Prof. Dr. med. Sucharit Bhakdi: Ez az oltás szükséges?

Covid oltóanyag: Szükségesség, hatás, veszélyesség
Prof. Dr. med. Sucharit Bhakdi előadása

Szakorvos Mikrobiológia és fertőzésepidemiológia. Korábban vezetője a mainzi Johannes- Gutenberg Egyetem Mikrobiológiai és Higiénai Intézetnek.
Szakmai-és sajtókonferencia pódiumvitával 2021.május 27-én Hamburgban.
Az “Orvosok a felvilágosításért” kezdeményezése.

PROF. SUCHARIT BHAKDI: Halló mégegyszer. 58 éve, majdnem pont a mai napon volt, hogy a hazámból Tájföldről hozzátok jöttem és Bonnban jártam egyetemre. 8 éven keresztül Bonn a 2. otthonom volt. Németet tanultam és megtanultam a németeket szeretni. Egy csodálatos ország. Annak idején azt mondtam, hogy a legszebb ország a világon. És ez egy thaifölditől jelent valamit. Nem utolsó sorban az emberek miatt, akik itt élnek. És ezért volt nekem ma kötelességem idejönni. Azért, hogy nektek valamit visszaadjak. Én a németektől olyan sok dolgot kaptam ajándékba. Remek tanáraim voltak, egyetemi professzorok, akik olyan nagyszerűek voltak. Németek, de külföldiek is.

És meg kell mondanom, a legnagyobb tanár Walter Siegenthaler volt, svájci volt. Ő volt a Bonni Poliklinika vezetője és egy remek orvos, remek tanár. Egy szigorú. Mindannyian féltünk tőle. Reggel 8-kor, aki nem pontosan érkezett,- ő svájci volt-, az kész volt… ez vicces volt. És a nála töltött idő alatt, én asszisztens voltam nála, mindig újra és újra elmondta: Bhakdi úr, egy orvos, egy tudós soha nem félhet. Csak egy dologtól kell az orvosnak félni, mégpedig attól hogy elront valamit a beteg kárára. Bhakdi úr, ha csak a legcsekélyebb kételye van, hogy az amit tesz, nem helyes, akkor a fenébe is kötelessége a kollégáival és kolléganőivel összeülni és átgondolni. És azt is mondta, hogy egy orvosnak soha nem szabad az orvosi tudását felhasználni arra, hogy emberi jogokat elvegyen. Vagy a polgári szabadságjogot elvegye. A megoldásnak mindig olyannak kell lenni, ami az emberi jogokat védi. Hát, ezek szép idők voltak. Aztán eljött a nap, amikor búcsút vettem tőle és ő minden jót kívánt nekem a tudomány útján és azt mondta: Mindig ha kétsége van, hogy valami a másik oldalon nem helyesen történik, akkor is kötelessége odatenni magát és elgondolkodni. Ez az amit mindig is tettem, mert a hangja a lelkemben van. Ezért vagyok itt.

Siegenthaler megkérdezte volna: Ez az oltás szükséges? Mert ő egy oltáspárti volt én is egy oltáspárti vagyok, nem oltásellenes. Ezt tanítottam 30 éven át, hogy milyen fontosan az oltások.
De az első kérdés: szükséges az oltás? Az oltás megakadályozhat súlyos megbetegedést vagy az esélyét csökkentheti? És ennél a vírusnál a válasz egy világos nem. Tudott, hogy ha az ember 70 év alatti, majdnem lehetetlen súlyosan megbetegedni és belehalni. A gyerekeknél még inkább. A válasz, hogy nem csökkentheti. Ha valami nem létezik, nem is lehet megakadályozni. Vagy a veszélyét csökkenteni. És ezért ezen kollégáim teljes fecsegésének nem lehet hinni, ezek valótlanságok. Nem tudja megvédeni az ember a gyerekeket azzal, hogy beoltja őket, mert nincs amitől védeni kéne őket. Mellesleg ugyanez van a fiatalabb embereknél, mint önök itt mindannyian.

Így akkor a kérdés, ha antitestet készítünk, ezek az antitestek feltétlenül tudnak olyan vírusok ellen, baktériumok ellen és ezek mérgei ellen védeni, melyek a testben a véráramon keresztül terjednek szét, hogy elérjék a céljukat. Ez az oltás elve diftéria ellen, tetanus, polio ellen, meg amit akarnak. Az antitestek a vérben vannak és így mindenképpen el tudják csípni a vírusokat a vérben. De van annak értelme, hogy az embernek a vérében van antitest, azért hogy elkapjon egy vírust, ami a bejárati ajtón (légutakon át) jön? Ez a kérdés. A válasz pedig, hogy ez természetesen értelmetlen. Az oltás egyáltalán nem tud működni. Van egyáltalán olyan oltás, ami működik valami ellen ami a levegőn át érkezik a tüdőbe és a károkat a tüdőben okozza és nem máshol? És a válasz: nem. Meg kell mondanom önöknek őszintén, hogy az influenzaoltás sem működik. És ez is olyasvalami, ami csak az utóbbi években lett világos. Az influenzaoltás soha nem működött igazán és nem is fog soha működni. Ilyen egyszerű ez. Ezzel világos is, hogy a koronaoltás hülyeség. Értelmetlen, ostobaság és az állítás, hogy valakit megvéd egy ilyen vírussal való fertőzéssel szemben, az egy hazugság.

Térjünk a legfontosabb kérdésre: Biztonságos ez az oltás? Tudjátok, ha az ember egy szakirányt 30 évig megélt, tanított, gyakorolt, fertőzésimmunológiát, ezt tettem én, akkor azonnal világos, hogy valami nem stimmel ezzel az oltóanyaggal. És nemcsak az, hogy az oltóanyag veszélyes kell hogy legyen. Nem lehet, hogy…kész, kicsit emocionális vagyok, buddhista vagyok, de minden karácsonykor a templomba mentem karácsonyi dalokat énekelni a barátaimmal és barátnőimmel. A jó Isten…egy buddhista nem tudja, hogy van-e Isten, de azt mondom nektek, a jó Isten biztosan nem úgy tervezte, hogy az ember egy idegen gént a testébe fecskendez. Hogy a jó Isten örömmel veszi-e, hogy a növényekkel ezt tesszük, azt nem tudom, de talán ezt még helyénvalónak nevezné. Most nem foglalok állást. De ha egy párt, mint a Zöldek egész idő alatt a növények genetikai módosítás ellen volt, olyannyira, hogy azt mondták, ha ezt tesszük, akkor szinte ki leszünk ütve a társadalomból. Most meg jönnek és azt mondják: igen ezt a gént a vírusból feltétlenül berakhatjátok a testetekbe és ez mindenekelőtt a gyerekeknél is mehet. Ezek után nem tudom mi az a hitelesség a világon a politikában. Nos, egy kis kitérőt kellett most csinálnom.

Prof. Dr. med. Sucharit Bhakdi: Ez az oltás szükséges?Sok okból, amiket itt most nem szükséges kifejtenem, mert ezeket az okokat leírtuk, nem csinálok reklámot a könyvünknek, a könyv megjelent, de a könyvet a komplikációkról amik létrejöhetnek, azt a fejezetet online elérhetővé tettük a Goldegg kiadónál és február 18-án ezt feltöltöttük egy linkkel, hogy mindenki ingyen letölthesse és elolvashassa. Látjátok, hogy ezzel a könyvvel nem pénzt akarunk keresni, hanem megpróbáltunk információt megosztani február 18-án. És ebben a könyvben az aggodalmunkról, a félelmünkről írtunk… hogy ez az oltás egy csodalövedék amit pengg.. rádirányítanak, bejut a testbe és az immunrendszert ösztönzi hogy robbanásszerűen erősödjön és a vírust megöli vagy gátolja. A könyvben megírtuk, hogy miért félünk, hogy ennél az immunrendszer robbanási folyamatnál láncreakciók indulnak el egy fontos végállomással, mégpedig a véralvadás bekapcsolásával. És a jóslat, hogy a véralvadás megindul, benne áll a könyvben, amit már januárban megírtunk. Senki nem vett tudomást róla. Igen és mit okoz ez? Ha a vér megalvad hölgyeim és uraim az önök ereiben, az mindig egy lehetséges halálos folyamat. Mindig. Mert ha a vér a kisujjban alvad meg, akkor egy kicsit fáj, kék és dagadt lesz, de rendben. Merkel és a többi ilyen ember mondaná erre, hogy ezért cserébe viszont meg lett mentve az önök élete. Ha a kart érinti, már nem olyan jó. Ha a hasat érinti, komoly lesz, ha a szívet érinti nagyon komoly lesz és ha az agyat érinti mindig halálosan komoly. Mi történik, ha egy rög keletkezik egy agyi vénában Siegenthaler…újra őt hallom: „Bhakdi úr! – Mindig reggel 8-kor kérdezte- Jön egy fiatal ember és azt mondja, úgy fáj a fejem, azt hiszem meg fogok halni. Rosszul vagyok, folyamatosan hányok és valahogy nem bírom a karomat rendesen mozgatni, gondolkozni sem tudok, azt hiszem nem is látok jól, nem hallok jól. Bhakdi úr, mi lehet ez? Mire kell gondolnia?” És ha nem mondtad, hogy Siegenthaler úr, ezek egy agyi véna trombózis jelei, amik olyan sokfélék lehetnek, lehet minden tünet vagy lehet akár csak fejfájás. De ha ez a derült égből történik és az ember nem gondol az agyi véna trombózisra, akkor megbukott az ember. Az én időmben hacsak egy “halálos kérdést” nem tudott megválaszolni az ember az egyórás záróvizsgán, akkor idő előtt kirúgták. “Bhakdi úr jöjjön fél év múlva újra, ha ezt megtanulta.” Ez az agyi véna trombózis egy olyasvalami, ami nagyon ritka. A gyakorisága 1 a millióhoz évente. Tehát Németországban 80 eset van évente. És ezért egy orvos alig ismeri ezt a kórképet. Érthető? De ennek ellenére ezt meg kell tanulni. Ha az ember egy agyi véna trombózist nem diagnosztizál és kezel azonnal, akkor az orvos egy terápiás hibát követ el és emiatt beperelhető lesz. És remélem…

Hölgyeim és uraim, tudják az utóbbi hónapokban több tízezer orvos az államvizsgán megbukott.

Akik ezeket a pácienseket láttak és valamilyen fejfájás-csillapítóval hazaküldték. Ez hihetetlen. Hogy Merkel nem tudja, hogy Spahn, Wieler nem tudja, akik ezt egyáltalán nem tanulták, az világos. De hogy Drosten nem áll fel és nem mondja: azt hiszem hallottam már, hogy ez agyi véna trombózis is lehet. Ezt nem tudom megérteni.
Most jön ön és kérdezi, de hogy lehet megállapítani, hogy a vér megalvadt? Ezt már márciusban elmondtam. Egy egyszerű meghatározással, amit meg kell csinálni. Ez is benne van a könyvünkben. D-dimerek. Felírhatjátok. D-dimerek. Ezt a vizsgálatot meg kell igényelni. Különben nem csinálják, mert normális esetben senkinek sincsen vérröge aki jön-megy. Azt hiszem 10-12 euróba kerül, még fizetheti is. Ah! És ez remek lenne, és mondom nektek, van egy társaság nemzetközileg, éppen azon vagyunk internacionálisan, hogy egy tervet készítsünk, hogy 50 orvost világszerte megkérjünk egy tanulmány készítésére. Oltás előtt vért venni D-dimer értékre és oltás után, egy hétre rá, azért hogy lássuk, hogy amit mondtam egyáltalán lezajlik-e, gyakran zajlik-e le vagy nagyon gyakran megtörténik. Ez ugye remek? A levél már előkészítés alatt és jövő héten lenne elküldve.

7 nappal ezelőtt, csütörtökön kaptam egy hívást. Kolléga Németországból. Azt mondja:

„Bhakdi úr, 2 hónapja eldöntöttem, hogy azt teszem ami nyilvánvaló, mégpedig vért veszek emberektől akik oltva lesznek és néhány nappal az oltás után is. Panaszokkal és panaszok nélkül, mindenkitől. Mindkét oltás után, Biontech és AstraZeneca után. És azért hívom, mert vannak eredményeim és ezek az eredmények rendkívülinek tűnnek. Igen, az alvadás megindul akkor is, ha valakinek kevés tünete van.”

Minden olyan anyagot, amely a véralvadást megindítja, tilos beadni. Mellesleg nincs más ilyen anyag, ez az első ilyen anyag. És ezt szenzációsnak gondolom. Aztán mondtam:

-“Na, milyen gyakori?” – “Találgasson!” 1 a 60-ból, az kb. 2 százalék, kérdezem “2 százalék?” – “Nem, több.” -“10 százalék? 6 a 60-ból?” Ez azt jelentené 10 ezer a millióból. 10 százalék, aki életveszélyesen károsodott. Belőheti…kisujj…nincs gond, de fejlövés? Ez természetesen nem olyan gyakori. De lehetséges. -“Nem, találgasson tovább!” -“20 százalék?” -“Bhakdi úr, nem.” -“30 százalék?” 30 százaléknál már kb. 20 a 60-ból. -“Nem, még több.”

Akkor azt mondtam, hagyjuk azonnal abba, felhívom Dr. Wodargot, mert ő pontosan tudja, mit kell tennünk. Azután felhívtam őt, felugrott és azt mondta, hogy ez a legfontosabb hír általánosságban, ami valaha érkezett és most aktívnak kell lennünk. Én mondtam, hogy: Wolfgang, ma Hamburgban vagyok és ott ezt be fogom jelenteni. Most Wolfgang gyűjti be az adatokat, úgy hogy bemutathatók legyenek és ez aszerint lesz. Szombaton felhívott engem Wolfgang és mondta hogy igen, beszélt ezzel az orvossal és úgy van ahogy mondtam, hogy ez őrült fontos, őrült fontos. Aztán mondja Wolfgang, mellesleg találtam még valakit, aki ezt csinálta. Ő Bajorországban van. Ó emberek, mondom Wolfgangnak, akkor most 100 esetnél tartunk? Igen.

Ez nem egy hihetetlenül fontos hír? Most mondani fogok valamit. Ha most valaki azt mondja, szeretnék feltétlenül oltatni, mert félek ettől a vírustól és fel lettem világosítva, hogy megvan a lehetőség arra, hogy a vér az ereimben megalvad, de ennek ellenére oltatni akarok, akkor rendben. Akkor azt mondanám, igen, kérem szépen, nem tesz semmit. De ne menjetek senkihez oda és ne követeljétek direkt vagy indirekt az emberektől, akik ezt nem akarják. Mert ha ezt megteszitek lehetnek következményei. És a gyerekeinktől el a kezekkel!

Tehát , az utolsó szavaim… most megpróbálunk egy programot indítani hogy azok az emberek, akik beoltatják magukat mindezek ellenére, önként a háziorvoshoz menjenek azzal, hogy: kérlek vegyél vért az oltás előtt és egy héttel az oltás után. És egy kis szerencsével néhány héten belül nagyon-nagyon sok esetünk lesz. Olyan sok, hogy többet senki nem teheti, hogy nem hallgat meg minket és soha többet nem dobhatja el egyetlen politikus sem egyszerűen a meghívót. Dupla okból, először is mert dokumentáljuk globálisan, másodszor ez már nem is szükséges, mert az esetek száma már most olyan, hogy ez világos. De képzelje el, hogy ön beoltatta magát vagy az ön apja, anyja, stb. nem hallgatott önre és most történik vele valami és megvan ez a két érték oltás előtt és után, akkor is ha csak fejfájása és bénulása van, azt hiszem, hogy a jogászok munkához foghatnak. Ugye Elmar?(ő egy jelenlévő jogász) És ez nagyon-nagyon drága is lehet az oltóorvosoknak. Azám! És nagyon jövedelmező lenne az állami szintű kártérítés. Nem kívánom önöknek, hogy oltassanak, de ha önökkel egy ilyen malőr történne, akkor legalább egy kártérítésük lenne. Azt hiszem, most abba akarom hagyni.

DR. SABINE HELMBOLD: Nagyon-nagyon köszönöm Prof. Bhakdi ezt az előadást. Szeretnék egy kérdést feltenni. Ön most vizsgálja ezt a problémát az alvadással, most kéne csinálni ezeket a megfelelő vizsgálatokat. A gyártók készek vagy nem készek arra, hogy ezt nyomonkövessék?

PROF. BHAKDI: Nem, a gyártónak ez nem kötelessége, ők amúgy sem felelnének ezért. És nekik semmilyen kötelezettségük sincsen ezt nyomonkövetni. Nekünk, azaz az orvosoknak van ez a kötelezettségünk. És ha ezt a kötelességüket elmulasztják azt hiszem…Elmar? akkor ennek következményei lehetnek. Vagy? Így van ez?

ELMAR BECKER ÜGYVÉD: Azt hiszem mindjárt pontosabban belemegyünk ebbe. Ennek jogi következményei vannak két szinten. Az egyik a polgári jogi kártérítési és fájdalompénz igényekkel, a második szint a büntetőjogi üldözés.

DR. SABINE HELMBOLD: Nagyon kíváncsiak vagyunk az eredményekre, ha az orvosok majd megcsinálják a méréseket. És Wolfgang Wodarg fogja az egészet koordinálni. Már bejelentkeztem hozzá egy interjú-kívánsággal. Most, hogy ezt tudom, már a listán vagyok. Igen, mozgásba lendül a dolog. Már be szabad jelentenem, hogy Prof. Bhakdinak van egy további, fontos híre a szakreferátok végén, tehát, kérem szépen, az izgalom fokozódik.

Prof. Dr. Sucharit Bhakdi: Covid Impfstoffe- Notwendigkeit, Wirksamkeit und Sicherheit (Fachtagung Hamburg 27. Mai 2021)
Fordította: Biró Éva


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.