Categories: Felelős társaságok

Eltitkolt események Fukusima, USA és a tomboló szupertél

Képzeljétek el, az USA középen, a nyugati partját ostromolják a vízből és a levegőből érkező határérték feletti radioaktív szennyeződések, észak felől pedig a szupertél  támad, aminél most az északi sark is melegebb! Hát az biztos, hogy nem szívesen laknék ott akár mennyire jobbnak tűnhet innen az ottani életszínvonal! Maradok a jó öreg Európában az biztos!

De valamit nem értek, amikor a két toronynak nekimentek a repülők akkor délután on-line néztük a füstöt és a tornyok leomlását élőben! Szomorú, de pár ezer halott volt akkor és mindenki tudott róla! Most a tényeket tálalják a hírcsatornák az időjárásról, de nem igazán beszélnek azokról az összefüggésekről ami ezt a sokak által kritizált “Kellemetlen Igazság”-ot okozzák az időjárás változásban.
Vajon mi lehet a mögött, hogy Fukusimában óriási a baj, ugyan is még december 28-án megkezdődött a 3-as blokk “leolvadása” és éppen 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lesz.
Elsőként Észak-Amerika nyugati partján élőket éri el, rövidesen óriási intenzitással veszélyeztetve ott mintegy százmillió embert. Mindez csak napok kérdése és azért rendkívül érdekes, mert semmit nem tudnak tenni már a folyamat leállítására. Az emberek meg nézik a TV-t ott és nem igazán erről szólnak a hírek! Mert pánik lenne? Hát azért egy számítást szeretnék arról, ha már a Földnek egy légköre van, mert az nem ismer határokat, akkor mikor kap ebből a dózisból Amerikán kívül esetleg Európa? Mert minél északabbra megyünk annál rövidebb útvonalat kell bejárnia a szennyeződéseknek és minél feljebb repülünk annál nagyobb sebességű szélcsatornák léteznek.

A magam részéről azt mondom, hogy legyünk óvatosak és legyünk résen, az interneten sok minden megtalálható és “nem ismerve” a kormányok és a médiát kezükbe tartók érdekeit, ki tudja, hogy nem kell-e az ‘amatőr’ hírtovábbítókra jobban figyelnünk!

Úgy gondolom, hogy Majak és Csernobil után Fukusima már teljesen megváltoztatott minden képet az ember jövőjével kapcsolatban?

Bármikor és bármelyik atomerőműben előállhat az a helyzet, hogy az ember irányítása alól kikerülhet a berendezés, mert nem lehetséges a sugárzás és a hő mértéke miatt a javítás! Az ember tévedhet, az automatika meghibásodhat. Megér ez a kockázat ennek a civilizációnak ennyit? Ha igen, az csak úgy képzelhető el, ahogy Teller Ede megmondta, a föld alá kell építeni ezeket az erőműveket…

Rampasek, László A.
Források: CTN Breaking News; nsnbc international; ENENEWS


rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

2 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

1 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago