Özönvíz előtt – Sokak számára sokként hatott Leonardo DiCaprio új filmje!

Az Oscar-díjas színész megrázó dokumentumfilmet készített a klímaváltozásról, amely világszerte bemutatásra került a National Geographic Channelen!

Már több mint egy évtizede hallani a klímaváltozásról, szó szerint a vízcsapból is ez folyik és mintha mégsem történne semmi! Ez joggal keseríti el a még gondolkodni képes embereket. Olyanokat akik aggódnak a jövővel kapcsolatban, mert képesek globálisan átlátni az összefüggéseket egy olyan világban, ahol az emberek figyelmét sikerült hülyeségekkel teljesen lekötni vagy elterelni lényegtelen dolgokra. Ez ihlette Leonardo Di Caprio-t is, hogy miközben forgatta a 2015-ös, Oscar-díjas Visszatérő című filmet – ami az ember és a természet harcáról szól, központi témája a fajok kiirtása, kultúrák kipusztítása, a természet kizsákmányolása – elkészítse az Özönvíz előtt című dokumentumfilmet Fisher Stevens-szel közreműködve a klímaváltozás problémájáról.

A dokumentumfilmet a RatPac, az Appian Way (Az utolsó órán is dolgozó stúdiót DiCaprio alapította) és az Insurgent Docs gyártotta. Rendezője az Oscar-díjas (Az öböl 2009.) már említett dokumentumfilmes, Fisher Stevens, írója pedig a szintén dokumentumfilmekre specializálódott Mark Monroe. Természetesen Martin Scorsese sem maradhatott ki a buliból, aki executive producerként volt jelen, de meg kell említeni Brett Ratner és James Tracker (RatPac) nevét is.

Sokak számára sokként hatott Leonardo DiCaprio új filmje! | ClimeNews - HírportálMilyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Az Oscar-díjas színész interjúalanyai között olyan személyiségeket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-Moon és Ferenc pápa, Elon Musk – valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten…

Az Egyesült Államokban sajnos vannak olyan politikai erők, ahol az éghajlatváltozás szót kiejteni sem szabad és kőkemény pénzeket fektetnek abba, hogy a globális felmelegedés tagadását elterjesszék. Ezek után senki ne lepődjön meg azon, hogy a környezetvédelmi bizottság elnöke a klímaváltozás legelszántabb tagadója. A megelőzés, a kilátások és a várható eredmények mellett a film megmutatja az ellenpéldákat is, vannak olyan országok, melyek már elindultak a fenntartható jövő felé.

Di Caprio ott volt a 2015-ös párizsi klímakonferencián is, ahol megszületett és azóta ratifikálták, kötelező érvényűvé tették a világ összes országára vonatkozóan az éghajlat változási keretegyezményt. New Yorkban az ENSZ békenagyköveteként szólalt fel. Ahogy mondta, a cél nem az, hogy megijessze és unásig ismételt statisztikákkal bombázza az embereket, hanem cselekvésre szólít fel és környezettudatos gondolkodásra ösztönöz.

A színész lelkesedése és optimizmusa meggyőző, tiszteletet érdemel, hogy világhírét erre a nemes célra használja fel. Nem a népszerűség hajhászásáról van szó, nem hirtelen fellángolásról, múló hóbortról. A hároméves utazása alatt sok mindent látott, hallott és tapasztalt, melyek megerősítették abban, amiért elindult, amiért harcol. Ő egy aggódó ember akinek ez a plusz nem hiszem, hogy hiányzott az életéből, ezért megérdemli, hogy figyeljünk rá és eljuttassuk a film linkjét minél több barátunkhoz, ha már ez ingyen a rendelkezésünkre áll.

A filmet világszerte, 171 országban 45 nyelven a National Geographic Channel mutatta be, hazánkban 2016. október 30-án volt látható. A filmről korábban itt írtunk…

Nézze meg magyar nyelven a NatGeoTV-n !

Eredetiben, angolul pedig itt!

A klímaváltozás olyan probléma, amely mindannyiunkra hatással van. Ezért kéri DiCaprio, hogy tekintsék meg a filmet és terjesszék az üzenetét minél szélesebb körben!

Rampasek László