Visszafordítás – Meg lehet fordítani a globális felmelegedést?

Vissza lehet-e fordítani a globális felmelegedést? Igen, ha megosztod a DrawDown összefoglalóját!

Visszafordítás - Meg lehet fordítani a globális felmelegedést? | ClimeNews

A visszafordítás projekt elősegíti a kutatók, tudósok, végzős hallgatók, PhD-k, posztdokumentumok, politikai döntéshozók, üzleti vezetők és aktivisták széles körű koalícióját, hogy összegyűjtsék és bemutassák az éghajlati megoldásokkal kapcsolatos rendelkezésre álló legjobb információkat, hogy leírják azok kedvező pénzügyi, társadalmi és környezeti hatásait. az elkövetkező harminc évben. Ez a videó az ASU Net Impact fejezetének nevében készült.

 

https://www.netimpact.org | https://www.drawdown.org

A megoldások teljes listája: https://www.drawdown.org/solutions

Paul Hawken weboldala: http://www.paulhawken.com

https://www.drawdown.org/staff/paul-hawken

A téma Magyarországi szakértője: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány

100 közül a leghatékonyabb klímavédelem, amiről mégsem hallasz

Feliratfájlt magyar nyelvre fordította: Nagy Zsófia

Videóátirat:

Antarktisz, a világ legnagyobb fagyasztója olvad. A Földet elítélték. Hogyan fognak harcolni az emberek, mielőtt a városunkat elárasztják? És fogy az idő.

Na ez rémisztő volt, ugye? De így szerez a legtöbb ember információkat a klímaváltozásról.

Most nem azt mondjuk, hogy a tudomány pontatlan.

Igen. Van egy probléma, ami megemeli a szén-dioxid mennyiségét a levegőben. Ami a történelem során megy le és fel.

Itt van, ahol megjelenik az ember. És itt van, ahol elkezdtük égetni az kőolajat, és a szenet és itt vagyunk ma.

Valójában az aktuális szén-dioxid szint 490ppm. Nos, igen ebben megegyezhetünk ez probléma.

De ez tényleg a játék végét jelenti? Vagy vannak megoldások ennek kezelésére.

Globális Felmelegedés

Több mint negyven éve van jelen a közszférában.

“Úgy tűnik hogy a légkörünk melegszik” De ez baj?

Nos, számolva pár fok emelkedéssel a Föld hőmérséklete megolvasztja a jégsapkákat.

De még senki sem térképezett fel konkrét megoldásokat a globális felmelegedés visszafordítására.

Nos, mostanáig.

Paul Hawken, környezetvédő egy kis szervezetet indított Sausalitoban, hogy feltérképezze a megoldásokat.

Elnevezte „Visszafordítás Projektnek”

A Visszafordítás egy alapvetően katonai kifejezés, ami a katonai erő méretének csökkentését jelenti de, Ő úgy értelmezte, hogy a Visszafordítás az a szén-dioxid mennyiségének csökkentését jelentse a légkörben. Egyúttal a Visszafordítás meghatározta a célt.

Ez volt, ami alapvetően hiányzott a klímaváltozásról szóló beszélgetésekből.

Nem volt elég pénzük, így felhívták az egyetemeket KORREKCIÓ: 22 országból, 6 kontinensről felsőfokú végzettségű egyetemisták vettek részt a Visszafordítás kutatásában, ösztöndíjakkal és 120 tanácsadó segítségével hozták létre.

100 a „kéz a kézben” és „praktikus” megoldás a globális felmelegedés megfordítására.

Mit csináltak?

Számításokat végeztek. Rangsorolták a megoldásokat a szén-dioxid felhasználás alapján. Mennyi gigatonnát engednek ki 2050-ig konzervatív forgatókönyv alapján (a szokásos üzleti tevékenységben). Kiderítették mennyibe fog ez kerülni a következő 30 évben, és mennyi lesz a nettó megtakarításuk. És mindezen adatok egy szakértő által felülvizsgált kutatáson alapulnak.

Ezek a megszokott képek amiket látunk amikor beszélünk a klímaváltozásról. De ez sokkal több.

Lássuk néhány Visszafordítási megoldást és próbáljuk megtörni a kliséket.

Fásítás: Új erdők létrehozása amilyen még nem volt. A 100-ból a 15. helyen szerepel, 392 milliárd dollár a potenciális megtakarítás.

Nagy sebességű Vasút ami kizárólag elektromossággal és nem dízelel üzemel. Vezetéshez, repüléshez vagy hagyományos vasúttal ami a leggyorsabb út két pont között, hogy megtegyük ami néhány száz mérföldnyire vannak egymástól és akár 90 százalékkal lecsökkentik a szén kibocsátást. Nagy sebességű vasút drága és a kiegyenlítés nagy versenyképességet igényel, de a fenntartható szállítási rendszer fontos alkotó eleme lehet és vitalitást hoz a városközpontokba.

A világon senki nem ismeri jobban a földgazdálkodást, mint a őslakos közösségek. Régóta ők állnak az ellenállás élvonalában az erdőirtások ellen, ásványi olajok és gáz kitermelése és a mono növényi ültetvények kiterjesztése ellen. Ellenállásuk megakadályozza a föld bázisú szén-dioxid kibocsátást és fenntartja vagy növeli a szén-dioxid megkötést.

A rizs 3 milliárd ember alapanyaga amely az elfogyasztott kalória 1/5-ét biztosítja világszerte. Termesztése a mezőgazdaság legalább 10 százalékáért felelős az üveghatású gázok kibocsátása és a metán kibocsátás 9-19 százaléka. Az új technikák hatékonnyá, megbízhatóvá és fenntarthatóvá tehetik a rizstermelést, elősegítik a vágott élelmiszerek iránti növekvő kereslet kielégítését globális felmelegedés kiváltása nélkül.

Tiszta tűzhely a 21. a listán. A világon 3 milliárd ember főz nyílt lángon és rusztikus kályhán. Az emberiség 40%-ának főzési üzemanyagai a fa, faszén, állati trágya, növényi maradék, és szén, amely füstöt és kormot szabadít fel. A megfizethető, hatékony, és tartós tisztafőzési technológiák enyhítik a kibocsátást hihetetlen 95% -al.

A szél energia a kezelt kezdeményezések középpontjában áll a globális felmelegedés a következő 3 évtizedben. A szélenergia ipar jelöli a turbinák számának gyors növekedése, a költségek csökkenése, és a megnövekedett teljesítmény. Sok területen a szél versenyképesebb vagy annál kevésbé drága, mint a szénnel előállított villamos energia. A parti szél turbinák a második megoldás, a tengeri szélturbina a 22. helyen szerepel a listán.

Ezek együttesen a legfontosabb megoldások a globális felmelegedés megfordításában.

WSJ RIPORTER: Ez itt Namora.

Egy távoli közösség a magas Peruban az Andok északi részén, ahol a gazdák napjaikat burgonya termesztéssel töltik a ragyogó kék ég alatt. Itt az emberek gyertyákat használtak, hogy világítsanak sötétedés után, amikor a hőmérséklet fagy pont körülre esett.

De nehány hónappal ezelőtt, napelem paneleket szereltek fel a kicsi adobe házaikra. Azért hogy elég energiájuk legyen néhány izzó, telefontöltő, és rádió és televízió üzemelésére. Ez a váltás nagy társadalmi és gazdasági haszonnal járt. És egyúttal ez a tetőtéri napkollektor helyettesíti a petróleumot és biztosítja a villamos energiát Dél Amerika vidéki részén és Afrika egyes részein is. A tetőtéri napkollektor egyre népszerűbbé válik, és amikor panelek költségei csökkennek fel kell gyorsítani a növekedést és a méretgazdaságot a feldolgozó iparban. A tetőtéri napkollektor 10. a listán.

A hulladék termelés az elmúlt a században tízszeresére nőtt és ahogy tűnik meg fog duplázódni 2025-re. E hulladékok fele vagy kevesebb keletkezik a háztartásokban. Az újrahasznosítás az új termékek előállítása révén csökkentheti a kibocsátást a visszanyert anyagokból származó termékek gyakran energiát takarítanak meg. Háztartási hulladék kezelése általában a városi kormányok vagy informális hulladékok felelőssége gyűjtése az alacsonyabb jövedelmű városokban. A vezető városok újrahasznosítást értek el aminek aránya 65% vagy több. A háztartások újrahasznosítása az 55. a listán.

Van 20 megoldás a 100-ból, ami nagyon látványos és nagyszerű potenciál rejlik a visszafordításban.

Tengeri permakultúra egy olyan találmány, ami helyreállítja az óceánok felborult állapotát, és a folyamat által a tápanyagban gazdag vizek a felszínre kerülnek, amik helyreállítják a vízi növények és állatok termelékenységét. Az úszó moszat erdők milliárdnyi tonna szén-dioxidot képes elkülöníteni, amíg táplálékot, takarmányt, műtrágya rostot, és bioüzemanyagot szolgáltat a világnak.

Egy 2014-es tanulmány szerint a fával való építés csökkentheti az éves globális szén- dioxid kibocsátást 14-31 %-al. A hagyományos bölcsesség azt ajánlja, hogy a fa és sok emeletes épületek összeegyezetlenek és tűzveszélyesek, de a fa feldolgozás és gyártási technológia kihívást jelentenek ezekben a korlátozásokban. Az új nagy teljesítményű termékek tűzállóbbak is és sokkal költséghatékonyabb és erősebb mint valaha volt.

Az ausztráliai tudósok egy csoportja tengeri moszatok széles skáláját tesztelte mesterséges takarmány a tehén gyomrában egy fajta vörös alga volt ami csökkentette a metán termelést az állatállománynál 99%-al. Ez csökkentené a tehenek takarmányozásához szükséges szója, kukorica és fű mennyiségét.

A Visszafordítás projekt néhány nagyon meglepő megoldást talált az általános rangsor alapján.

Mint a csökkentet élelmiszer pazarlás, amely a listán a 3. helyen szerepel. Az étel egy harmada vagy elkészített a farmról, a gyártól a villáig az élelmiszer amit elpazarlunk felelős a globális kibocsátás 8%-ért. Számos probléma a kezelés módjában áll. Az alacsony jövedelmű országokban javul a tárolás feldolgozásának és szállításának infrastruktúrája elengedhetetlen.

A magasabb jövedelmű régiókban, beavatkozásra van szükség a kiskereskedelemben, és a fogyasztói szinten. A kibocsátások kezelésén túl, ezek az erőfeszítések szintén hozzájárulhatnak kielégíteni a jövőben az élelmiszer igényt.

A növényekben gazdag étrend a negyedik helyen szerepel a listán. Váltás a növényekben gazdag étrendre a futó globális felmelegedés keresleti megoldása ellentétes a hús- központú nyugati étrenddel, amely világszerte növekszik. Növénygazdag étrend csökkenti a kibocsátást és általában egészségesebb is, és ez alacsonyabb arányt eredményez a krónikus betegségeknél.

Az oktatás megalapozza a lányok élénk életét és a nők, családjaik és közösségeiket. Ez is az egyik legerősebb ága a kibocsátások elkerülésére, a népesség növekedés megfékezésével! A több éves iskolai végzettséggel rendelkező nők száma kevesebb és egészségesebb gyermekeket jelet, és aktívan kezelik a reproduktív egészségüket. A képzett lányok magasabb béreket és nagyobb felfelé irányuló mobilitást valósítanak meg, ami hozzájárul a gazdasági növekedéshez. Az anyai halálozás aránya csökken, mint a csecsemőik halálozási aránya is. Kevésbé valószínű hogy gyermekként házasodnak, vagy akaratuk ellenére. Alacsonyabb a HIV/ AIDS vagy a malária előfordulása. A mezőgazdasági parcelláik termelékenyebbek, családjaik pedig jobban táplálkoztak. Ma még mindig vannak gazdasági és kulturális és biztonsági akadályok, amely akadályozza a világ 62 millió lányát az oktatáshoz való joguk megvalósításában.

A lányok oktatása meglepően a 6. helyen szerepel a listán!

A lányok nevelésével kapcsolatos családtervezés a hetedik megoldás. A nők jogainak biztosítása az önkéntes magas színvonalú családtervezés az egész világon, hatalmas a pozitív hatás, mind a nők egészségére és várható élettartamra a gyerekeinek. Az üveghatású gázok kibocsátását is befolyásolja.

A szén-dioxid egyenérték csökkentésén alapul a lányok oktatása, a családtervezés a hatodik és a hetedik megoldás összehasonlítva az első számú megoldással a hűtőközeg-kezeléssel, azonban, ha kombinálja a hatodik és a hetedik számot, ez lesz az első számú megoldás!!!

Tehát összefoglalva ez a 20 legjobb megoldás. A hűtőközeg kezelése az első. A lányok oktatása és családtervezés a hatodik és hetedik (együtt abszolút első).

Az áramtermelés a legfontosabb öt között az élelmiszerek pedig a 8. a 20 között.

Melyik a legfontosabb ezek közül a megoldások közül?

Mindegyik! Mindegyik megoldás fontos.

Szóval hogyan ösztönözzük a cselekvést?

Nos, biztosak vagyunk benne hogy a 100 megoldásból van legalább egy megoldás, amiben szenvedélyesebb vagy és törekszel arra, hogy a Visszafordítás megtörténjen.

 

Visszafordítás – Meg lehet fordítani a globális felmelegedést?

Category: Klímavészhelyzet

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.