Időjárás

Természeti katasztrófa Hongkongban!

2021. október 8. – Természeti katasztrófa Hongkong víz alatt! Fekete riadó! Árvíz és a Lionrock trópusi vihar, Kína.

 

A természeti katasztrófa a Föld természeti folyamataiból eredő súlyos káros esemény; például: árvíz, hurrikán, tornádó, vulkánkitörés, földrengés, cunami, vihar, eső, jégeső, futótűz, hullámok, szél, hó, időjárás és egyéb geológiai folyamatok.

A szakadó esőzések miatt a hongkongi obszervatórium múlthét péntek délelőtt 11 órakor feketére emelte a legmagasabb fokozatú, legutóbb június 28-án kiadott viharjelzést. A figyelmeztetést egy órával később pirosra minősítették vissza, mivel a várost még mindig heves esőzések sújtották, majd 17 órakor ismét sárga színűre csökkentették.
Korábban, amikor a Lionrock trópusi vihar Hongkongot kerülgette, a megfigyelőközpont 3-as szintű tájfunjelzést adott ki, amely a nap nagy részében érvényben volt.

A filmen a gépkocsi tulajdonosa szerint az akkor érvényben lévő sárga színű esőriasztás nem volt elegendő az időjárási körülményekhez. “Hogy őszinte legyek, az eső és a szél olyan erős volt ma reggel, hogy a piros vagy fekete esőriasztásnak már korábban érvényben kellett volna lennie”.

A Lionrock, az idén Kínát sújtó 17. tájfun szombaton ért partot a dél-kínai Hainan sziget tartományban. A helyi meteorológiai hivatal szerint a tájfun péntek kora reggel trópusi depresszióból erősödött fel, miközben áthaladt a Dél-kínai-tengeren. Hainan legtöbb részén heves felhőszakadások és erős szelek tomboltak. A Csiangcsou-szorosban szerda óta felfüggesztették a kompjáratokat. A Lionrock Hongkongot is érinti, ahol szombaton kora reggel a harmadik legmagasabb viharjelzést adták ki. A közlekedési hálózatokat, iskolákat és hivatalokat lezárták.

Forrás: Info Pedia | CGTN


rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

36 perc ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

5 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago