Totális ökológiai katasztrófa az iskola kezdés?!

Sajnos nem találtunk olyan platformot, ahol a világ diákjainak létszámára vonatkozó statisztikát megtalálhattuk volna, de az biztos, hogy az Egyesült Államokban 56,6 millió, Indiában 120-150 millió, Kínában pedig 425 millió általános és középiskolai diák van, Magyarországon pedig körülbelül 1 millióan tanulnak különböző iskolákban.

Totális ökológiai katasztrófa az iskola kezdés?! | ClimeNews - Hírportál

A nyári szünet utáni első munkanapon aztán mindannyian elindulnak közösségi közlekedéssel, vagy éppen autóval az oktatási intézményekbe.

Ha a fenti diákokból csak minden második gyereket visznek be a szülők a suliba kocsival az akkor is több mint 600 000 autót jelent a forgalomban, növelve az iskolák környéki dugókat.

Ez a jelenség hazánkban is ismert, talán nincs is olyan iskola, ahol nem lenne teljesen tele a környék autókkal és rém ideges szülőkkel a becsengetés előtt,

nem is beszélve a fővárosban és az agglomerációban tapasztalható reggeli és délutáni torlódásokról.

Totális ökológiai katasztrófa az iskola kezdés?! | ClimeNews - Hírportál

A hatalmas forgalom és a járművek kipufogógáza persze megterheli a környezetet is ezért, ha a közösségi közlekedést nem tudod használni érdemes valamiféle rendszert kialakítva több iskolatársaddal osztozni valamelyik szülőn és annak autóján.

Persze vannak ezenkívül is komolyan megfontolandó, és a bolygónkat védő lépések. Az erdőgyilkos tankönyvigényen ugyan nem tudsz változtatni, de ha tavaly csak két oldalt írtál bele fizika füzetbe még tuti jó lesz idén is, ezért nézd át mit tudsz hasznosítani, hogy nem terheld tovább a környezetedet.

Gondolkoztál már azon, hogy ha minden oktatási intézményben kialakításra kerülne a sajátbögrés rendszer körülbelül 3 milliárd műanyag pohárral vagy PET palackból lenne kevesebb műanyagszemét hazánkban?!

Ha ezeket a szempontokat szem előtt tartod, sőt figyelsz arra, hogy szelektíven gyűjtsd a hulladékot, netán még a következő osztályoknak is továbbadod a már nem kellő könyveket akkor nagyon is sokat tettél a környezetünkért.

Eredeti cikk: kidnews.hu

 

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.