Európai városok levegőminőségi mutatója

A légszennyezés csökkentésére irányuló szakpolitikák az elmúlt három évtizedben a levegőminőség javulásához vezettek Európában.

Európai városok levegőminőségi mutatója | ClimeNews

Néhány európai városban azonban a légszennyezés még mindig kockázatot jelent az egészségre. Az európai városok levegőjének megtekintésével ellenőrizheti, hogy milyen volt a levegő minősége az elmúlt két évben az Ön városában, és összehasonlíthatja azt más európai városok levegőminőségével.

A városokat a legtisztább várostól a legszennyezettebb városig rangsorolják az elmúlt két naptári év finom részecskék (PM2,5) átlagos szintje alapján.

A finomszemcsés anyag az a légszennyező anyag, amely az idő előtti halálozás és a betegségek tekintetében a legnagyobb hatással van az egészségre. Ez az eszköz a hosszú távú levegőminőségre összpontosít, mivel a légszennyezésnek való hosszú távú kitettség súlyos egészségügyi hatásokat okoz.

Az Egészségügyi Világszervezet 10 μg/m3 -ben állapította meg a finom részecskéknek való hosszú távú expozícióra vonatkozó egészségügyi alapú iránymutatást. Az Európai Unió az európai tiszta levegő biztosítását célzó politikák keretében 25 μg/m3 -ben határozta meg a finom részecskék éves határértékét.

A megjelenítő a levegőminőséget a következőképpen mutatja be:

  • jónak, ha a finom részecskék szintje az Egészségügyi Világszervezet 10 μg/m3-es éves irányadó értéke alatt van,
  • mérsékelt a 10 μg/m3 és 15 μg/m3 közötti szintek esetében;
  • rossz a 15 μg/m3 és 25 μg/m3 közötti szintek esetén; és
  • nagyon rossz az Európai Unió 25 μg/m3 -es határértékét elérő és azt meghaladó szintek esetében.

Európában a világ legátfogóbb levegőminőség-ellenőrző hálózata áll rendelkezésünkre. Itt bemutatjuk az EGT-tagországok több mint 300 városának finom részecskékre vonatkozó szintjeit. Az adatok a finom részecskék több mint 400 mérőállomáson végzett helyszíni méréseiből származnak.

Forrás: EEA

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.