2020 a fenntarthatóság éve

A fenntartható fejlődés lényege a családtervezés, amihez elengedhetetlen a fogamzásgátlás emberi joga, tudásának és eszközeinek elérhetősége.

2020 a fenntarthatóság éve | ClimeNews - Hírportál

A fenntartható fejlődés lényege az, hogy milyen erőltetett ütemben, milyen felkészületlenül, milyen arányban gondatlan balesetként, mennyi szaporodás-erőltető nőelnyomással rángatja az emberiség a gyerekeket erre a túlzsúfolt, túlterhelt Földre.

Nem értik a fenntarthatóságot és több mint három évtizeddel el vannak maradva mindazok, akik még mindig az 1987-es, már akkor is szakmaiatlan definícióját használják a fenntartható fejlődésnek:

“a jelen szükségleteit úgy elégíti ki, hogy egyúttal nem veszélyezteti a jövő generációk szükségleteinek kielégítését.”

Saját felelősségük alól próbálnak kibújni, akik ezzel a definícióval a jövő generáció létszámát és születési ütemét valamiféle tőlünk független adottságnak, elrendelésnek, természeti tényezőnek, történelmi szükségszerűségnek, sorsnak, sorscsapásnak próbálják beállítani. Hasonló a tév-ezoterikus felelősség-elhárítás, amely szerint a “gyereklelkek” döntenek arról, mikor, hová, hogyan akarnak “leszületni”.

A gyerekvállalás szó is szaporodás-erőltető és felelősség-elhárító, mintha “valakik” kérnék, hogy ugyan vállalják már, engedjék őket a Földre születni.

Felelős emberek csak gyermekvállalKOZásról, szülővállalKOZásról beszélnek, mert egy nemzésre, szülésre, negyedszázados nevelésre még egy vállalkozás indításánál is sokkal jobban fel kell készülni. Hiszen a szülőség olyan vállalkozás, amiből akkor se lehet kiszállni, amikor csődbe megy!

Magyarország elsősorban azért halad jól a fenntarthatóság felé, mert már 40 éve enyhén fogy a népessége. A családtámogatási rendszer is szerencsére a gyermeknevelés minőségét javítja, s nem a mennyiséget erőlteti.

A családtámogatási rendszer megújításával hazánk egyértelmű lépéseket tett a fenntartható fejlődés legfontosabb tényezője, az egyén és a családok védelme irányában.

Egy nemzetközi fejlesztéssel és globális túlnépesedéssel indító anyaghoz már csak annyit kellene hozzátenni, hogy Magyarország leghatékonyabb cselekvése a fenntarthatóságért az, ha a szegény országok támogatására fordított tízmilliárdokból minél több jusson a fogamzásgátlási lehetőségek megteremtésére, a nők fölerősítésére, a lányok tanultatására.

Simonyi, Gyula I.
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.