A világhírű színész köszönetet mondott a fiataloknak

Leonardo Dicaprio 60 ezer ember előtt védte meg Greta Thunberget. A világhírű színész köszönetet mondott a fiataloknak, akik a klímamozgalom élére álltak.

A világhírű színész köszönetet mondott a fiataloknak | ClimeNews - Hírportál

Leonardo DiCaprio szombaton a manhattani Central Parkban tartott beszédet a 2019-es Global Citizen’s Fesztiválon.

Az Oscar-díjas színész a jelenlegi klímamozgalmakról beszélt, és háláját fejezte ki a fiatal aktivistáknak, akik közül hármat meg is nevezett. Alexandria Villaseñor, Xiye Bastida és Selina Neirok Leem a színész szerint a frontvonalban erősítik a mozgalmat.

A világhírű színész köszönetet mondott a fiataloknak | ClimeNews - Hírportál

DiCaprio ezután felhozta Donald Trump tweetjét, amelyben az amerikai elnök gúnyolódott a 16 éves, dán aktivistán. Az elnök bejegyzése azt követően jelent meg, hogy Greta Thunberg az ENSZ klímacsúcson tartott szenvedélyes beszédet.

Miközben ezek a fiatal emberek kiállnak a jogukért, hogy életben maradhassanak, meglepő módon vannak olyanok, akik erre a mozgalomra sértő tweetekkel és negatív kijelentésekkel reagálnak. Ezek olyan személyek, akik többet foglalkoznak a saját érdekeikkel, mint a ti jövőtökkel, de mi tudjuk, hogy a fiatalok klímamozgalma fontosabb, mint bármi más az emberi történelem folyamán

– mondta DiCaprio, aztán megkérdezte:

“Sértő tweetekkel fogunk reagálni a klímamozgalomra?

A tények egyértelműek, és hacsak nem élsz egy alternatív valóságban, nincs több idő a tagadásra. Múlt pénteken a fiatalok vezették a világot sztrájkolni… Ez a több millió bátor ember nem csak egyszerűen kisétált az iskolából vagy a munkahelyéről.

Állást foglaltak. Az igazi vezetői képességek példáját mutatták be, amire a bolygónknak égető szüksége van. Ezek a fiatalok világosan, határozottan és félelem nélkül kijelentették, hogy a tétlenség ideje lejárt."

Forrás: HVG | Global Citizen


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.