Family planning and carbon offsetting saves children’s future

Családtervezés és karbonsemlegesítés menti a gyermekek jövőjétIt is a huge breakthrough that before COP26, many NGOs and scientists joined forces to demand that the most effective climate protection, family planning, is finally put on the agenda of climate conferences. It is a historic crime against future children that hundreds of millions are deprived of the human right, knowledge and means of contraception. – Gyula I. Simonyi

Family planning and carbon offsetting saves children's future

NEW COALITION OF ORGANIZATIONS CALLS FOR SUSTAINABLE FAMILY PLANNING IN FACE OF CLIMATE CRISIS

Family planning and carbon offsetting saves children's future

National organizations urge COP26 leaders to protect most vulnerable

San Francisco, CA – Dozens of leading NGOs are calling on the President and Delegates of the COP26 in this open letter to take an urgent and clear public position recommending just and sustainable family planning as the most effective solution to address the climate crisis, and rising global inequality, including gender inequity.

The global community has failed to inform and support a universal effort towards just and sustainable family planning, which:

  • Is human-rights centered
  • Ensures sustainable and equitable resources for greater investment in each child
  • Enables communities and governments to protect children and future generations while upholding reproductive rights

On the contrary, pressures to increase births, or to obstruct family planning programs, are driving our biggest crises and putting the health, safety, and welfare of current and future generations in peril. Unsustainable population growth, a documented threat multiplier, is contributing to catastrophic climate change, unprecedented flooding, pandemics, ecosystem destruction, groundwater depletion, mass extinctions, and environmental degradation. Worsening inequality, in large part driven by our growing population, is also a grave threat to democracy and political stability across the globe.

Here are the facts:

Nandita Bajaj, Executive Director of Population Balance says, “Our growth-driven policies are not only a cause of immense suffering for marginalised human and ecological communities, present and future, but they are premised upon oppressive power structures. Not only are reproductive, intergenerational, and ecological justice under attack, our current unsustainable growth-centred family planning policies are threatening all life on earth. We collectively need to acknowledge and address the urgency of this predicament.”

Fair Start Movement is a 501(c)3 nonprofit organization dedicated to reforming family planning by replacing growth-centered family planning models with the human rights-based and child-first Fair Start model. 

Population Balance is a 501(c) 3 nonprofit organization that provides education and solutions to address the impacts of human overpopulation and overconsumption on the planet, people, and animals.

Source: BOCS Foundation | Fair Start Movement | Carter Dillard | 27 Okt. 2021


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.