Tények

Több ezer év kellett ahhoz, hogy az emberi népesség elérje a 2 milliárdot. Ezt követően egyetlen nemzedék élete során (a II. világháború után születettek életében) nőtt a népesség száma 2 milliárdról 7,5 milliárdra!

Tények | ClimeNews - Hírportál

Ennek a robbanásszerű népességnövekedésnek az alapja a technikai fejlődés és az egyre jobb egészségügyi ellátás. A fosszilis üzemanyagok, legfőképpen az olaj – jóformán ingyenes bősége – nélkül mindez nem lett volna valóság mára. A szén és az olaj hasznosítása megtöbbszörözte a Föld népességét. Ennek a növekedésnek a 97%-át pedig a fejlődő országok adják.

Ahogy Sir David Attenborough rövid riportfilmjéből is kiderül, az előrejelzések döbbenetesek. Egyszerűen már réges-régen átléptük azt az értéket, a határt, amit a Föld képes eltartani már rövid távon is.[1] A figyelmeztető jelek pedig már napi szinten észrevehetőek. Ez a ma élő emberiség legnagyobb problémája, minden probléma gyökere ebből ered. Ezt pedig sürgősen meg kell oldani. A nevetséges az egészben az, hogy a rengeteg elpazarolt pénzt a világban egy dologra kellene csak összpontosítani, támogatások formájában. Arra, hogy a lányok oktatása és a rájuk vonatkozó emberi jogok az egész Földön biztosított legyen.

Az a tapasztalat, hogy ha a nők rendelkezhetnek a saját testük fölött, akkor csökken a gyerekszám! Amennyiben ezt nem hagyjuk nekik, az egész civilizáció ismét kárt fog vallani, bele fog pusztulni! Ezért fontos, hogy világszerte biztosítsuk a nők számára a családtervezés eszközeit, a hozzájuk kapcsolódó tudást, valamint jogokat.

Ennek a témának a magyarországi szakértője a BOCS Alapítvány és rajtuk keresztül Te is részt vehetsz egy szebb jövő elérésében azzal, hogy náluk karbonsemlegesíted magad, támogatásoddal biztosítod a munkájukat. Jómagam is azt teszem.

Ezek alapján egyértelmű és vészjósló, hogy még a világ vezetői is teljesen rossz sorrendet követnek a Fenntartható Fejlődési Célok meghatározásával. A tudósok által elfogadott legfontosabb első három megoldandó feladat helyes sorrendje:  4. minőségi oktatás az egész világon a nők számára is (magában foglalja az 5. pontot) a fentiek alapján; 13. fellépés az éghajlatváltozás ellen (magában foglalja az azonnali dekarbonizációt, karbonsemlegességet); 7. megfizethető és tiszta energia biztosítása! Minden egyéb probléma gyökere ezek hiányára vezethetőek vissza.

Rampasek, László A.

[1] “A növekedés határai” alapján nem fog 2100-ig növekedni a népesség, hanem már 2030 körül elkezd csökkenni (a klímaváltozás, és a természeti erőforrások kritikus fogyása miatt)

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI CÉLOK

(Ha többet szeretne tudni, húzza a kurzort a képre)

A szegénység felszámolása - ClimeNews Az éhezés megszüntetése - ClimeNews Egészség és jóllét - ClimeNews
Minőségi oktatás - ClimeNews Nemek közötti egyenlőség - ClimeNews Tiszta víz és alapvető köztisztaság - ClimeNews
Megfizethető és tiszta energia - ClimeNews - Hírportál Tisztességes munka és gazdasági növekedés - ClimeNews - Hírportál Ipari, innováció és infrastruktúra - ClimeNews - Hírportál
Egyenlőtlenségek csökkentése - ClimeNews - Hírportál Fenntartható városok és közösségek - ClimeNews - Hírportál Felelős fogyasztás és termelés - ClimeNews - Hírportál
Fellépés az éghajlatváltozás ellen - ClimeNews - Hírportál Óceánok és tengerek védelme - ClimeNews - Hírportál Szárazföldi ökoszisztémák védelme - ClimeNews - Hírportál
Béke, igazság és erős intézmények - ClimeNews - Hírportál Partnerség a célok eléréséért - ClimeNews - Hírportál Fenntartható fejlődési célok - ClimeNews - Hírportál

A világ vezetői 2015 szeptemberében New York-ban egy történelmi ENSZ-csúcstalálkozón elkötelezték magukat amellett, hogy véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással és harcolnak az igazságtalanság ellen. A 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszer egy jobb jövőt kínál bolygónk egészének és emberek milliárdjainak világszerte.

A 193 ország által egyhangúlag elfogadott 17 fenntartható fejlődési cél (SDG-k) a fejlődés új egyetemes mércéjét állította fel annak biztosításával, hogy senkit sem hagynak magára. Az SDG-k mögött álló célkitűzések és indikátorok egy viszonyítási alapot jelentenek az előrehaladás sikerességének méréséhez.

A 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszer egyetemes és oszthatatlan, valamint mind a fejlődő, mind a fejlett országokat cselekvésre szólítja fel, ahogyan az embereket is, hogy véget vessenek a szegénységnek, kezeljék az egyenlőtlenségeket és megbirkózzanak a klímaváltozással 2030-ig.

A 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszer kialakítása

____ ____ ____

 

Tények - ClimeNews

Hamarosan az éghajlatváltozással kapcsolatos tudomány tagadóit több milliárd ember fogja az első számú közellenségnek tekinteni.

Így fizettek azért, hogy hazudjanak neked, és óriási veszélybe sodorják az összes családot, csak azért, hogy megvédjék a Föld leggazdagabb iparágát:

 

Az olajipar milliárd dolláros dezinformációs kampánya:

Tények:

NASA – science.nasa.gov/climate-change/evidence/

MET Iroda – www.metoffice.gov.uk/weather/climate-change/climate-change-in-the-uk

Margaret Thatcher

 

Stephen Hawking

 

Az olaj PR-kampány a tények ellen:

 

A Royal Society – royalsociety.org/news-resources/projects/climate-change-evidence-causes/basics-of-climate-change/

Princeton Uni – environment.princeton.edu/news/modeling-earths-future/

Cambridge – www.zero.cam.ac.uk

Harvard Egyetem – www.harvard.edu/in-focus/climate-crisis/

Imperial, London – www.imperial.ac.uk/grantham/

Kings College London – www.kcl.ac.uk/research/kings-climate

Manchester – www.manchester.ac.uk/study/masters/courses/list/20311/msc-climate-change-science-society-and-solutions/

11000 tudós „elmondhatatlan emberi szenvedésre” – climenews.com/a-vilag-kimondhatatlan-emberi-szenvedesekkel-nez-szembe

Tények

„Félünk” A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a világ feltérképezetlen területre tévedt.