Tudósok Világszövetsége az éghajlati vészhelyzetről

Hatalmas előrelépésre és átalakító változásokra van szükségünk a novemberi COP 26 találkozón az éghajlati vészhelyzet kezeléséhez.

Tudósok Világszövetsége az éghajlati vészhelyzetről - ClimeNews

Tudja meg, mit tehetünk a Föld védelme érdekében, mielőtt túl késő lenne, az alábbi 6 kulcsfontosságú lépés segítségével, ahogyan azt az éghajlati vészhelyzetről szóló cikkünkben korábban leírtuk.

Éghajlati vészhelyzet – 2021 frissítés

A Tudósok Világszövetségének (Alliance of World Scientists  – AWS) már 26 480 regisztrált tagja van 180 országból. William J. Ripple, PhD, az Oregoni Állami Egyetem kiváló professzora, Ő a Világ Tudósai Szövetségének igazgatója és vezetésével 2020 januárjában elmondhatatlan emberi szenvedésre figyelmeztettek a World Scientists ’Warning of Climate Emergency címet viselő jelentésben, amelyen 153 országból több mint 11 000 tudós írta alá a megjelenés pillanatában.

A klímavészhelyzetre figyelmeztető szöveggel az alábbi magyar tudósok értettek egyet:

Abonyi András (WasserCluster, Ausztria)
Baji Gál Árpád (Eötvös Lóránd Tudományegyetem, ELTE)
Bajomi Bálint (ELTE)
Báldi András (Ökológiai Kutatóközpont)
Balogh Lajos (Savaria Múzeum)
Bartha Sándor (Ökológiai Kutatóközpont)
Batáry Péter (Ökológiai Kutatóközpont)
Botta-Dukát Zoltán (Ökológiai Kutatóközpont)
Cseh András (Agrártudományi Kutatóközpont)
Csergő Anna Mária (Szent István Egyetem)
Csilléry Katalin (Zürichi Egyetem)
Csuzdi Csaba (Eszterházy Károly Egyetem)
Dima Bálint (ELTE)
Erdős László (Ökológiai Kutatóközpont)
Erős Tibor (Ökológiai Kutatóközpont)
Fehér Zoltán (Magyar Természettudományi Múzeum)
Freud Róbert (ELTE)
Garamszegi László Zsolt (Ökológiai Kutatóközpont)
Háber Istvan (Pécsi Tudományegyetem)
Harnos Andrea (Állatorvostudományi Egyetem)
Hettyey Attila (Agrártudományi Kutatóközpont)
Jordán Ferenc (Ökológiai Kutatóközpont)
Kertész Miklós (Ökológiai Kutatóközpont)
Kiss Réka (Debreceni Egyetem)
Klein Ákos (Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány)
Könczey Réka (Eszterházy Károly Egyetem)
Kondor Imre (ELTE)
Konok Veronika (ELTE)
Kovács Margit (Pannon Egyetem)
Kovács Bence (Ökológiai Kutatóközpont)
Kupai Dávid (Debreceni Egyetem)
Lellei-Kovács Eszter (Ökológiai Kutatóközpont)
Lengyel Attila (Debreceni Egyetem)
London Annamária (Szegedi Tudományegyetem)
Nagy László (Magyar Tudományos Akadémia, MTA)
Oborny Beáta (ELTE)
Öllerer Kinga (Ökológiai Kutatóközpont)
Papp Viktor (Szent István Egyetem)
Pásztor Liz (Ökológiai Kutatóközpont)
Pogány Ákos (Ökológiai Kutatóközpont)
Poczai Péter (Finn Természettudományi Múzeum)
Preiszner Bálint (Ökológiai Kutatóközpont)
Rampasek László (OurOffset Nonprofit LLC.)
Rózsa Lajos (MTA)
Selmeczy Géza (Pannon Egyetem)
Seress Gábor (Pannon Egyetem)
Szimeonov Todor (Változó Világ Alapítvány)
Simonyi Gyula István (BOCS Alapítvány)
Solymosi Gábor (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)
Szabó Attila (Debreceni Egyetem)
Szitár Katalin (Ökológiai Kutatóközpont)
Tapolczai Kálmán (Pannon Egyetem)
Tinya Flóra (Ökológiai Kutatóközpont)
Tóth Zoltán (MTA)
Üveges Bálint (MTA)
Vad Csaba (Ökológiai Kutatóközpont)
Valkó Orsolya (Debreceni Egyetem)
Varga Nóra (Ökológiai Kutatóközpont)
Vári Ágnes (Ökológiai Kutatóközpont)

Jelenleg 29 cikkünk jelent meg (köztük 4 újonnan megjelent cikk), 1 éghajlatvédelmi akcióról szóló cikkünk van sajtó alá rendezve, 1 folyóirat különszámában, és 53 cikk van előkészítés alatt. A már megjelent cikkekről tudnak a világ vezetői, gondoskodtunk erről, így már senki nem mondhatja, hogy nem tudott róla. Sajnos a klímamegbolondulás azóta igazolja a figyelmeztetésünket. A politikai játszmákat be kell fejezni és végre hallgatni a szakértőkre. Ez az utolsó esély, hadi állapotot kell elrendelni a civilizáció megmentésére.

Rampasek, László A. – Tudósok Világszövetségének (AWS) tagja

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.