Civilizáció

Kihalás – A Tények | David Attenborough – BBC

A BBC televízió vasárnap sugározta a teljes „Kihalás – A Tények” című dokumentumfilmet. David Attenborough, a világszerte szeretett ember bemutatja, mintegy figyelmeztetve, hogy most „ebben a kritikus pillanatban”  cselekednünk kell, vagy a következő években ki kell pusztulnunk.

Van a szokásos kis “hopium”, a végén elmondja a Virunga-hegyi gorillák kihalástól való megmentésének egyedi történetét… de különben a más területeken tapasztalt hatalmas kudarcok és veszteségek kemény felvételei is láthatóak:
– a  3 fokos hőmérséklet-emelkedés valóságos lehetősége,
– néhány kemény felvétel az emberi biológiai sokféleségre gyakorolt ​​globális hatásáról,
– az óriási mezőgazdaság hatása az élőhelyekre, és a talajpusztulásra globálisan, a kopár tengerekre, még a járványok jelentős növekedése is.

A dokumentumfilmet nem könnyű megnézni – egyértelmű, hogy a biológiai sokféleségről és az éghajlatváltozásról szóló ENSZ-egyezmények valójában nem hoztak változást, és az éghajlatváltozás széles körű „tagadás-izmus”-ként nevezik meg. Mindezt egy nagyon mainstream médiumban. Kérdésként fogalmazódik meg: Változást fogunk tapasztalni a tények nyilvánosság elé terjesztésével a kihalás lehetőségéről?

Jelenleg online nézheti a dokumentumfilmet a BBC weboldalán, de ha nem az Egyesült Királyságban tartózkodik, akkor ezt a linket megtekintheti a Twitteren:

Forrás: Extinction: The Facts@BBCExtinction

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

3 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

1 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago