A Nat Geo fogja bemutatni DiCaprio különleges dokumentumfilmjét

A Nat Geo fogja bemutatni DiCaprio különleges dokumentumfilmjét - ClimeNews

Leo a globális felmelegedés problémájáról készített nagyszabású produkciót, amely világszerte ősszel fog a tévéképernyőkre kerülni.

A Nat Geo fogja bemutatni DiCaprio különleges dokumentumfilmjét - ClimeNewsA National Geographic Channel világszerte műsorára tűzi az Oscar-díjas színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio filmjét, aki alkotásában arra keres választ, hogy a társadalom miként mentheti meg az eltűnés szélére került fajokat, ökoszisztémákat és őslakos közösségeket. Az emberi tevékenység ugyanis ma már a Föld legtávolabbi, legritkábban lakott tájain is súlyos károkat okoz, és felborította bolygónk klimatikus egyensúlyát. Az alkotás látványos felvételekkel támasztja alá az említett folyamatokat, és a gyakorlatban is megvalósítható módszereket kínál, melyek segíthetik Földünk megmentését.

A Nat Geo fogja bemutatni DiCaprio különleges dokumentumfilmjét - ClimeNewsA filmet Leo az Oscar-díjas dokumentumfilmes Fisher Stevens, Brett Ratner és James Packer producerek közreműködésével készítette, az executive producer Martin Scorsese volt. A produkcióban az ENSZ békenagyköveti tisztségét is betöltő DiCaprio híres közéleti személyiségekkel és aktivistákkal beszélget arról, miként lehetne “kizöldíteni”, azaz fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit. Interjúalanyai többek között: Barack Obama, az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Bill Clinton, az Egyesült Államok volt elnöke, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára, Ferenc pápa, valamint a NASA vezető kutatói.

A National Geographic hosszú ideje küldetésének tartja az emberek környezeti szemléletformálását. Napjainkban, a klímaváltozás jelentette súlyos és tagadhatatlan válság közepén, felelősségünk az emberek cselekvésre sarkallása. Meg vagyok győződve róla, hogy a Nat Geo globális brandje DiCaprio környezetvédelmi elkötelezettségével és Fisher lenyűgöző történetmesélésével párosulva minden korábbinál élesebb reflektorfénybe tudja állítani a klímaváltozás ügyét.

– mondta Courteney Monroe, a National Geographic Global Networks vezérigazgatója.

A Nat Geo fogja bemutatni DiCaprio különleges dokumentumfilmjét - ClimeNewsA klímaváltozás a bolygónkat fenyegető legnagyobb veszély. Össze kell fognunk, és a hangunkat megsokszorozva a döntéshozóktól lépéseket követelni az ügyben. A túlélésünk függ ettől.

– jelentette ki Leonardo DiCaprio.

Többé nem hunyhatjuk be a szemünket a jelenséggel kapcsolatban, remélvén, hogy majd csak megoldódik magától a dolog. Abban bízom, hogy a film ébresztőként szolgál majd, és rádöbbenti a nézőket, hogy a vesztünkbe rohanunk, ha nem cselekszünk. És mivel a bemutatóra az amerikai elnökválasztási kampány idején kerül sor, azt remélem, az alkotásunknak köszönhetően az emberek nemcsak a globális klímaváltozás megállításának a fontosságára, de a voksuk súlyára is ráébrednek majd.

– tette hozzá Fisher Stevens.

<!– –>

A National Geographic Channel tervei szerint a film mozibemutatójára 2016 októberében kerül sor New Yorkban és Los Angelesben, majd az alkotást a tévécsatorna világszerte 171 országban fogja műsorára tűzni. Hazánkban október 30-án, 21 órakor lesz látható.

Forrás: National Geographic Channel (Keresztesi Ferenc)