Fenntartható fejlődés

A Tesla kisautójával kezdődhet a belsőégésű korszak vége

A Tesla első, az átlag fogyasztó számára megfizethető modelljének, a 3-asnak a megjelenése jelentős mérföldkő az elektromos autózás történetében, napi 300 ezer hordóval csökkentheti az USA üzemanyagfogyasztását 2035-től, a Wood Mackenzi tanulmáyna szerint.

Az elemző cég szakértői szerint, a Model 3, a világszerte csaknem 400 ezer előrendelésre és az S modell sikerére tekintettel, az elektromos autózás számára belépőt jelenthet a közlekedési mainstreambe, és részben leválthatja a belsőégésű erőforrásokat. Ez a nagyságrend már komoly változásokat generálhat az olajpiacon is, az egyik legnagyobb autós nemzet fogyasztásának visszaesése végérvényes árzuhanáshoz is vezethet egyes elemzők szerint.

A Model 3, a tesla tervei szerint 35 ezer dolláros áron kerül piacra, és 6 másodperc alatt éri el a 120 kilométeres sebességet, és 215 mérföldet (nagyjából 500 kilométer) lesz képes egyetlen töltéssel megtenni.

A gyártása jövő júliusban kezdődik, bár ezt az időpontot – jegyzi meg az oilprice.com – nem vésték kőbe. Amennyiben 2017 nyár elején valóban elkezdődik a gyártás, Észak-Amerikában a jövő év végén kezdődhet el az autók kiszállítása. Vannak piaci spekulációk a Tesla elnökének elszólásaira alapozva, hogy részben Kínában készülnek majd a 3-asok. Ezt erősítik a korábbi hírek, hogy ugyanis az ázsiai előrendelők az első között kapják majd meg autóikat.

A Wood Mackenzienél azzal számolnak, hogy 2035-re, az USA-ban értékesített új autók 12 százaléka már elektromos lesz, számuk elérheti a 16 milliót. a többségük lehet Tesla, ez attól függ, hogy a belföldi versenytársak milyen gyorsan tudnak felkapaszkodni erre a vonatra.

Forrás: EnergiaInfo

 

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

4 óra ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

5 nap ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

2 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

2 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

3 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago