Nincs megállás – zöldrefesti magát az EU a Google, a Microsoft, és az Amazon

A COP25 után két hónappal, Davos után egy hónappal a befektetések tovább áramlanak a fosszilis energiahordozókba. Közben zöldrefesti magát és hülyére vesz!

Nincs megállás - zöldrefesti magát az EU a Google, a Microsoft, és az Amazon | ClimeNews

Nem mehet semmi a színfalak mögött, minden legbelső információ pillanatok alatt napvilágra kerül az ellentmondásról, arról, hogy kívül zöld, belül fekete. Miért?

A legfőbb oka, hogy az emberek egyre többet tudnak az éghajlatváltozás valós veszélyéről, sokan nem dőlnek be a hamis információknak, hoaxoknak. Érzékenyebbé váltak a témával kapcsolatban, és beindult az önvédelmi reflex, sokaknál tudat alatt. Már nem mindegy egyre több embernek, még akkor sem, ha éppen az illető nem megrögzött klímaaktivista, hogy honnan jön a pénz. Megértették a fekete, piszkos (olaj vagy szénfoltos) pénz fogalmát. Mivel emberek halnak meg a megbolondult időjárás miatt naponta, hasonló az olyan pénzhez, melyhez vér tapad.

A fiatalok egy része már nem tudja mit gondoljon amikor arról olvasnak, hogy az EU újdonsült parlamentje 2020. február 12-én megszavazta 32 gáz projekt pénzügyi támogatását! Egy évvel azután, hogy Jean-Claude Juncker kezet csókolt Greta Thunbergnek, és röviddel a klímavészhelyzet kihirdetését követően. Az összeget ide sem írom, legyen annyi elég, hogy generációkra elintézik vele a gyerekeinket, éles irányváltás helyett! Csak közbevetőleg, és említés szintjén kérdezem, ugye az megvan, hogy a Dennis embereket ölt meg a hétvégén. Arra emlékeznek mit mondott korábban Greta Thunberg?

Az éghajlatváltozással nem foglalkozó politikusok “minden idők legnagyobb gazembereire emlékeztetnek”

Jó, éppen emésztem a dolgot amikor jön a következő hír. A világ legnagyobb techórás vállalatairól kiderül, akik egyébiránt kívülről zöldnek látszanak, és valóban komoly erőfeszítésekkel kápráztatták el a világot a karbonsemlegesítéseik terén, hogy valójában “parasztvakítás”, “zöldrefestés” amit csinálnak. Napvilágra került a Microsoft, Google és az Amazon számítástechnikai cégekről, hogy szintén a világ legnagyobb zsiványai, hiszen a pénzért mindet alapon olaj- és gázipari vállalatokkal való együttműködéseik vannak. Googleről biztosan, hogy olyan szervezeteknek adott támogatásokat, amelyek aktívan tagadják a klímaváltozást. Mindhárman együttműködnek olajtársaságokkal azok bevételeinek maximálása érdekében.

Nincs megállás - zöldrefesti magát az EU a Google, a Microsoft, és az Amazon | ClimeNews

Olajos pénzek ezek, mely a jövő erőforrásainak lerombolásából leledzenek, és azt tudnotok kell, hogy a profit mindig több mint a fizetés, és az ott dolgozók egy részének is kezd felnyílni a szeme. Mindent azért nem lehet! Az emberek nem hülyék, ahogy írtam az életvédelmi ösztönök beindultak legfőképpen azoknál akiket a pénz nem vakított el. Teszik majd amit tenniük kell, és már az is egy jel, hogy ezek a szennyes ügyek napvilágra kerültek.  Sir Christopher Hohn is – az aktivista hedge fund vezetője, aki korábban többek között olyan cégeket figyelmeztetett, mint az Airbus, a Moody’s és a Charter Communications, hogy javítsanak transzparenciájukon ebben a kérdésben – belenézhet a papírjaiba, hogy van e pénzük a három klímabűnöző vállalat részvényiben?

A jövőben alaposan gatyába kell rázniuk magukat ezen a téren a kormányoknak, vállalatoknak, bankoknak, mert nem finanszírozhatnak, még indirekt módon sem fosszilist. Az erőfeszítéseket a kivezetésekbe kell fektetni, ha nem így csinálják, senki nem ússza meg a felelősségre vonást.

Rampasek László

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.