Aggasztó jelentést tett közzé Kína a klímacsúcs előtt

Kínában gyorsabban növekszik a tengerszint és a hőmérséklet a globális átlaghoz képest.

Aggasztó jelentést tett közzé Kína a klímacsúcs előtt - ClimeNews - ILULISSAT, GREENLAND - JULY 20: An iceberg floats through the water on July 20, 2013 in Ilulissat, Greenland. As Greenlanders adapt to the changing climate and go on with their lives, researchers from the National Science Foundation and other organizations are studying the phenomena of the melting glaciers and its long-term ramifications for the rest of the world. In recent years, sea level rise in places such as Miami Beach has led to increased street flooding and prompted leaders such as New York City Mayor Michael Bloomberg to propose a $19.5 billion plan to boost the citys capacity to withstand future extreme weather events by, among other things, devising mechanisms to withstand flooding. (Photo by Joe Raedle/Getty Images) (Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Az 1980-2012 közötti időszakban a tengerszint évi átlag 2,9 millimétert emelkedett Kína partvidékén, a hőmérséklet 0,9-1,5 Celsius-fokkal nőtt az 1909 óta eltelt 100 év alatt, a gleccserek pedig 10,1 százalékkal zsugorodtak az 1970-es évek kezdete óta a 21. század elejéig. A jelentést három éven át tartó kutatás után készítette a kínai tudományos akadémia, a meteorológiai hatóság és több, mint 500 tudós a kínai tudományos és technológiai minisztérium megbízásából.
Az adatok szerint Kínában a globális átlaghoz képest a hőmérséklet és a tengerszint is gyorsabban növekszik. A dokumentumot a Párizsban november 30-án kezdődő klímacsúcs elé terjesztik – közölte Csen Csuan-hong, a minisztérium illetékese.
A tudósok szerint a felmelegedés folytatódni fog Kínában, az évszázad végégig 1,5-5 Celsius-fok között emelkedhet a hőmérséklet. A klímaváltozás kockázatokat és lehetőségeket is egyaránt rejt Kína számára, ám végül több kárt fog okozni, mint hasznot hozni – mondta Csao Csing-csen, a jelentést készítő szakértői csoport helyettes vezetője.

Forrás: Tucsni László – MTI

 

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.