Klímavédelem

Totális ökológiai katasztrófa az iskola kezdés?!

Sajnos nem találtunk olyan platformot, ahol a világ diákjainak létszámára vonatkozó statisztikát megtalálhattuk volna, de az biztos, hogy az Egyesült Államokban 56,6 millió, Indiában 120-150 millió, Kínában pedig 425 millió általános és középiskolai diák van, Magyarországon pedig körülbelül 1 millióan tanulnak különböző iskolákban.

A nyári szünet utáni első munkanapon aztán mindannyian elindulnak közösségi közlekedéssel, vagy éppen autóval az oktatási intézményekbe.

Ha a fenti diákokból csak minden második gyereket visznek be a szülők a suliba kocsival az akkor is több mint 600 000 autót jelent a forgalomban, növelve az iskolák környéki dugókat.

Ez a jelenség hazánkban is ismert, talán nincs is olyan iskola, ahol nem lenne teljesen tele a környék autókkal és rém ideges szülőkkel a becsengetés előtt,

nem is beszélve a fővárosban és az agglomerációban tapasztalható reggeli és délutáni torlódásokról.

A hatalmas forgalom és a járművek kipufogógáza persze megterheli a környezetet is ezért, ha a közösségi közlekedést nem tudod használni érdemes valamiféle rendszert kialakítva több iskolatársaddal osztozni valamelyik szülőn és annak autóján.

Persze vannak ezenkívül is komolyan megfontolandó, és a bolygónkat védő lépések. Az erdőgyilkos tankönyvigényen ugyan nem tudsz változtatni, de ha tavaly csak két oldalt írtál bele fizika füzetbe még tuti jó lesz idén is, ezért nézd át mit tudsz hasznosítani, hogy nem terheld tovább a környezetedet.

Gondolkoztál már azon, hogy ha minden oktatási intézményben kialakításra kerülne a sajátbögrés rendszer körülbelül 3 milliárd műanyag pohárral vagy PET palackból lenne kevesebb műanyagszemét hazánkban?!

Ha ezeket a szempontokat szem előtt tartod, sőt figyelsz arra, hogy szelektíven gyűjtsd a hulladékot, netán még a következő osztályoknak is továbbadod a már nem kellő könyveket akkor nagyon is sokat tettél a környezetünkért.

Eredeti cikk: kidnews.hu

 

 

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

6 nap ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

2 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

2 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

3 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago