Természeti katasztrófa Hongkongban!

2021. október 8. – Természeti katasztrófa Hongkong víz alatt! Fekete riadó! Árvíz és a Lionrock trópusi vihar, Kína.

 

A természeti katasztrófa a Föld természeti folyamataiból eredő súlyos káros esemény; például: árvíz, hurrikán, tornádó, vulkánkitörés, földrengés, cunami, vihar, eső, jégeső, futótűz, hullámok, szél, hó, időjárás és egyéb geológiai folyamatok.

A szakadó esőzések miatt a hongkongi obszervatórium múlthét péntek délelőtt 11 órakor feketére emelte a legmagasabb fokozatú, legutóbb június 28-án kiadott viharjelzést. A figyelmeztetést egy órával később pirosra minősítették vissza, mivel a várost még mindig heves esőzések sújtották, majd 17 órakor ismét sárga színűre csökkentették.
Korábban, amikor a Lionrock trópusi vihar Hongkongot kerülgette, a megfigyelőközpont 3-as szintű tájfunjelzést adott ki, amely a nap nagy részében érvényben volt.

A filmen a gépkocsi tulajdonosa szerint az akkor érvényben lévő sárga színű esőriasztás nem volt elegendő az időjárási körülményekhez. “Hogy őszinte legyek, az eső és a szél olyan erős volt ma reggel, hogy a piros vagy fekete esőriasztásnak már korábban érvényben kellett volna lennie”.

A Lionrock, az idén Kínát sújtó 17. tájfun szombaton ért partot a dél-kínai Hainan sziget tartományban. A helyi meteorológiai hivatal szerint a tájfun péntek kora reggel trópusi depresszióból erősödött fel, miközben áthaladt a Dél-kínai-tengeren. Hainan legtöbb részén heves felhőszakadások és erős szelek tomboltak. A Csiangcsou-szorosban szerda óta felfüggesztették a kompjáratokat. A Lionrock Hongkongot is érinti, ahol szombaton kora reggel a harmadik legmagasabb viharjelzést adták ki. A közlekedési hálózatokat, iskolákat és hivatalokat lezárták.

Forrás: Info Pedia | CGTN


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.