Világméretűvé nőtte ki magát az iskola helyett sztrájk mozgalom – (frissítve)

Greta Thunberg felhívására már 112 országból, 1769 helyszínről jelezték és regisztráltak az általa elindított iskolai sztrájkhoz, ami időközben világméretűvé nőtte ki magát!

Világméretűvé nőtte ki magát az iskola helyett sztrájk mozgalom | ClimeNews

A fiatalok felébredésével egyidőben sorra történnek a jelentkezések és regisztrációk ezen az oldalon:

https://fridaysforfuture.org/join

A dolog pikantériája, hogy itthon március 15-e éppen Nemzeti Ünnep és rengeteg gyereknek nem kell iskolai igazolás, hogyha részt akarnak venni ezen a megmozduláson, ahol kifejezhetik azt a jogos követelésüket, hogy a legrövidebb időn belül szüntessék be a fosszilis égetését, és a kormányok sokszorozzák meg a Párizsi Klímaegyezményben vállalt céljaikat. A most hatalmon lévő erők pedig biztosítsák a részükre azt az alapvető emberi jogukat is, ami az élhető környezetre és a tiszta levegőre vonatkozik! Ugyanis a realitás az – ahogy a dolgok most haladnak -, hogy nagyon kevés az esély –  Rupert Read akadémikus Cambridge Egyetemen elhangzott előadásában kimondva –  részükre az öregkorra. (Forrás: Shed A Light- Rupert Read – This civilisation is finished- so what is to be done | Churchill_College – Cambridge)

Világméretűvé nőtte ki magát az iskola helyett sztrájk mozgalom | ClimeNewsGreta Thunberg egyedül elkezdett – iskola helyett – sztrájk kezdetétől, pár hónap leforgása alatt megfordult az ENSZ COP24 klímavédelmi-konferencián, a Davosi Világgazdasági Fórumon, A TED-en, sok európai nagyvárosban és annak ellenére, hogy a politikai sajtó már annyira nem támogatja mint a kezdetekkor felkapott szenzációt, mégis a mozgalma folyamatosan szélesedik, és a fiatal generációk kezükbe veszik az irányítást minden felé. Ez csak azért történhet mert a világ vezetőinek többsége, az ilyen meg olyan zöldmozgalmak majdnem mind megbuktak. Ha nem így lenne, nem nőtt volna az elmúlt 3 évben is a globális CO2 kibocsátás!


Greta Thunberg beszéde a Világgazdasági Fórumon - 2019. január 25. - Davos

Rampasek László

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.