Miért ideje újra támogatni Greta Thunberget?

Az éghajlatváltozás és a COVID-19 nem különféle kihívások. Sok tekintetben hasonlítanak egymáshoz, mivel mindkettő globális válság, amely nem tartja tiszteletben a nemzeti határokat, és mindkettő megköveteli az összes ország egyesülését a globális válság elleni küzdelem érdekében.

Miért ideje újra támogatni Greta Thunberget? | ClimeNews - Hírportál

A pandémia (globális világjárvány) idején össze kell fognunk, hogy támogassuk Greta Thunberg erőfeszítéseit. Határozottan vezető a módszere, ahogy a Covid-19 elleni küzd, ugyanúgy, ahogy az éghajlatváltozás elleni küzdelmet is vezeti. Ezért itt az ideje ismét támogatni Greta Thunberget.

Greta Thunberg azt mondja: Egyidejűleg kell küzdenünk az éghajlati válsággal és a pandémiával.

Greta Thunberg sürgette a világ vezetőit, hogy egyidejűleg kezeljék a koronavírus pandémiát és az éghajlatváltozást. Azt is sürgeti, hogy védekezzünk azon emberek ellen, akik meg próbálják felhasználni a jelenlegi válságot, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló fellépés késleltetésére.

Az emberek megpróbálják ezt a vészhelyzetet ürügyként felhasználni, arra hogy ne cselekedjenek az éghajlati válsággal szembe, és emiatt nagyon óvatosnak kell lennünk.

Azt mondta, megértette, hogy a világon jelenleg milyen vészhelyzet van, de ez nem volna ürügy a kibocsátásokkal kapcsolatos fellépés leállítására – mondta Thunberg.

Az emberek nem akarnak hallani az éghajlati válságról. Teljesen megértem ezt, de gondoskodnunk kell arról, hogy ne felejtsük el.
Mindkét válságot egyszerre kell kezelnünk, mert az éghajlati válság nem szűnik meg

– mondta.

Ideje ismét támogatni Greta Thunberget, mivel 100.000 USD-t kíván adományozni az UNICEF-nek.

Ideje támogatni Gretát a Covid-19 elleni küzdelmében, amikor bejelenti, hogy 100.000 USD-t adományoz az UNICEF-nek a gyermekek védelme érdekében a COVID-19 válság ideje alatt. Ez a pénzdíja amelyet a dán Emberi Törvény elnevezésű nem kormányzati szervezettől kapott.

Thunberg nyilatkozatában kijelentette, hogy pénzdíját kívánja oda adományozni, mivel mint az éghajlati válság, a Covid-19 olyan gyermekjogi válság, amely most és hosszú távon is érinti a gyermekeket.

Greta Thunberggel össze kell fognunk, értékelnünk kell a Covid-19 elleni küzdelemben tett erőfeszítéseit és támogatását, ahogyan az utóbbi néhány évben az éghajlatváltozás elleni küzdelem során tettük.

Az általa adományozott pénzdíj megmutatja nekünk, hogyan kell gondoskodnunk az emberiség védelméről. Greta mindig azért harcolt, hogy megóvja az emberiséget és egy jobb világot, amely élhető.

„Ha egy vírus hetek alatt elpusztíthatja az egész gazdaságot és leállíthatja a társadalmakat, akkor ez azt bizonyítja, hogy társadalmaink nem túl ellenállóak. Ez azt is mutatja, hogy mihelyt vészhelyzetbe kerülünk, cselekedhetünk, és gyorsan megváltoztathatjuk viselkedésünket ”– mondta egy interjúban.

A Covid-19 elleni küzdelem megmutatta nekünk, hogy a globális közösség felléphet egy válság kezelése érdekében, mint a kormányok, vállalkozások és magánszemélyek, amelyek intézkedéseket hoznak a globális válságra reagálva.
Minden egyes, az egyének által végrehajtott cselekedet számít, és nagy változást hozhat. Fontos hangsúlyozni a két globális válság, azaz a Covid-19 és az éghajlatváltozás összekapcsolhatóságát.

Most van itt az idő, nincs egy nap vesztenivaló sem. Egyesülnünk kell ebben a harcban.

Greta Thunberg

Greta sok embert inspirál az egész világon

Greta arra ösztönzi az ifjúságot, hogy szerte a világon az éghajlati válság ellen küzdjön a Péntek a jövőért mozgalmában.
Az elmúlt néhány évben tett erőfeszítései eredményeként, a fiatalok szerte a világon példátlan mértékben emelték fel a hangjukat, kérve a felnőtteket és a világ vezetőit, hogy védjék meg őket és a jövő generációit az éghajlatváltozástól.

Hallgatnunk kell a szakértőkre, hogy egyesüljünk a tudomány mögött. Mind az éghajlatváltozás, mind a Covid-19 megköveteli, hogy a kihívásokra megfelelő mértékben reagáljanak, és a válságot kezeljék, úgy mint egy válságot rendkívüli sürgősséggel.

Greta, megmutattad a világnak, hogy az emberiség egzisztenciális válsággal néz szembe az éghajlatváltozás miatt.
A “Hogyan mersz” ENSZ-felszólalásod, amellyel a világ vezetőinek az éghajlatváltozással kapcsolatos tétlenségét kemény kritikájával illetted, még mindig sokunkat inspirál az éghajlatváltozás elleni küzdelemre.

Forrás: Take Green Steps

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.