Felelős társaságok

FAREL – Romániában az elsők között az önkéntes karbon piacon

Annak ellenére, hogy a valóság rávilágít arra, hogy mennyire hibásak vagyunk a Földi életünk tönkretételében nagyon kevesen vannak, akik elkötelezik magukat a fenntarthatóság támogatásával kapcsolatban. Legfőképpen annak érdekében, hogy egy tiszta és élhető környezetet hagyjanak hátra a következő generációk számára.

Egy harasztkereki cég, nevezetesen az SC Farel Impex SRL Romániában, melynek főbb tevékenysége az italok forgalmazása elsőként az ő szegmensükből megértette a környezetvédelmi kihívásokat és elhatározta, hogy nem marad tétlen, nem vár addig amíg kényszeríteni fogják erre, mert lehet akkor már túl késő lesz elkezdeni változtatni. Elhatározták, hogy ÖNKÉNTESEN kiszámoltatják a cég saját karbonlábnyomát annak érdekében, hogy az alapján megtehesse a saját károsanyag kibocsátásának ellentételezését, másképpen semlegesítését.

A cég vezetője megértette, hogy nagyon komolyan kell venni a globális felmelegedés okozta kihívásokat, példamutatóan állást foglalt e téren és reményét fejezi ki, hogy e példát az üzlettársai és partnerei is követni fogják.

Egy tudatos és felelős vezető hosszútávon tervezi a cége működését – így cselekedve eddig is – és felvállalta, hogy ezúttal konkrét lépéseket kell tennie a tevékenységével járó környezetre gyakorolt terhelés csökkentésére vonatkozóan.

Eljött az ideje, hogy minden vállalat – aki még nem tette meg – kövesse az SC Farel Impex SRL példáját, amely ezután karbon semlegesen szeretne működni és a hitelességet e téren az iCC brand garantálja.

A SC Farel Impex SRL azon cégek közé tartozik ezután, akiknek büszkén közös a céljuk, hogy az emberek és a természet harmóniában élhessenek együtt.

Az ,,Élet célja, hogy biztosítsa a folytonosságot”, a  ClimeNews nevében is gratulálunk Farkas Elek úrnak ennek megértésében és a döntéséhez, hogy elsők között részt vállal egy “szén-dioxid-mentes gazdaság” létrehozásában.

Forrás: Eötvös Ilona – OurOffset

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

2 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

7 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago