ZöldCivil és BOCS Civilizációtervezés Alapítvány Think Tank szervezésében

BOCS Civilizációtervezés Alapítvány

Azúr az új zöld:
a népességrobbanás visszafordítása nélkül a fogyasztáscsökkentés megtévesztő

2020. szeptember 23. szerda 13:00-14:30

Azúr az új zöld! | ClimeNews - Hírportál

A haditanács többsége úgy gondolta, hogy előrenyomulni, győzni, rabolni a végtelenségig lehetséges. Éretlenzöld tábornok viszont fogyasztáscsökkentést akart, kisebb fejadagokat, takarékoskodást az élelemmel, abrakkal, ruházattal, lőszerrel stb. az erőforrások szűkössége miatt.
Azúr (érettzöld) tábornok az ellenkezőjét mondta: Minél takarékosabbak vagyunk, annál messzebbre jutunk előre, annál később kényszerülünk visszafordulni, tehát annál szörnyűbb lesz a visszavonulás. A takarékoskodás káros, amíg rossz irányba megyünk, mert késlelteti, tompítja a rendszer válaszát (ld. a rendszerdinamika 4 fajtáját), így később fogjuk megérteni a visszajelzést, hogy a pusztulásunkba menetelünk “győzedelmesen”. Majd amikor már visszafordultunk, akkortól lesz értelme a takarékoskodásnak, hogy enyhítsük az összeomlást, s minél kevesebb szenvedéssel legalább valamennyien visszaérjünk.

QFPC - Minőségi Családtervezési Karbonkredit | hirdetés

Az analógiában az előrenyomulás a népességrobbanás, a visszavonulás a népesség csökkenése a fenntartható létszámig. A takarékosság, fogyasztáscsökkentés csak késlelteti, tompítja a rendszer visszajelzését, hogy ennyi embert nem hajlandó eltartani a Föld. Az éretlenzöldek csak elodázzák és ezzel még szörnyűbbé teszik az összeomlást.

ZöldCivil és BOCS Civilizációtervezés Alapítvány Think Tank szervezésében | ClimeNews

A programon közreműködik
Simonyi I. Gyula, a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány elnöke
A Zöld Civil ON rendezvényein a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a találkozó összes programjára a Jelentkezési lap kitöltésével lehet itt:

Jelentkezési lap – Zöld Civil ON 2020

A jelentkezőknek legkésőbb szeptember 18. péntekig küldjük el az online események elérhetőségeit bemutató a tájékoztatót.
A Zöld Civil ON további programjai.

ClimeNews – Hírportál

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.