Tragikomikus, elhallgatott tény a COP24-en ! (frissítve)

Tragikomikus, elhallgatott tény a COP24-en ! - ClimeNews - Hírportál

Döbbenetes, hogy értelmes, okos mai fiatalok, tanulók értik a körülöttük zajló folyamatokat míg felelős kormánytisztviselők, politikusok és más vezetők nem! A mellékelt videó is, – mely kézen-közön jutott el hozzánk – láthatóan a COP24-en került felvételre és berlini fiatal diáklányok és tanáruk hívják fel a figyelmet arra, hogy mi a leghatékonyabb klímavédelmi modell amit követni kell a fenntarthatóság mielőbbi elérése érdekében. Persze minden más fontos – gondolja a legtöbb “zöld” szervezet – ám látva az arányokat, egyértelművé válik, a népességrobbanás megállítása nélkül minden egyéb csupán porhintés. Sőt, időpazarlás.

 

Kétségbeejtő, hogy még a leghaladóbb vallásosak se veszik észre, hogy a szaporodás erőltetése a legfőbb emberiség (és a természet) ellen elkövetett bűn. Már korábban is közzétett tanulmány szerint az eggyel kevesebb gyerek nemzése, illetve adakozás fogamzásgátlásra (egy baleset-teherbeesés folyamatos megelőzése) messze a leghatékonyabb klímavédelmi stratégia!

Amúgy az a durva, hogy még a Katowicei egybegyűltek se tudtak válaszolni a kérdésére, hogy mi az a kérdőjeles (leghatékonyabb) klímavédelmi tett. Tragikomikus, pedig voltak ott minden országból, hogy megtárgyalják, miként lehet elkerülni a klímakatasztrófát. Az országok küldöttei legalább megkérdezhették volna szakértőiket a témában, mielőtt elindultak szavazni egy ilyen eseményen. Nagyon sok minden elromlott a világban és ezt is rendbe kell hozni, mert a klímakatasztrófáig tartó konferenciák is hiábavalóságokkal telnek.

Csak egy szeretet-erkölcs mentheti meg az emberiséget: a szex szeretet-öröm, a termékenység óriási felelősség!

Rampasek, László A.

A videórészlet szövege magyarul (az igazán lényeges részek kivastagítva):
Tisztában léve a jövőre vonatkozó felelősségünkkel a klímaváltozás negatív hatásai elleni küzdelemmel kapcsolatban, nem csak a múltbéli felelőtlen tetteinkkel kell szembesülnünk, hanem a pontos tudás hiányával is. Diákokként nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy milyen nagy a klímaváltozással kapcsolatos oktatás fontossága és felelőssége, hiszen az információinkból és világnézetünkből fakadnak a jövőbeli tetteink.

Vagy komolyan azt várják, hogy anélkül térítsük ki a Titanicot a jéghegy útjából, hogy adnának hozzá egy iránytűt és egy térképet?

Még ha az emberiség egésze is követné a jelenlegi tankönyvekben szereplő javaslatokat, az eredmény akkor is hatástalan volna. Ez nem a pesszimizmusról szól. Ez arról szól, hogy felismertük, mik a gyenge eredmények alapvető okai. Ezek itt azon egyéni tettek, amiket a klímaváltozás mérséklésére ajánlanak a tankönyvek néhány legnagyobb egyéni kibocsátással rendelkező országból. Ezek ismerősek lehetnek mindenki számára, aki ezekben az országokban tanult, ám akad itt egy óriási probléma.

Én az 1980-as évek végén, illetve a “90-es években jártam iskolába – ez igazából az én tankönyvemből való. Eredetileg egy modern tankönyvet hoztam volna bemutatásra, de a tanácsok igazából nem változtak az elmúlt 30 évben. A tankönyvek túlnyomó többsége említi az újrahasznosítást. Itt látható, hány tonna CO2-nek megfelelő ÜHG-kibocsátását lehet megelőzni egy évben, ha egy ember ezt teszi. Szóval az újrahasznosítást említették a legtöbbször. A növényalapú táplálkozást már nem is említették a tankönyvek. A zöld energia vásárlását sem. A repülőutak kerülését említette néhány tankönyv – tízből kettő, de az autózás kerülését alig említették.

Ugyanakkor van egy dolog, ami hiányzik erről a listáról, aminek jóval nagyobb a hatása, mint ezeknek együttvéve, és ez egy nagy probléma, mert enélkül a diákok ezirányú oktatása teljesen hatástalan. Azt szajkózzuk nekik, hogy hasznosítsanak újra, amikor az csupán 0,21 tonnát jelent. Mi mind Berlinben vagy a környékén élünk. Az ottani átlag karbonlábnyom 8-10 tonna fejenként. (A világátlag és a magyar átlag 5 tonna). Az izzók lecserélése vagy az újrahasznosítás semmit nem ér. Nincs jelentős hatása.

 

A diákjaim utánajártak a dolgoknak. Elvégezték a kutatómunkát. Rátaláltak erre a tudományos tanulmányra Wynes és Nicholas-tól, ami az Environmental Research Letters-ben jelent meg, 2017-ben. Azt találták, hogy nem mondjuk el a diákoknak, hogy mi a leghatásosabb tett, amit az egyén megtehet: 58,6 tonna. Ez több, mint az összes többi tett együtt, amit az általunk talált tankönyvek említettek. 26 különböző tettet számoltunk össze, amiket a tankönyvek említettek. A túlnyomó többségük hatástalan volt. És ezt vajon hányszor említették? Egyszer sem… egyetlen egy tankönyv sem, amit az elmúlt 30 évből találtam. Egyetlen egy sem. Ne feledjük, hogy ez a különösen nagy kibocsátással rendelkező országokban volt. Szóval a nagy egy főre jutó kibocsátással rendelkező országokban. Ezek a leggazdagabb országok. Ez egy hatalmas dolog, és a diákjaim nem is hallottak róla.

Korábban körbejártam, és megmutogattam a papírt az 58,6 tonna és az információ nélkül. Megkérdeztem, mi az a nagy kérdőjel? Mi hiányzik innen? De egyetlen embert se találtam, aki tudta volna a választ.

 

Ez emellett egy nagyon… kulturális dolog, nemde? Úgy értem, gyerekeket csinálni, illetve bizonyos számú gyereket csinálni egyfajta társadalmi norma. Ez egy nehéz ügy. Csak egy gyerekem van, és mivel sokan kérdezgetik, miért nincs több, így felismertem, hogy milyen erős is ez a norma.

Igen. Külön érdekes ezzel kapcsolatban, hogy azt néztük, hogyan találhatunk win-win szituációkat. Nem tudom, tudjuk-e, de az USA-ban pl. 45% a nem kívánt nemzések aránya. (Európában 43%, és a fejlődő országokban is.) Ez minden évben egymillió nem kívánt születést jelent. Ez plusz egymillió amerikai ökolábnyom minden évben, amit az emberek igazából nem is akartak. Úgy gondolom, ez a csapnivaló szexuális oktatás esete. Úgy gondolom, nem elég hozzáférhetők a fogamzásgátlók sem, és ez még a gazdag országokban sem csinálják jól.

 

Szóval, hogy összefoglaljuk, az eggyel kevesebb gyerek egyszer sem volt említve a tankönyvekben. Kormányok, elszúrjátok az oktatásunkat. De bármilyen rosszul is hangzik ez, egyszerűen túl sok embert adunk hozzá a bolygó lakosságához nem kívánt terhességek révén, miközben az emberek nem tudják, hogy döntéseik hogyan befolyásolják a bolygót.
Ha úgy vélik, meg tudják oldani a klímaváltozást, miközben havonta egy London méretű várossal nő a világnépesség, akkor, ahogy Sir David Attenborough mondta, Önök vagy őrültek, vagy közgazdászok.
Ismerek olyat, aki aggódik az elöregedés miatt… de ha őszinték akarunk lenni, akkor a klímaváltozás nem csak jóval súlyosabb, mint egy öregedő népesség, de ha olyan lesz, mint a modellek alapján, akkor nem is lesz népesség, ami elöregedhetne!
Ha megoldjuk a nem kívánt nemzések és a családtervezési eszközök hozzáférhetőségének problémáját, az nem csak lehetővé tenné a klímaváltozás megoldását, de számos egyéb pozitív hatása lenne az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak elérésére, amit mindannyian elfogadtak. (Egyáltalán lehetővé tenné az elérésüket.)
A kevesebb baleset-teherbeesés csökkentené az egyenlőtlenséget,és az erőforrásokért folyó harcokat, mint pl. élelmiszer vagy tiszta víz, egyúttal csökkenne a lakosság elégedetlensége is.
A kormány oktatási kiadása csökkenne, miközben az oktatási lehetőségek nőnének, és csökkenne a munkanélküliség és a bűnözési ráta. Azzal, hogy elérjük, hogy csak kívánt terhességek legyenek, valamint a megfelelő megoldások oktatásának biztosításával elérhetjük ezen konferencia célját a klímaváltozási akciót.

Forrás: UPFSI – ClimateMatters.TV | Scientists Warning.TV
https://www.youtube.com/watch?v=MXuzdoKs9pI

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.