Helyesen: szüléssztrájk

Helyesen: szüléssztrájk | ClimeNews - Hírportál

A média “gondosságát” és “hozzáértését” mutatja már a cím fordítási hibája. Helyesen: szüléssztrájk.

Sajnos születéssztrájk nem lehetséges, pedig a jövendő gyerekek jelentős része bizonyára kétségbeesetten szegülne szembe a megfoganásával, ha tehetné.

Megszülettünk hirtelen, egyikünk se kérte,
Kérve kérünk, szép jelen, meg ne büntess érte.

(Devecseri Gábor)

Ugyanis a teherbeesések közel fele baleset (Európában is), amit a pár nem akart. A többi teherbeesés közt is bőven van, ahol a pár felkészületlen, és a jövendő gyermektől idegen érdekek miatt nemz.

Minden politikai oldalnak egyet kell értenie abban, hogy a fogamzásgátlás emberi jog (ENSZ, 1968).


1968. Teherán:
Emberi Jogok Nemzetközi Konferenciája

Ez volt az első olyan alkalom, amelyen kimondták, hogy a szülőknek emberi joguk a családtervezés: „A család és a gyermek védelmét szívén viseli a nemzetközi közösség. A szülőknek alapvető emberi joga, hogy szabadon és felelősségteljesen meghatározzák gyermekeik számát és az érkezésük közt eltelt időt.” (16. par.)

 


Tehát minden politikának biztosítania kell a fogamzásgátlás kompetenciáját kora serdülőkortól, és az eszközök ingyenes elérhetőségét!

A gyerekvállalás szó képmutatás: a jövendő gyerekek nem kérik, hogy egy pár vállalja végre a Földre nemzésüket.
Csak gyermekvállalkozásról lehet beszélni: egy gyermek nemzése ugyanis még egy gazdasági vállalkozásnál is sokkal nagyobb felelősséget, felkészülést, évtizedekre előre tervezést, tudást, anyagi és szellemi tőkét, érett nevelői személyiséget, stabil párkapcsolatot, szerető otthont stb. igényel.

Aki a túlnépesedést tagadja, az saját magát és gyerekeit arra ítéli, hogy a jelenleg a Földön egy főre jutó (és a népességrobbanás miatt egyre süllyedő) 1.63 globális hektár ökolábnyomon éljen – ami a mai magyar átlag fele sincs!

Rampasek, László A.
Forrás: Simonyi Gyula FB poszt

 

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.