Civilizáció

Miért ideje újra támogatni Greta Thunberget?

Az éghajlatváltozás és a COVID-19 nem különféle kihívások. Sok tekintetben hasonlítanak egymáshoz, mivel mindkettő globális válság, amely nem tartja tiszteletben a nemzeti határokat, és mindkettő megköveteli az összes ország egyesülését a globális válság elleni küzdelem érdekében.

A pandémia (globális világjárvány) idején össze kell fognunk, hogy támogassuk Greta Thunberg erőfeszítéseit. Határozottan vezető a módszere, ahogy a Covid-19 elleni küzd, ugyanúgy, ahogy az éghajlatváltozás elleni küzdelmet is vezeti. Ezért itt az ideje ismét támogatni Greta Thunberget.

Greta Thunberg azt mondja: Egyidejűleg kell küzdenünk az éghajlati válsággal és a pandémiával.

Greta Thunberg sürgette a világ vezetőit, hogy egyidejűleg kezeljék a koronavírus pandémiát és az éghajlatváltozást. Azt is sürgeti, hogy védekezzünk azon emberek ellen, akik meg próbálják felhasználni a jelenlegi válságot, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló fellépés késleltetésére.

Az emberek megpróbálják ezt a vészhelyzetet ürügyként felhasználni, arra hogy ne cselekedjenek az éghajlati válsággal szembe, és emiatt nagyon óvatosnak kell lennünk.

Azt mondta, megértette, hogy a világon jelenleg milyen vészhelyzet van, de ez nem volna ürügy a kibocsátásokkal kapcsolatos fellépés leállítására – mondta Thunberg.

Az emberek nem akarnak hallani az éghajlati válságról. Teljesen megértem ezt, de gondoskodnunk kell arról, hogy ne felejtsük el.
Mindkét válságot egyszerre kell kezelnünk, mert az éghajlati válság nem szűnik meg

– mondta.

Ideje ismét támogatni Greta Thunberget, mivel 100.000 USD-t kíván adományozni az UNICEF-nek.

Ideje támogatni Gretát a Covid-19 elleni küzdelmében, amikor bejelenti, hogy 100.000 USD-t adományoz az UNICEF-nek a gyermekek védelme érdekében a COVID-19 válság ideje alatt. Ez a pénzdíja amelyet a dán Emberi Törvény elnevezésű nem kormányzati szervezettől kapott.

Thunberg nyilatkozatában kijelentette, hogy pénzdíját kívánja oda adományozni, mivel mint az éghajlati válság, a Covid-19 olyan gyermekjogi válság, amely most és hosszú távon is érinti a gyermekeket.

Greta Thunberggel össze kell fognunk, értékelnünk kell a Covid-19 elleni küzdelemben tett erőfeszítéseit és támogatását, ahogyan az utóbbi néhány évben az éghajlatváltozás elleni küzdelem során tettük.

Az általa adományozott pénzdíj megmutatja nekünk, hogyan kell gondoskodnunk az emberiség védelméről. Greta mindig azért harcolt, hogy megóvja az emberiséget és egy jobb világot, amely élhető.

„Ha egy vírus hetek alatt elpusztíthatja az egész gazdaságot és leállíthatja a társadalmakat, akkor ez azt bizonyítja, hogy társadalmaink nem túl ellenállóak. Ez azt is mutatja, hogy mihelyt vészhelyzetbe kerülünk, cselekedhetünk, és gyorsan megváltoztathatjuk viselkedésünket ”– mondta egy interjúban.

A Covid-19 elleni küzdelem megmutatta nekünk, hogy a globális közösség felléphet egy válság kezelése érdekében, mint a kormányok, vállalkozások és magánszemélyek, amelyek intézkedéseket hoznak a globális válságra reagálva.
Minden egyes, az egyének által végrehajtott cselekedet számít, és nagy változást hozhat. Fontos hangsúlyozni a két globális válság, azaz a Covid-19 és az éghajlatváltozás összekapcsolhatóságát.

Most van itt az idő, nincs egy nap vesztenivaló sem. Egyesülnünk kell ebben a harcban.

Greta Thunberg

Greta sok embert inspirál az egész világon

Greta arra ösztönzi az ifjúságot, hogy szerte a világon az éghajlati válság ellen küzdjön a Péntek a jövőért mozgalmában.
Az elmúlt néhány évben tett erőfeszítései eredményeként, a fiatalok szerte a világon példátlan mértékben emelték fel a hangjukat, kérve a felnőtteket és a világ vezetőit, hogy védjék meg őket és a jövő generációit az éghajlatváltozástól.

Hallgatnunk kell a szakértőkre, hogy egyesüljünk a tudomány mögött. Mind az éghajlatváltozás, mind a Covid-19 megköveteli, hogy a kihívásokra megfelelő mértékben reagáljanak, és a válságot kezeljék, úgy mint egy válságot rendkívüli sürgősséggel.

Greta, megmutattad a világnak, hogy az emberiség egzisztenciális válsággal néz szembe az éghajlatváltozás miatt.
A “Hogyan mersz” ENSZ-felszólalásod, amellyel a világ vezetőinek az éghajlatváltozással kapcsolatos tétlenségét kemény kritikájával illetted, még mindig sokunkat inspirál az éghajlatváltozás elleni küzdelemre.

Forrás: Take Green Steps

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

20 óra ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

5 nap ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

2 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

2 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

3 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago