Felelőtlen társaságok

Klímabűnözőket finanszíroz az Európai Központi Bank?!

A mostani helyzetben tragikomikus, hogy a járvány okozta válságot egy még nagyobb válság fokozásának finanszírozásával próbálják megoldani, támogatva ezzel a klímabűnözőket.

Emberiség elleni bűnözők, akik a bolygó legnagyobb CO2-kibocsátóinak finanszírozását engedélyezik és végrehajtják?!

Tulajdonképpen arról van szó, hogy állami pénzt az éghajlatváltozás ösztönzésére és az élet megsemmisítésére használják fel! Olyan éghajlati bűnözők, mint a Shell és a Total pénzt kapnak az Európai Központi Bank sürgősségi Covid-19 reagálási alapjából. Ennek a pénznek az volt a célja, hogy segítse az európai embereket és a gazdaságokat a világjárvány utáni felépülésben, a zöld, fenntartható, tisztességes munkahelyek és a közszolgáltatások finanszírozásában. Ehelyett az EKB millió eurókat fordít az éghajlati válság ösztönzésére a bolygó legnagyobb CO2-kibocsátóinak finanszírozása révén.

Hagyja abba az éghajlati bűnözők finanszírozását!

Felhívjuk az Európai Központi Bankot és Christine Lagarde elnököt: ne öntsön milliárd eurókat piszkos fosszilis tüzelőanyaggal működő vállalatokba. Hagyja abba az éghajlati válság finanszírozását!

Amennyiben csatlakozni szeretnél a harchoz klikkelj a képre, mert elfogyott a türelem. Töltsd ki név, e-mail cím, irányítószám, országnév megadásával, és add a neved a követeléshez!

A Bank vezetésének biztosítania kell, hogy az emberek és a bolygó, nem pedig a szennyezők álljanak Európában, és azon túl az igazságos fellendülés középpontjában.
Csatlakozzon hozzánk a fosszilis finanszírozás és a szén-, olaj- és gázipar hatalma elleni küzdelemhez. Írjátok alá minél többen és osszátok meg a lehető legtöbb közösségi platformon!

A fosszilis tüzelőanyag-ipar nem pusztán az éghajlat pusztulást, hanem borzalmas tapasztalatok is vannak arról, hogy az emberi jogok az egész világon emiatt csorbulnak. Le kell őket állítani, és nem szabad európai közpénzzel támogatni.

Rampasek, Lászó A.
Forrás: 350.org

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

5 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago