Bevándorlás, szegénység a világban

Bevándorlás, szegénység a világban! Mi a valódi megoldása a migrációnak?

Több száz bevándorló indulóban még Törökországban egy autópályán... (AP Photo) | ClimeNews

Már többször nekilendültem, hogy a migráció körül kialakult káoszban valami halvány utat törjek az olvasóink részére, de ez egy igazán kényes terület. Tele elfogultságokkal, valakik részéről gyűlölettel és van akikben a jóakarat minden fajtája kinyilvánul a menekültek felé. Persze ez óhatatlanul is – és nem csak a politikában – feszültségeket kelt az emberekben. Ebben a kérdésben nem bal és jobboldal létezik, hanem és kizárólag az igen vagy a nem kérdése. Igen akarok nekik segíteni vagy nem. Ha igen akkor azt a legmegfelelőbb módon tegyem és ott ahol azt kell tennem. A többi ezzel kapcsolatban hiábavalóság…

A tudatlansági kirakós első darabja a személyes elfogultságunk. Az elavult tények a második, melyeket tanítanak, elavult módszerekkel az iskolákban az arabokkal kapcsolatban a történelem órákon. Az eltúlzott hírek pedig a harmadik ok, melyekkel bombáznak bennünket nap mind a nap a médiából és amelyek félelmet keltenek bennünk.

Most ahhoz a tollforgató fegyverhez nyúlok ami segít abban, hogy mindenkiben a leghelyesebb kép alakuljon ki arról, hogy több millió ember vándorlása mögött meghúzódó okokat miért nem itt kell megoldanunk! Erre a Roy Beck prezentációs videóra már többen ráirányították a figyelmet, mely a Világbank és az USA Népszámlálási Hivatalának adataira támaszkodva a valóságnak megfelelően mutatja be a vándorlás és befogadás mögött húzódó problémákat. Kedves olvasó, gondolkodjon el Ön is azon, hogy mit képvisel, amikor erről beszél a barátaival és ha sokan egyfélét, netalántán a valóságot gondoljuk, akkor változik a világ jó irányba… és gyermekeinket megóvjuk valami olyan szörnyűségtől, amit most el sem tudunk képzelni. Nem lennének menekültek a világban, ha ezt mindenki megértené!

<!– –>


Rampasek László