Időjárás

Életveszély Olaszországban a viharok miatt

Egy erős vihar esőfallal kiváltott áradás elöntötte a szicíliai Catania városát nemsokkal azután, hogy kitört újra az Etna 60km-re lövelve ki magából szikladarabokat. A “baj nem jár egyedül” szokták mondani.

 

Már harmadik napja heves viharok sújtják Dél-Olaszországot, és Szicília szigetének egyes részein már teljesen víz alá kerültek az utak, legalább két ember halálát okozva.

A Cataniából készült drámai videófelvételeken látható, amint a víz az utcákon hömpölyög, miközben az áradások elárasztják a várost.

Az előrejelzések szerint Szicília keleti részét egy ritka mediterrán hurrikán, az úgynevezett Medicane sújtja. Az olasz polgári védelmi minisztérium kedden adta ki a legsúlyosabb időjárási figyelmeztetést Szicília és a szomszédos Calabria egyes részeire.

A hivatal arra figyelmeztetett, hogy a heves esőzések, zivatarok és viharos széllökések életveszélyt és anyagi károkat okozhatnak ezeken a területeken.

A tudósok szerint az emberi tevékenység okozta éghajlatváltozás miatt a szélsőséges időjárási jelenségek gyakoribbá és intenzívebbé válnak. Ezt végre kezdik megérteni a tudósítók és évtizedek óta elhallgatott tényt, végre odabiggyesztik a hasonló hírek alá.

Ezekben az órákban Sziciliában senki nem érdekel, hogy a járvánnyal és az oltások szükségességével kapcsolatban mit hazudoznak. Hogyan próbálják elterelni az emberek figyelmét az igazi veszélyről, ami alapvetően a túlnépesedés.

Nem normális, hogy amióta írom ezt a cikket több mint 3 ezerrel többen lettünk a földön. Ez fenntarthatatlan, és elsődleges hatásából amit a túlnépesedés miatti migráció okoz, Olaszországnak abból is kijutott. Ha ez nem elég,  tudományos összefüggések bizonyítják, hogy legfőképpen a túlnépesedés okozza a Föld túlterhelését nem a fogyasztás, emiatt komoly összefüggés van az összes CO2 kibocsátás, a  klímaváltozás, és a népességrobbanás hatásai között.

Ha leírom, hogy az Etna egyre gyakoribb aktivitása és az egyre erőteljesebben olvadó sarki jég között is összefüggés van, már csak azért is, mert minden mindennel összefügg lehet sokaknak eltorzul az arca és csak azért nem hiszi el valaki, mert nincsen elég információja…

Az elmúlt hetekben Olaszország mindenből kapott. Nem csodálkozok azon, ha egyeseknek elszakad ott a cérna és előveszik végre azokat a politikusokat, döntéshozókat, akik nem tettek az elmúlt évtizedekben semmit az éghajlatváltozás megállításáért, azon kívül – ahogy Greta mondaná -, hogy bla, bla, bla.

Rampasek, László A.
Forrás: Wild Weather US

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

5 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago