A klímaváltozás már nem “Álom” téma!

Izgatott voltam hogy végre részese lehetek az „Álom” témának, aztán rájöttem, hogy a „Rémálom” részleget vezetem. /Al Gore/

A klímaváltozás már nem "Álom" téma! - ClimeNewsAl Gore fergeteges aktuális előadásában három kérdést feszeget. Az első kérdés: „Tényleg változtatnunk kell?” „Muszáj változtatni?” Igen a válasz. A második kérdés: „Meg tudunk változni?” A válasz igen. És ez egy még határozottabb „igen.” Harmadik kérdés: „Meg fogunk változni?” az adott válasz „Igen.”
Az optimizmusa sugárzik a kérdések megválaszolásával kapcsolatban az óriási sikerű előadásában. Aki végignézi a videót annak nem lesz kérdés többé, hogy miért éri meg befektetni a karbonsemleges gazdaságba. Miért éri meg karbonsemlegesnek lenni. Al Gore rávilágít arra, hogy miért lesznek nyertesei és vesztesei ennek a folyamatnak és ez most zajlik. Miért érdemes kivonni a tőkét a fosszilis energiatermelésből és befektetni a megújulókba.
Van egy nagyon fontos komponense az információknak. “Nyerni fogunk! – De nagyon sokat számít, hogy milyen gyorsan nyerünk.” Tisztelt olvasóm, ezzel a tudással nyerhet, mert hozzásegíti Önt a globális megértéshez. A vállalati döntéshozókat és a vállalatvezetőket, a politikusokat pedig ráébresztheti a karbon semlegesítés, a széndioxid ellentételezés fontosságára, hogy a kívánt útnak amit be kell járni irányt tudjanak mutatni.

Rampasek László

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.