Bevándorlás, szegénység a világban

Bevándorlás, szegénység a világban! Mi a valódi megoldása a migrációnak?

Több száz bevándorló indulóban még Törökországban egy autópályán... (AP Photo) | ClimeNews

Már többször nekilendültem, hogy a migráció körül kialakult káoszban valami halvány utat törjek az olvasóink részére, de ez egy igazán kényes terület. Tele elfogultságokkal, valakik részéről gyűlölettel és van akikben a jóakarat minden fajtája kinyilvánul a menekültek felé. Persze ez óhatatlanul is – és nem csak a politikában – feszültségeket kelt az emberekben. Ebben a kérdésben nem bal és jobboldal létezik, hanem és kizárólag az igen vagy a nem kérdése. Igen akarok nekik segíteni vagy nem. Ha igen akkor azt a legmegfelelőbb módon tegyem és ott ahol azt kell tennem. A többi ezzel kapcsolatban hiábavalóság…

A tudatlansági kirakós első darabja a személyes elfogultságunk. Az elavult tények a második, melyeket tanítanak, elavult módszerekkel az iskolákban az arabokkal kapcsolatban a történelem órákon. Az eltúlzott hírek pedig a harmadik ok, melyekkel bombáznak bennünket nap mind a nap a médiából és amelyek félelmet keltenek bennünk.

Most ahhoz a tollforgató fegyverhez nyúlok ami segít abban, hogy mindenkiben a leghelyesebb kép alakuljon ki arról, hogy több millió ember vándorlása mögött meghúzódó okokat miért nem itt kell megoldanunk! Erre a Roy Beck prezentációs videóra már többen ráirányították a figyelmet, mely a Világbank és az USA Népszámlálási Hivatalának adataira támaszkodva a valóságnak megfelelően mutatja be a vándorlás és befogadás mögött húzódó problémákat. Kedves olvasó, gondolkodjon el Ön is azon, hogy mit képvisel, amikor erről beszél a barátaival és ha sokan egyfélét, netalántán a valóságot gondoljuk, akkor változik a világ jó irányba… és gyermekeinket megóvjuk valami olyan szörnyűségtől, amit most el sem tudunk képzelni. Nem lennének menekültek a világban, ha ezt mindenki megértené!

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.