Egy globális tanácsadó cég 9 éve karbonsemleges!

A Bain & Company egy globális tanácsadó cég, amely segít a világ legambiciózusabb változások megalkotóinak meghatározni a jövőt. 37 ország 59 irodáján keresztül, ügyfelei mellett dolgozik, egy csapatként, közös ambícióval, hogy rendkívüli eredményeket érjenek el, felülmúlják a versenyt és újradefiniálja az iparágakat.

Egy globális tanácsadó cég 9 éve karbonsemleges! | ClimeNews

Tízéves elkötelezettségük, hogy több mint egymilliárd dollárt fektessenek be a közjó érdekében történő szolgáltatásokba, tehetségüket, szakértelmüket és rálátásukat eljuttassák azokhoz a szervezetekhez, amelyek az oktatás, a faji egyenlőség, a társadalmi igazságosság, a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem terén napjaink sürgős kihívásaival küzdenek.

A vállalati társadalmi felelősségvállalás beépül Bain DNS-be, mert az embereik mélyen hisznek abban, hogy a világot jobbá tegyék. Mivel tapasztalataikat világszerte megosztják ügyfeleikkel, erőfeszítéseik előnyeivel – például a közösségi szervezetekkel folytatott munkájukkal vagy a karbonsemleges vállalat tanúsításával járó előnyökkel – messze meghaladja ez a vállalat önmagát.

A Bain hivatalosan 100% karbonsemleges vállalatként tanúsított globális tevékenysége során, és ez 2012 tavasza óta így működik. Büszkék arra, hogy 2020-ban kilencedik éve újból tanúsíttatták magukat – ezt a teljesítményt kevesen állíthatják.

Ez az eredmény annak a kimerítő erőfeszítésnek köszönhető, hogy globális lábnyomukat a nemzetközi tanúsítási előírásoknak megfelelően mérik, és sokoldalú megközelítéssel párosulva elérik a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást.

Egy globális tanácsadó cég 9 éve karbonsemleges! | ClimeNews

Agresszív módon csökkentették a karbonlábnyomukat, ahol csak tudták. Évek óta több mint 60 irodai szintű kezdeményezés zajlik zöld csapataik vezetésével, ideértve az újrafeldolgozást, a papírfelhasználás csökkentését és az áram megtakarítást. Ezekhez társulnak az egész vállalatra kiterjedő kezdeményezések a kibocsátás csökkentésére, mint például a szerverek konszolidációja, a megnövekedett telekonferencia és a zöld energia vásárlása, amely Bain villamosenergia-fogyasztásának több mint 96%-át teszi ki.

A csökkentés továbbra is prioritás náluk. Felismerve azonban vállalkozásuk utazásigényes jellegét, zöld projektekbe történő befektetések utófinanszírozásával ellensúlyozzák a karbonlábnyomuk elkerülhetetlen részét is. Ezek a beruházások kritikus finanszírozási forrást jelentenek a megújuló energiákhoz és más olyan kibocsátáscsökkentő projektekhez, amelyek egyébként nem lennének pénzügyi szempontból életképesek. 2011 óta nyolc országban közel 30 fenntarthatósági projektet támogattak annak érdekében, hogy teljes mértékben ellensúlyozzák a globális karbonlábnyomukat. Gondosan kiválasztották a földrajzi és technológiai területeket átfogó projekteket, beleértve:

  • Szélerőművek Indiában, Kínában és Törökországban
  • Örök erdők az Egyesült Államokban
  • Metán befogás Kínában és az Egyesült Államokban
  • Biomassza energiatermelés Brazíliában
  • Geotermikus erőmű Törökországban és Indonéziában
  • Folyami vízenergia Kínában

A Bain & Company rendelkezik egy nagyon szigorú környezetpolitikával, – mely letölthető innen – és azt be is tartja. Nem tervezgeti, hogy karbonsemleges lesz, – majd valamikor – hanem az és valóban felelős vállalat.

Rampasek, A. László
Forrás: Bain & Company

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.