Cinikus és tudatlan jómódúak

A jómódúak cinikusan hárítják felelősségüket: Nem mondhatjuk az éhezőknek, hogy ne fogyókúrázzanak.

Cinikus és tudatlan jómódúak | ClimeNews - HírportálKép: Ingyenes fogamzásgátlást biztosító országok a világban.

Kb. ilyen tudatlan közömbösség a túlnépesedést ennyivel elintézni: “nem mondhatjuk azt a fejlődő országok polgárainak, hogy ők nem vállalhatnak annyi gyereket, amennyit akarnak”.
Mindeközben szegény nők százmilliói küzdenek a termékenység természeti csapása ellen, s a fogamzásgátlási lehetőségek hiánya miatt a történelem legnagyobb humanitárius katasztrófája zajlik.
“Felség, a nép éhezik, nincs kenyere! – Akkor miért nem esznek kalácsot?” – Kb. ekkora ma is a jómódúak tudatlansága, könyörtelensége!
Csak reménytelenül jajongani tudnak a klímamegbolonduláson is azok, akiket pszichés görcseik blokkolnak abban, hogy akár csak el tudjanak gondolkodni a túlnépesedésről.
Pedig a fogamzásgátlás emberi joga nélkül nincs remény!
A jómódúak nem fogják fel, hogy ez az egyetlen KÖZÖS érdeke szegénynek és gazdagnak: segíteni a fogamzásgátlási lehetőségeket nélkülöző szegény nők százmillióit a baleset-teherbeesések megelőzésében! (Például azzal, hogy ezt a folyamatot támogató karbonkrediteket használ a karbonlábnyoma kiegyenlítésére.)
Aki nem a mai magyar átlag ökolábnyom FELÉN él (amennyi jutna a Föld eltartóképességéből a mai létszám mellett), az csak képmutatóan beszélhet túlfogyasztásról. Ráadásul a saját gyerekeit is arra ítéli, hogy hamarosan már csak a mai magyar átlag HARMADA jusson nekik!

Simonyi Gyula