A klímaváltozás már nem “Álom” téma!

Izgatott voltam hogy végre részese lehetek az „Álom” témának, aztán rájöttem, hogy a „Rémálom” részleget vezetem. /Al Gore/

A klímaváltozás már nem "Álom" téma! - ClimeNewsAl Gore fergeteges aktuális előadásában három kérdést feszeget. Az első kérdés: „Tényleg változtatnunk kell?” „Muszáj változtatni?” Igen a válasz. A második kérdés: „Meg tudunk változni?” A válasz igen. És ez egy még határozottabb „igen.” Harmadik kérdés: „Meg fogunk változni?” az adott válasz „Igen.”
Az optimizmusa sugárzik a kérdések megválaszolásával kapcsolatban az óriási sikerű előadásában. Aki végignézi a videót annak nem lesz kérdés többé, hogy miért éri meg befektetni a karbonsemleges gazdaságba. Miért éri meg karbonsemlegesnek lenni. Al Gore rávilágít arra, hogy miért lesznek nyertesei és vesztesei ennek a folyamatnak és ez most zajlik. Miért érdemes kivonni a tőkét a fosszilis energiatermelésből és befektetni a megújulókba.
Van egy nagyon fontos komponense az információknak. “Nyerni fogunk! – De nagyon sokat számít, hogy milyen gyorsan nyerünk.” Tisztelt olvasóm, ezzel a tudással nyerhet, mert hozzásegíti Önt a globális megértéshez. A vállalati döntéshozókat és a vállalatvezetőket, a politikusokat pedig ráébresztheti a karbon semlegesítés, a széndioxid ellentételezés fontosságára, hogy a kívánt útnak amit be kell járni irányt tudjanak mutatni.

Rampasek László