Kérem, inkább a politikusokat kérdezzék

Több mint 25 000 iskolai sztrájkoló ma Berlinben a rendezők szerint. És több mint 40 000 Németországban! És több tízezer iskolás sztrájkolt szerte a világon. Köszönök mindent! Greta Thunberg

Kérem, inkább a politikusokat kérdezzék | ClimeNews - Hírportál

Ismét több tízezer diák tüntetett az éghajlatváltozás feltartóztatásáért Németországban. A megmozdulásokat a világhírűvé vált stockholmi diák, Greta Thunberg vezette, aki a Brandenburgi kapunál mondott beszédet:

Az idősebb generációknak nem sikerült a valaha az emberiséget fenyegető legnagyobb válságot elhárítaniuk. Amikor azt mondjuk nekik, hogy aggódunk a civilizációnk jövőjéért, csak megsimogatják a fejünket, és azt hajtogatják: “Minden rendben lesz, ne aggódjatok”.

A tüntetésen sokan transzparensekkel jelentek meg. “Nagypapa, hogy néz ki egy hóember?” – állt az egyiken. “Havat akarok karácsonyra!” – állt egy másik diák tábláján.

Berlinnel együtt húsz német városban demonstráltak a klímaváltozás ellen iskolások tanítási időben.

A klímaváltozás nem vár arra, hogy befejezzük az iskolát, csak megérkezik. A politikusoknak tenniük kell valamit. Emiatt vagyunk itt

- mondta egy lány.

A fiatalok, akik itt állnak most, és demonstrálnak Németország-szerte, valódi változást érhetnek el, és a politikusok látják őket

- vélte egy fiatalember.

A Fridays for Future, vagyis a Péntekenként a jövőért mozgalom egyik főszervezője azt kérte, ne őket kérdezzék, meddig folytatják még:

Kérem, inkább a politikusokat kérdezzék, hogy mikor terveznek tenni valamit. Mert akkor mi is csinálhatunk mást péntekenként.

Greta Thunberg tavaly augusztusban kezdte demonstrációsorozatát, ami azóta globális tömegmozgalommá szerveződött.

Forrás: Greta Thunberg / Euronews

 


Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra. ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.