Önkéntes piac (VER)

Kiegyenlíti a júniusi összes csomagszállításának karbonlábnyomát az UPS

Az UPS bejelentette, hogy a társaság június 5-én megemlékezik a Környezetvédelmi Világnapról azzal, hogy a június hónapban szállított csomagok szén-dioxid kibocsátását ellentételezi, kiegyenlíti szén-dioxid semleges programja keretében.

Az UPS szén-dioxid semlegesítése ellensúlyozza az egyes szállítmányok becsült szén-dioxid-kibocsátását, tanúsított szén-dioxid egységek vásárlásával.

A részvételhez a feladók csekély díjat fizetnek a csomagjaik szállításával keletkező karbonlábnyom kiegyenlítésére.

Az UPS ezeket az ellentételezéseket június folyamán fogja megtenni. Ez lényegében megkétszerezi a feladó hatását, lehetővé téve ezzel a feladónak, hogy potenciálisan nettósítsa a „szén-dioxid semlegesség”-ét júniusban. Az opcionális szolgáltatás csomagonkénti átalánydíja 0,05 USD az UPS földi szolgáltatásaiért, és 0,20 USD az UPS Next Day Air, UPS 2nd Day Air, és UPS 3 Day Select szolgáltatásokért.

Az UPS 2010-ben indította szén-dioxid semleges programját, és évente több mint 60 millió csomagot ellentételez az ügyfelek számára.
Az UPS szén-dioxid semleges opcióját a Société Générale de Surveillance (SGS) ellenőrző, tesztelő és hitelesítő vállalat hitelesítette. Ezenfelül az UPS szén-dioxid-ellentételezési programja betartja a Natural Capital Partners által készített CarbonNeutral protokollt.

A csomagküldő szállítmányozási óriás további fenntartható kezdeményezései között szerepel, a megújuló földgáz (RNG) legnagyobb mértékű felhasználása az Egyesült Államokban. 2019-ben az UPS megállapodást írt alá a Clean Energy Fuels Corporation-nel a „Redeem” RNG 170 millió gallonnak megfelelő mennyiségének 2026-ig történő beszerzésére, hogy az UPS szállító kamionokat üzemeltessen vele.
A vásárlás az UPS azon stratégiájának része, amelynek alapján alternatív üzemanyag-fogyasztását 2025-re megnöveli, a teljes közúti üzemanyag felhasználásának 40% -ára, és a közúti flotta abszolút üvegházhatást okozó gázkibocsátását 12% -kal csökkenti.

Forrás: Environmental Leader® – EMILY HOLBROOK írása
Fordította: Rasid Said

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

3 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

2 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

3 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago