A VILÁG TUDÓSAINAK SZÖVETSÉGE

A VILÁG TUDÓSAINAK SZÖVETSÉGEA Világ Tudósainak Szövetsége 26,000 tag 180 országból (ALLIANCE OF WORLD SCIENTISTS – AWS) több ezer tudós közös nemzetközi hangját adja a globális éghajlati válsággal és a környezeti tendenciákkal kapcsolatban azzal a szándékkal, hogy a felhalmozott tudást cselekvéssé alakítsa.

A Tudósok figyelmeztetése egy dokumentumfilm egy kutatóról, aki mozgalmat indított, hogy arra ösztönözze a tudósokat, hogy segítsenek a tudományos ismereteket tettekre váltani. Ez a történet arról szól, hogy a tudósok világszerte ráébrednek arra, hogy szükség van arra, hogy a bolygó és a bolygótól függő emberek sorsának szószólóivá váljanak. A teljes film alább megtekinthető, a trailer pedig a Vimeón érhető el. A tudósok és a polgárok egyaránt részt vehetnek és segíthetnek, ha lejjebb görgetnek ezen az oldalon.

 

Az oktatók órai feladatként elolvastathatják a tanulókkal a World Scientists’ Warning of a Climate Emergency 2022 című cikket, és megtekinthetik a The Scientists’ Warning (35 perc) című kísérőfilmet.

A VILÁG TUDÓSAINAK SZÖVETSÉGEEzt a filmet az Oregon State Productions készítette. A részletekért és a többi filmről szóló információkért lásd a honlapjukat.

 

A produkciót finanszírozó crowdfunding-támogatók listája itt érhető el.

Mit tehetsz TE az éghajlatváltozás ellen? Töltse ki ezt a kvízt, hogy megtudja.

Íme a tudósok ígérete, amely a filmben is szerepel.

A világ polgárainak különösen azt kell tudniuk, hogy:

  • Az egyre bővülő emberi vállalkozás fenntarthatatlan.
  • A VILÁG TUDÓSAINAK SZÖVETSÉGEGyorsan kell cselekednünk, és gyors, bátor és átalakító változásokat kell elérnünk, hogy elkerüljük a mérhetetlen szenvedést.
  • A tudósoknak őszinte és néha kényelmetlen igazságokat kell közölniük a hatalmon lévőkkel.
  • Az igazság kimondása jelentős hatással lesz a hatalomra a politikai döntéshozókra és az eredményekre.
  • Sok tudós közös hangja segíthet abban, hogy a tudásból cselekvés legyen.

Tudósokként megfogadjuk, hogy együtt fogunk kiállni a pozitív változás érdekében, és elkötelezzük magunkat amellett, hogy felszólalunk a Föld bolygó életét fenyegető veszélyekről.

Kérjük, terjessze széles körben ezt a fogadalmat másolással és beillesztéssel, nyomtatással, a közösségi médiakártya használatával vagy a weboldal linkjének megosztásával. További információért lásd William J. Ripple A Scientist’s Warning Odyssey című esszéjét. A filmben a fogadalmat szavaló tudósok listája itt érhető el.

A World Scientists’ Warning of a Climate Emergency 2022 (A világ tudósainak figyelmeztetése az éghajlati vészhelyzetre 2022) a bolygó életjeleit követő értékelés, amelynek középpontjában az éghajlattal kapcsolatos katasztrófák és a szélsőséges időjárás áll (lásd a Forbes, a The Daily Mail és a CBS News cikkeit). Kérjük, segítsen népszerűsíteni a dokumentumot a közösségi média eszköztárunkban található anyagok megosztásával.

Rampasek, László A.
Forrás: Oregon State Univer


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.