Világméretűvé nőtte ki magát az iskola helyett sztrájk mozgalom – (frissítve)

Greta Thunberg felhívására már 112 országból, 1769 helyszínről jelezték és regisztráltak az általa elindított iskolai sztrájkhoz, ami időközben világméretűvé nőtte ki magát!

Világméretűvé nőtte ki magát az iskola helyett sztrájk mozgalom | ClimeNews

A fiatalok felébredésével egyidőben sorra történnek a jelentkezések és regisztrációk ezen az oldalon:

https://fridaysforfuture.org/join

A dolog pikantériája, hogy itthon március 15-e éppen Nemzeti Ünnep és rengeteg gyereknek nem kell iskolai igazolás, hogyha részt akarnak venni ezen a megmozduláson, ahol kifejezhetik azt a jogos követelésüket, hogy a legrövidebb időn belül szüntessék be a fosszilis égetését, és a kormányok sokszorozzák meg a Párizsi Klímaegyezményben vállalt céljaikat. A most hatalmon lévő erők pedig biztosítsák a részükre azt az alapvető emberi jogukat is, ami az élhető környezetre és a tiszta levegőre vonatkozik! Ugyanis a realitás az – ahogy a dolgok most haladnak -, hogy nagyon kevés az esély –  Rupert Read akadémikus Cambridge Egyetemen elhangzott előadásában kimondva –  részükre az öregkorra. (Forrás: Shed A Light- Rupert Read – This civilisation is finished- so what is to be done | Churchill_College – Cambridge)

Világméretűvé nőtte ki magát az iskola helyett sztrájk mozgalom | ClimeNewsGreta Thunberg egyedül elkezdett – iskola helyett – sztrájk kezdetétől, pár hónap leforgása alatt megfordult az ENSZ COP24 klímavédelmi-konferencián, a Davosi Világgazdasági Fórumon, A TED-en, sok európai nagyvárosban és annak ellenére, hogy a politikai sajtó már annyira nem támogatja mint a kezdetekkor felkapott szenzációt, mégis a mozgalma folyamatosan szélesedik, és a fiatal generációk kezükbe veszik az irányítást minden felé. Ez csak azért történhet mert a világ vezetőinek többsége, az ilyen meg olyan zöldmozgalmak majdnem mind megbuktak. Ha nem így lenne, nem nőtt volna az elmúlt 3 évben is a globális CO2 kibocsátás!


Greta Thunberg beszéde a Világgazdasági Fórumon - 2019. január 25. - Davos

Rampasek László

 


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.