Önkéntes piac (VER)

Egy globális tanácsadó cég 9 éve karbonsemleges!

A Bain & Company egy globális tanácsadó cég, amely segít a világ legambiciózusabb változások megalkotóinak meghatározni a jövőt. 37 ország 59 irodáján keresztül, ügyfelei mellett dolgozik, egy csapatként, közös ambícióval, hogy rendkívüli eredményeket érjenek el, felülmúlják a versenyt és újradefiniálja az iparágakat.

Tízéves elkötelezettségük, hogy több mint egymilliárd dollárt fektessenek be a közjó érdekében történő szolgáltatásokba, tehetségüket, szakértelmüket és rálátásukat eljuttassák azokhoz a szervezetekhez, amelyek az oktatás, a faji egyenlőség, a társadalmi igazságosság, a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem terén napjaink sürgős kihívásaival küzdenek.

A vállalati társadalmi felelősségvállalás beépül Bain DNS-be, mert az embereik mélyen hisznek abban, hogy a világot jobbá tegyék. Mivel tapasztalataikat világszerte megosztják ügyfeleikkel, erőfeszítéseik előnyeivel – például a közösségi szervezetekkel folytatott munkájukkal vagy a karbonsemleges vállalat tanúsításával járó előnyökkel – messze meghaladja ez a vállalat önmagát.

A Bain hivatalosan 100% karbonsemleges vállalatként tanúsított globális tevékenysége során, és ez 2012 tavasza óta így működik. Büszkék arra, hogy 2020-ban kilencedik éve újból tanúsíttatták magukat – ezt a teljesítményt kevesen állíthatják.

Ez az eredmény annak a kimerítő erőfeszítésnek köszönhető, hogy globális lábnyomukat a nemzetközi tanúsítási előírásoknak megfelelően mérik, és sokoldalú megközelítéssel párosulva elérik a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást.

Agresszív módon csökkentették a karbonlábnyomukat, ahol csak tudták. Évek óta több mint 60 irodai szintű kezdeményezés zajlik zöld csapataik vezetésével, ideértve az újrafeldolgozást, a papírfelhasználás csökkentését és az áram megtakarítást. Ezekhez társulnak az egész vállalatra kiterjedő kezdeményezések a kibocsátás csökkentésére, mint például a szerverek konszolidációja, a megnövekedett telekonferencia és a zöld energia vásárlása, amely Bain villamosenergia-fogyasztásának több mint 96%-át teszi ki.

A csökkentés továbbra is prioritás náluk. Felismerve azonban vállalkozásuk utazásigényes jellegét, zöld projektekbe történő befektetések utófinanszírozásával ellensúlyozzák a karbonlábnyomuk elkerülhetetlen részét is. Ezek a beruházások kritikus finanszírozási forrást jelentenek a megújuló energiákhoz és más olyan kibocsátáscsökkentő projektekhez, amelyek egyébként nem lennének pénzügyi szempontból életképesek. 2011 óta nyolc országban közel 30 fenntarthatósági projektet támogattak annak érdekében, hogy teljes mértékben ellensúlyozzák a globális karbonlábnyomukat. Gondosan kiválasztották a földrajzi és technológiai területeket átfogó projekteket, beleértve:

  • Szélerőművek Indiában, Kínában és Törökországban
  • Örök erdők az Egyesült Államokban
  • Metán befogás Kínában és az Egyesült Államokban
  • Biomassza energiatermelés Brazíliában
  • Geotermikus erőmű Törökországban és Indonéziában
  • Folyami vízenergia Kínában

A Bain & Company rendelkezik egy nagyon szigorú környezetpolitikával, – mely letölthető innen – és azt be is tartja. Nem tervezgeti, hogy karbonsemleges lesz, – majd valamikor – hanem az és valóban felelős vállalat.

Rampasek, A. László
Forrás: Bain & Company

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

3 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

1 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago