Eltitkolt események Fukusima, USA és a tomboló szupertél

Képzeljétek el, az USA középen, a nyugati partját ostromolják a vízből és a levegőből érkező határérték feletti radioaktív szennyeződések, észak felől pedig a szupertél  támad, aminél most az északi sark is melegebb! Hát az biztos, hogy nem szívesen laknék ott akár mennyire jobbnak tűnhet innen az ottani életszínvonal! Maradok a jó öreg Európában az biztos!

De valamit nem értek, amikor a két toronynak nekimentek a repülők akkor délután on-line néztük a füstöt és a tornyok leomlását élőben! Szomorú, de pár ezer halott volt akkor és mindenki tudott róla! Most a tényeket tálalják a hírcsatornák az időjárásról, de nem igazán beszélnek azokról az összefüggésekről ami ezt a sokak által kritizált “Kellemetlen Igazság”-ot okozzák az időjárás változásban.
Fukushima-I2-600x379_2013 dec 30_Eltitkolt események Fukusima, USA és a tomboló szupertél | ClimeNewsVajon mi lehet a mögött, hogy Fukusimában óriási a baj, ugyan is még december 28-án megkezdődött a 3-as blokk “leolvadása” és éppen 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lesz.
Elsőként Észak-Amerika nyugati partján élőket éri el, rövidesen óriási intenzitással veszélyeztetve ott mintegy százmillió embert. Mindez csak napok kérdése és azért rendkívül érdekes, mert semmit nem tudnak tenni már a folyamat leállítására. Az emberek meg nézik a TV-t ott és nem igazán erről szólnak a hírek! Mert pánik lenne? Hát azért egy számítást szeretnék arról, ha már a Földnek egy légköre van, mert az nem ismer határokat, akkor mikor kap ebből a dózisból Amerikán kívül esetleg Európa? Mert minél északabbra megyünk annál rövidebb útvonalat kell bejárnia a szennyeződéseknek és minél feljebb repülünk annál nagyobb sebességű szélcsatornák léteznek.

A magam részéről azt mondom, hogy legyünk óvatosak és legyünk résen, az interneten sok minden megtalálható és “nem ismerve” a kormányok és a médiát kezükbe tartók érdekeit, ki tudja, hogy nem kell-e az ‘amatőr’ hírtovábbítókra jobban figyelnünk!

Eltitkolt események Fukusima, USA és a tomboló szupertél - ClimeNews

Úgy gondolom, hogy Majak és Csernobil után Fukusima már teljesen megváltoztatott minden képet az ember jövőjével kapcsolatban?

Bármikor és bármelyik atomerőműben előállhat az a helyzet, hogy az ember irányítása alól kikerülhet a berendezés, mert nem lehetséges a sugárzás és a hő mértéke miatt a javítás! Az ember tévedhet, az automatika meghibásodhat. Megér ez a kockázat ennek a civilizációnak ennyit? Ha igen, az csak úgy képzelhető el, ahogy Teller Ede megmondta, a föld alá kell építeni ezeket az erőműveket…

Rampasek, László A.
Források: CTN Breaking News; nsnbc international; ENENEWS


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.