Felelős társaságok

ZöldCivil és BOCS Civilizációtervezés Alapítvány Think Tank szervezésében

BOCS Civilizációtervezés Alapítvány

Azúr az új zöld:
a népességrobbanás visszafordítása nélkül a fogyasztáscsökkentés megtévesztő

2020. szeptember 23. szerda 13:00-14:30

A haditanács többsége úgy gondolta, hogy előrenyomulni, győzni, rabolni a végtelenségig lehetséges. Éretlenzöld tábornok viszont fogyasztáscsökkentést akart, kisebb fejadagokat, takarékoskodást az élelemmel, abrakkal, ruházattal, lőszerrel stb. az erőforrások szűkössége miatt.
Azúr (érettzöld) tábornok az ellenkezőjét mondta: Minél takarékosabbak vagyunk, annál messzebbre jutunk előre, annál később kényszerülünk visszafordulni, tehát annál szörnyűbb lesz a visszavonulás. A takarékoskodás káros, amíg rossz irányba megyünk, mert késlelteti, tompítja a rendszer válaszát (ld. a rendszerdinamika 4 fajtáját), így később fogjuk megérteni a visszajelzést, hogy a pusztulásunkba menetelünk “győzedelmesen”. Majd amikor már visszafordultunk, akkortól lesz értelme a takarékoskodásnak, hogy enyhítsük az összeomlást, s minél kevesebb szenvedéssel legalább valamennyien visszaérjünk.

Az analógiában az előrenyomulás a népességrobbanás, a visszavonulás a népesség csökkenése a fenntartható létszámig. A takarékosság, fogyasztáscsökkentés csak késlelteti, tompítja a rendszer visszajelzését, hogy ennyi embert nem hajlandó eltartani a Föld. Az éretlenzöldek csak elodázzák és ezzel még szörnyűbbé teszik az összeomlást.

A programon közreműködik
Simonyi I. Gyula, a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány elnöke
A Zöld Civil ON rendezvényein a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a találkozó összes programjára a Jelentkezési lap kitöltésével lehet itt:

Jelentkezési lap – Zöld Civil ON 2020

A jelentkezőknek legkésőbb szeptember 18. péntekig küldjük el az online események elérhetőségeit bemutató a tájékoztatót.
A Zöld Civil ON további programjai.

ClimeNews – Hírportál

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

5 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

1 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

1 hónap ago