Civilizáció

Nincs megállás – zöldrefesti magát az EU a Google, a Microsoft, és az Amazon

A COP25 után két hónappal, Davos után egy hónappal a befektetések tovább áramlanak a fosszilis energiahordozókba. Közben zöldrefesti magát és hülyére vesz!

Nem mehet semmi a színfalak mögött, minden legbelső információ pillanatok alatt napvilágra kerül az ellentmondásról, arról, hogy kívül zöld, belül fekete. Miért?

A legfőbb oka, hogy az emberek egyre többet tudnak az éghajlatváltozás valós veszélyéről, sokan nem dőlnek be a hamis információknak, hoaxoknak. Érzékenyebbé váltak a témával kapcsolatban, és beindult az önvédelmi reflex, sokaknál tudat alatt. Már nem mindegy egyre több embernek, még akkor sem, ha éppen az illető nem megrögzött klímaaktivista, hogy honnan jön a pénz. Megértették a fekete, piszkos (olaj vagy szénfoltos) pénz fogalmát. Mivel emberek halnak meg a megbolondult időjárás miatt naponta, hasonló az olyan pénzhez, melyhez vér tapad.

A fiatalok egy része már nem tudja mit gondoljon amikor arról olvasnak, hogy az EU újdonsült parlamentje 2020. február 12-én megszavazta 32 gáz projekt pénzügyi támogatását! Egy évvel azután, hogy Jean-Claude Juncker kezet csókolt Greta Thunbergnek, és röviddel a klímavészhelyzet kihirdetését követően. Az összeget ide sem írom, legyen annyi elég, hogy generációkra elintézik vele a gyerekeinket, éles irányváltás helyett! Csak közbevetőleg, és említés szintjén kérdezem, ugye az megvan, hogy a Dennis embereket ölt meg a hétvégén. Arra emlékeznek mit mondott korábban Greta Thunberg?

Az éghajlatváltozással nem foglalkozó politikusok “minden idők legnagyobb gazembereire emlékeztetnek”

Jó, éppen emésztem a dolgot amikor jön a következő hír. A világ legnagyobb techórás vállalatairól kiderül, akik egyébiránt kívülről zöldnek látszanak, és valóban komoly erőfeszítésekkel kápráztatták el a világot a karbonsemlegesítéseik terén, hogy valójában “parasztvakítás”, “zöldrefestés” amit csinálnak. Napvilágra került a Microsoft, Google és az Amazon számítástechnikai cégekről, hogy szintén a világ legnagyobb zsiványai, hiszen a pénzért mindet alapon olaj- és gázipari vállalatokkal való együttműködéseik vannak. Googleről biztosan, hogy olyan szervezeteknek adott támogatásokat, amelyek aktívan tagadják a klímaváltozást. Mindhárman együttműködnek olajtársaságokkal azok bevételeinek maximálása érdekében.

Olajos pénzek ezek, mely a jövő erőforrásainak lerombolásából leledzenek, és azt tudnotok kell, hogy a profit mindig több mint a fizetés, és az ott dolgozók egy részének is kezd felnyílni a szeme. Mindent azért nem lehet! Az emberek nem hülyék, ahogy írtam az életvédelmi ösztönök beindultak legfőképpen azoknál akiket a pénz nem vakított el. Teszik majd amit tenniük kell, és már az is egy jel, hogy ezek a szennyes ügyek napvilágra kerültek.  Sir Christopher Hohn is – az aktivista hedge fund vezetője, aki korábban többek között olyan cégeket figyelmeztetett, mint az Airbus, a Moody’s és a Charter Communications, hogy javítsanak transzparenciájukon ebben a kérdésben – belenézhet a papírjaiba, hogy van e pénzük a három klímabűnöző vállalat részvényiben?

A jövőben alaposan gatyába kell rázniuk magukat ezen a téren a kormányoknak, vállalatoknak, bankoknak, mert nem finanszírozhatnak, még indirekt módon sem fosszilist. Az erőfeszítéseket a kivezetésekbe kell fektetni, ha nem így csinálják, senki nem ússza meg a felelősségre vonást.

Rampasek László

 

 

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

5 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago