Elmarad a COP26 és a fiatalokat ez nem érdekli

A fiatalokat nem érdekli, hogy elmarad a COP26, szerveztek maguknak helyette.

A fiatalokat nem érdekli, hogy elmarad a COP26 | ClimeNews

Idén a COVID-19 fényében elmarad az ENSZ Klímakonferenciája, vagyis a COP26. Ám ugyanabban az időben, vagyis november 19-től december 1-ig fiatal klímaaktivisták egy csoportja szervez egy kéthetes, COP-ot utánzó nemzetközi online konferenciát.

A konferencián 118 ország vesz részt, országonként 3-5 küldöttel. A szervezők a globális délre fókuszálnak, mivel azokat az országokat súlyosabban érinti a klímaváltozás. A kéthetes esemény során különböző panelek és workshopok is megrendezésre kerülnek.
A beszélgetések öt témára fókuszálnak:

  1. klíma-igazságosság
  2. oktatás
  3. egészség és mentális egészség
  4. zöld munkahelyek
  5. kibocsátáscsökkentési célok.

A fiatalokat nem érdekli, hogy elmarad a COP26 | ClimeNewsMOCK COP – Home

A rendezvény a fiatalok nyilatkozataival zárul a világ vezetői felé, hogy növelje a COP26 ambícióját. Ezután támogatni és mentorálni fogják a delegáltakat, hogy konzultáljanak helyi politikusokkal.
A COP-ot utánzó konferencia célkitűzései:

  • A klímaaktivisták egyesítése nemzetközi kollaboráció révén;
  • Az ambíciók növelése a világ vezetőinek megszólítása által;
  • Folytatódó támogatás a delegáltak számára a helyi politikusokkal való konzultációhoz.

Kántor Sztella Nóra


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.