Életveszély Olaszországban a viharok miatt

Egy erős vihar esőfallal kiváltott áradás elöntötte a szicíliai Catania városát nemsokkal azután, hogy kitört újra az Etna 60km-re lövelve ki magából szikladarabokat. A “baj nem jár egyedül” szokták mondani.

 

Már harmadik napja heves viharok sújtják Dél-Olaszországot, és Szicília szigetének egyes részein már teljesen víz alá kerültek az utak, legalább két ember halálát okozva.

A Cataniából készült drámai videófelvételeken látható, amint a víz az utcákon hömpölyög, miközben az áradások elárasztják a várost.

Az előrejelzések szerint Szicília keleti részét egy ritka mediterrán hurrikán, az úgynevezett Medicane sújtja. Az olasz polgári védelmi minisztérium kedden adta ki a legsúlyosabb időjárási figyelmeztetést Szicília és a szomszédos Calabria egyes részeire.

A hivatal arra figyelmeztetett, hogy a heves esőzések, zivatarok és viharos széllökések életveszélyt és anyagi károkat okozhatnak ezeken a területeken.

A tudósok szerint az emberi tevékenység okozta éghajlatváltozás miatt a szélsőséges időjárási jelenségek gyakoribbá és intenzívebbé válnak. Ezt végre kezdik megérteni a tudósítók és évtizedek óta elhallgatott tényt, végre odabiggyesztik a hasonló hírek alá.

Ezekben az órákban Sziciliában senki nem érdekel, hogy a járvánnyal és az oltások szükségességével kapcsolatban mit hazudoznak. Hogyan próbálják elterelni az emberek figyelmét az igazi veszélyről, ami alapvetően a túlnépesedés.

Nem normális, hogy amióta írom ezt a cikket több mint 3 ezerrel többen lettünk a földön. Ez fenntarthatatlan, és elsődleges hatásából amit a túlnépesedés miatti migráció okoz, Olaszországnak abból is kijutott. Ha ez nem elég,  tudományos összefüggések bizonyítják, hogy legfőképpen a túlnépesedés okozza a Föld túlterhelését nem a fogyasztás, emiatt komoly összefüggés van az összes CO2 kibocsátás, a  klímaváltozás, és a népességrobbanás hatásai között.

Megmenti-e a jövőt a fogyasztás csökkentése?

Ha leírom, hogy az Etna egyre gyakoribb aktivitása és az egyre erőteljesebben olvadó sarki jég között is összefüggés van, már csak azért is, mert minden mindennel összefügg lehet sokaknak eltorzul az arca és csak azért nem hiszi el valaki, mert nincsen elég információja…

Az elmúlt hetekben Olaszország mindenből kapott. Nem csodálkozok azon, ha egyeseknek elszakad ott a cérna és előveszik végre azokat a politikusokat, döntéshozókat, akik nem tettek az elmúlt évtizedekben semmit az éghajlatváltozás megállításáért, azon kívül – ahogy Greta mondaná -, hogy bla, bla, bla.

Rampasek, László A.
Forrás: Wild Weather US

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.