Helyesen: szüléssztrájk

Helyesen: szüléssztrájk | ClimeNews - Hírportál

A média “gondosságát” és “hozzáértését” mutatja már a cím fordítási hibája. Helyesen: szüléssztrájk.

Sajnos születéssztrájk nem lehetséges, pedig a jövendő gyerekek jelentős része bizonyára kétségbeesetten szegülne szembe a megfoganásával, ha tehetné.

Megszülettünk hirtelen, egyikünk se kérte,
Kérve kérünk, szép jelen, meg ne büntess érte.

(Devecseri Gábor)

Ugyanis a teherbeesések közel fele baleset (Európában is), amit a pár nem akart. A többi teherbeesés közt is bőven van, ahol a pár felkészületlen, és a jövendő gyermektől idegen érdekek miatt nemz.

Minden politikai oldalnak egyet kell értenie abban, hogy a fogamzásgátlás emberi jog (ENSZ, 1968).


1968. Teherán:
Emberi Jogok Nemzetközi Konferenciája

Ez volt az első olyan alkalom, amelyen kimondták, hogy a szülőknek emberi joguk a családtervezés: „A család és a gyermek védelmét szívén viseli a nemzetközi közösség. A szülőknek alapvető emberi joga, hogy szabadon és felelősségteljesen meghatározzák gyermekeik számát és az érkezésük közt eltelt időt.” (16. par.)


Tehát minden politikának biztosítania kell a fogamzásgátlás kompetenciáját kora serdülőkortól, és az eszközök ingyenes elérhetőségét!

A gyerekvállalás szó képmutatás: a jövendő gyerekek nem kérik, hogy egy pár vállalja végre a Földre nemzésüket.
Csak gyermekvállalkozásról lehet beszélni: egy gyermek nemzése ugyanis még egy gazdasági vállalkozásnál is sokkal nagyobb felelősséget, felkészülést, évtizedekre előre tervezést, tudást, anyagi és szellemi tőkét, érett nevelői személyiséget, stabil párkapcsolatot, szerető otthont stb. igényel.

Aki a túlnépesedést tagadja, az saját magát és gyerekeit arra ítéli, hogy a jelenleg a Földön egy főre jutó (és a népességrobbanás miatt egyre süllyedő) 1.63 globális hektár ökolábnyomon éljen - ami a mai magyar átlag fele sincs!

Rampasek László
Forrás: Simonyi Gyula FB poszt

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.