Totális ökológiai katasztrófa az iskola kezdés?!

Sajnos nem találtunk olyan platformot, ahol a világ diákjainak létszámára vonatkozó statisztikát megtalálhattuk volna, de az biztos, hogy az Egyesült Államokban 56,6 millió, Indiában 120-150 millió, Kínában pedig 425 millió általános és középiskolai diák van, Magyarországon pedig körülbelül 1 millióan tanulnak különböző iskolákban.

Totális ökológiai katasztrófa az iskola kezdés?! | ClimeNews - Hírportál

A nyári szünet utáni első munkanapon aztán mindannyian elindulnak közösségi közlekedéssel, vagy éppen autóval az oktatási intézményekbe.

Ha a fenti diákokból csak minden második gyereket visznek be a szülők a suliba kocsival az akkor is több mint 600 000 autót jelent a forgalomban, növelve az iskolák környéki dugókat.

Ez a jelenség hazánkban is ismert, talán nincs is olyan iskola, ahol nem lenne teljesen tele a környék autókkal és rém ideges szülőkkel a becsengetés előtt,

nem is beszélve a fővárosban és az agglomerációban tapasztalható reggeli és délutáni torlódásokról.

Totális ökológiai katasztrófa az iskola kezdés?! | ClimeNews - Hírportál

A hatalmas forgalom és a járművek kipufogógáza persze megterheli a környezetet is ezért, ha a közösségi közlekedést nem tudod használni érdemes valamiféle rendszert kialakítva több iskolatársaddal osztozni valamelyik szülőn és annak autóján.

Persze vannak ezenkívül is komolyan megfontolandó, és a bolygónkat védő lépések. Az erdőgyilkos tankönyvigényen ugyan nem tudsz változtatni, de ha tavaly csak két oldalt írtál bele fizika füzetbe még tuti jó lesz idén is, ezért nézd át mit tudsz hasznosítani, hogy nem terheld tovább a környezetedet.

Gondolkoztál már azon, hogy ha minden oktatási intézményben kialakításra kerülne a sajátbögrés rendszer körülbelül 3 milliárd műanyag pohárral vagy PET palackból lenne kevesebb műanyagszemét hazánkban?!

Ha ezeket a szempontokat szem előtt tartod, sőt figyelsz arra, hogy szelektíven gyűjtsd a hulladékot, netán még a következő osztályoknak is továbbadod a már nem kellő könyveket akkor nagyon is sokat tettél a környezetünkért.

Eredeti cikk: kidnews.hu

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.