Civilizáció

“Vannak gyerekeim, vannak unokáim” – Christine Lagarde

A klímaváltozás elleni harcra összpontosít az Európai Központi Bank. Christine Lagarde, az EKB elnöke bejelentette, hogy elérhetővé teszi az európai pénzintézet 2800 milliárd eurós eszközvásárlási rendszerét, amellyel a zöld célok elérést támogatják.

Lagarde a Financial Timesnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy szeretne megvizsgálni minden, a klímaváltozás elleni harcban bevethető eszközt, és ehhez ragaszkodni is fog.

A mostani az első alkalom, hogy az EKB elnöke elkötelezte magát, hogy megvizsgálja, hogyan tehetők zöldebbé a bank műveletei, ideértve az eszközvásárlásokat.

— Az EKB-nak át kell tekintenie azokat az üzleti műveleteit, amelyekkel a klímaváltozás elleni küzdelemhez csatlakozott, mert pénzből élünk – nyilatkozta Christine Lagarde.

Az EKB azt is megfontolja, hogy stratégiai felülvizsgálata részévé teszik a klímaváltozást. A felülvizsgálatot idén év elején indította a bank elnöke, akinek személyes motivációja is van ebbe.

Vannak gyerekeim, vannak unokáim. Egyszerűen nem akarok a szemükbe nézni, amikor azt kérdezik, hogy mit műveltetek – mondta Christine Lagarde.

Forrás: Euronews

Korábban:

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

3 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

1 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago