Immunitás a COVID ellen

A COVID elleni immunitás évekig tart és már a járvány kezdetén rendelkeztünk elemeivel.

Immunitás a COVID ellen | ClimeNews - Hírportál

Ez a Science-ben (2021. január 6-án) megjelent tanulmány azt mutatja be, hogy az immunvédekezés számtalan immunológiai komponens és folyamat (antitestek, B sejtek, CD4+T sejtek, CD8+ T sejtek) függvénye, nem csupán a képződő antitestek és azok jelenléte hozza létre. A SARS CoV 1 elleni immunmemóriát 17 évvel a fertőzés után is ki lehetett mutatni a fertőzésből felgyógyult alanyokból. Mindenesetre 6-8 hónappal a fertőzés után a SARS CoV 2 elleni immunitás elemei – kétségtelenül különböző kinetikával – fellelhetők a páciensben a Science tanulmány alapján. Teljesen hasonló mechanizmus ez, mint a hepatitis B fertőzést követően tett megfigyelés, amikor is a hiányzó ellenanyagok nélkül is védett a fertőzéssel szemben az illető (Lásd alább P. Van Damme és M.M. Rosado tanulmányát). Igy nyer értelmet a Thübingeni kutatás, amely hónapokkal ezelőtt bizonyította, hogy a SARS CoV 2 elleni T sejt immunitás már évekkel korábban (2007-2019 között) megvolt a vizsgált mintákban.

A T sejtes immunitás akár 6 hónapig is fennáll, írták le Ramsay és munkatársai egy angliai vizsgálat nyomán.

Valójában tehát sem a védőoltásra nincs szükség, sem karantén, sem maszkhordás, sem lockdown nem segíti a szervezetünk valós védekezését, hiszen a védekezés hosszú távon, évekig így is úgy is megmarad. A hasonló koronavírusokra robosztus keresztimmunitás alakul ki, sőt ez az ellenállóképesség hosszú évek, akár évtizedek óta megvan a lakosságban a mostani SARS CoV 2 vírus ellen.

További fontos irodalom

P. Van Damme, K. Van Herck, A review of the long-term protection after hepatitis A and B vaccination.Travel Med. Infect. Dis. 5, 79–84 (2007). doi:10.1016/j.tmaid.2006.04.004pmid:17298912

M. M. Rosado, M. Scarsella, E. Pandolfi, S. Cascioli, E. Giorda, P. Chionne, E. Madonne, F. Gesualdo, M.Romano, C. M. Ausiello, M. Rapicetta, A. R. Zanetti, A. Tozzi, R. Carsetti , Switched memory B cells maintain specific memory independently of serum antibodies: The hepatitis B example. Eur. J. Immunol. 41, 1800–1808 (2011)

Dr. Tamasi József


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.