Az Oceanbird (Óceán madár)

A múlt héten a Wallenius Marine bemutatta az Oceanbird szélmotoros hajó új kialakítását.

Az Oceanbird (Óceán madár) | ClimeNews - Hírportál

Digitális sajtótájékoztatón kaptak az újságírók előzetes betekintést a hajóról, amely 90% -kal csökkenti a károsanyag-kibocsátást. Azóta Per Tunell vezérigazgató és Carl-Johan Söder haditengerészeti építész nagyon elfoglalt lett.

Az Oceanbird-ről szóló hírek az egész világon elterjedtek. Milyen reakciókat kapott?

„Le vagyunk döbbenve, hogy mennyi támogatást kaptunk. Sok reakció reményt ad, mert végeredményben ez egy valós megoldás, amely valóban hozzájárul a klímaváltozás lassításához. Azt hiszem, hogy mindannyian pozitív hírekre éhezünk ezen a területen.” – mondja Per Tunell.

Az Oceanbird (Óceán madár) | ClimeNews - Hírportál

„Az embereket érdekelte a szárnyas vitorlák technológiája és az, hogy milyen üzemanyagot fogunk használni a motorhoz és egyéb műszaki részletek. Igyekszünk minél többet elárulni, de a tervezési folyamat nagy része még előttünk áll. Egy évünk van arra, addig várnak, hogy megrendelésre készen álljon a terv” – mondja Carl-Johan Söder.

Miért árul el annyit a Wallenius Marine a tervezési folyamat közepén? Nem fél, hogy a versenytársak ellopják az ötleteit?

„Víziónk az, hogy a valóban fenntartható hajózás felé mutassuk az utat, és természetesen szeretnénk, ha mások is csatlakoznának hozzánk. Ez nem verseny, sokkal inkább egy irány, amelyet mindannyiunknak meg kell tennünk. Azáltal, hogy átláthatóak vagyunk a folyamat során arra szeretnénk ösztönözni másokat, hogy teszteljék a lehetséges határokat. Mert változtatnunk kell, és ez már nem várhat tovább többé.” – mondja Per Tunell.

Nagyon sok érdekes kérdés hangzott el a hallgatóság részéről. Volt valami különös kérdés, amire részletesebb választ szeretne adni?

„Jakob Kuttenkeuler (a KTH Haditengerészeti Építészeti Központjának professzora) nagyon jó választ adott arra, hogyan viselkedik a szél a szárnyak működési területén. Mivel a hagyományos vitorlás hajók felett áll és a repülőgépes repülések alatt van, a projekt megkezdése előtt nem sokat tudtunk erről. A fejlett lézeres méréseknek, az úgynevezett LIDAR-nak köszönhetően sokkal jobb ismeretekkel rendelkezünk már. Az érdeklődők erről bővebben a LIDAR mérésekről szóló blogbejegyzésünkben olvashatnak.” mondja Carl-Johan Söder.

Az Oceanbird (Óceán madár) | ClimeNews - Hírportál

„Az egyik kérdés, amelyet utólag kaptam, arról szólt, hogy 7000 autót szállítunk, és ez hogyan igazolható környezetvédelmi szempontból. De az autóipar is jelentős átalakuláson megy keresztül, és gyorsan halad. Azt mondanám, hogy jóval előrébb járnak, mint az általános hajózási ágazat, és meg vagyok győződve arról, hogy a jövő autóinak működése jelentősen kevesebb, vagy akár nulla kibocsátást eredményez. Az Oceanbird megfelel annak, amit sok autógyártó tökéletesen csinál. ”- mondja Per Tunell.

Mi történik ezután az Oceanbird projektben?

„Partnereinkkel, a KTH-val és az SSPA-val együtt, az ősz folyamán folytatjuk a teszteket a 7 méteres modellekkel medencében és a nyílt vízen. A dizájnt különböző szempontok szerint fejlesztjük, és ehhez a szimulációk során a tesztekből származó új adatokat beillesztjük. Ez egyúttal fontos platform lesz a szárnytornyok és a hidrodinamikai függelékek vezérlő algoritmusának tesztelésére és bemutatására.

Az Oceanbird (Óceán madár) | ClimeNews - Hírportál

Szintén felkészültünk a tengerészeti teszt első fordulójára az SSPA manőverező medencéjében szeptember végétől. Ez egyedülálló teszt lesz, ahol a modellt ventilátorokkal látjuk el, hogy az aero és a hidrodinamikus hatásokat egyaránt meg lehessen ragadni a modell skálájában. Összességében tehát egy nagyon intenzív ősz elé nézünk, számos izgalmas tevékenységgel. ”- mondja Carl-Johan Söder.

„Természetesen folytatjuk a párbeszédet az érdekelt felekkel és bővítjük az érintett felek számát. Biztosítanunk kell, hogy minden követ megmozgassunk és elhárítsunk minden olyan akadályt, amely késleltetheti a hajó megvalósítását. Lehet politikai, felfogási, jogi, pénzügyi, kereskedelmi, technikai stb. … mindent meg kell vizsgálni és kezelni. Együtt ezt megvalósíthatjuk! ” – mondja Per Tunell.

Forrás: Wallenius Marine

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.