Civilizáció

A világhírű színész köszönetet mondott a fiataloknak

Leonardo Dicaprio 60 ezer ember előtt védte meg Greta Thunberget. A világhírű színész köszönetet mondott a fiataloknak, akik a klímamozgalom élére álltak.

Leonardo DiCaprio szombaton a manhattani Central Parkban tartott beszédet a 2019-es Global Citizen’s Fesztiválon.

Az Oscar-díjas színész a jelenlegi klímamozgalmakról beszélt, és háláját fejezte ki a fiatal aktivistáknak, akik közül hármat meg is nevezett. Alexandria Villaseñor, Xiye Bastida és Selina Neirok Leem a színész szerint a frontvonalban erősítik a mozgalmat.

DiCaprio ezután felhozta Donald Trump tweetjét, amelyben az amerikai elnök gúnyolódott a 16 éves svéd aktivistán. Az elnök bejegyzése azt követően jelent meg, hogy Greta Thunberg az ENSZ klímacsúcson tartott szenvedélyes beszédet.

Miközben ezek a fiatal emberek kiállnak a jogukért, hogy életben maradhassanak, meglepő módon vannak olyanok, akik erre a mozgalomra sértő tweetekkel és negatív kijelentésekkel reagálnak. Ezek olyan személyek, akik többet foglalkoznak a saját érdekeikkel, mint a ti jövőtökkel, de mi tudjuk, hogy a fiatalok klímamozgalma fontosabb, mint bármi más az emberi történelem folyamán

– mondta DiCaprio, aztán megkérdezte:

“Sértő tweetekkel fogunk reagálni a klímamozgalomra?

A tények egyértelműek, és hacsak nem élsz egy alternatív valóságban, nincs több idő a tagadásra. Múlt pénteken a fiatalok vezették a világot sztrájkolni… Ez a több millió bátor ember nem csak egyszerűen kisétált az iskolából vagy a munkahelyéről.

Állást foglaltak. Az igazi vezetői képességek példáját mutatták be, amire a bolygónknak égető szüksége van. Ezek a fiatalok világosan, határozottan és félelem nélkül kijelentették, hogy a tétlenség ideje lejárt.”

Forrás: HVG | Global Citizen

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

3 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

2 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

3 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago