Rampaek László
Fordította: Joó Szilvia

Forrás: https://www.overpopulationatlas.com/


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.