COVID-19 vakcinák itthon

Nem is Magyarországon élnénk, ha egészségügyben dolgozó emberek, akiket munkakörükből azért rúgnak ki, mert táppénzen betegszabadságukat töltve posztolgatnak a tengerpartról, ma mártírként ünnepeltetik magukat, mondván, hogy munkahelyüket nem is a táppénzcsalás, hanem amiatt veszítették el, hogy a kormány keleti vakcinabeszerzéseivel szembe menve ők azért harcoltak, hogy az embereket – köztük a fiatalokat – ne a hagyományos védőoltásokkal, hanem a COVID-19 megbetegedés legsúlyosabb következményét, azaz a thrombogén tüskefehérje vérben történő megjelenését is felvonultató mRNS oltásokkal oltsák.

Mindeközben a szakmailag jóval fejlettebb nyugaton, ahol a COVID által felkavart modernkori boszorkányüldözés ellenére sem halt ki a tudományos szakemberek racionális párbeszéde, a szakemberek immár racionális alapokra helyezik a COVID-19 vakcinák itthon csak összeesküvés elméletnek nevezett mellékhatásait.

Már sokszor leírtam, hogy a COVID-19 legsúlyosabb, egyben igen jól körvonalazható embercsoportokban – azaz a sérült, kiszáradt nyálkahártyával rendelkező idősekben – kialakuló következménye, hogy a SARS-CoV-2 vírus, áttörve a légutakon a vérbe jut és ott, a tüskefehérjéken lévő heparin-kötőhelynek következtében vérrögöket indukál. Az így kialakult vérrögök a tüdő vérellátását akadályozva csökkentik a gázcserét, súlyos oxigénellátási zavarokat, végső soron pedig légzési elégtelenséget okoznak. Mindezt a vírusrészecskéket tartalmazó nyákot az alsó légutakba juttató mechanikus lélegeztetés csak súlyosbítja. A keringésbe jutott vírus tüskefehérjéje által indukált vérrögképződés azonban az olyan véralvadásgátlókkal, mint az évtizedek óta alkalmazott heparin, hatékonyan gátolható. Izraeli kutatók pedig azt is leírták, hogy a SARS-CoV-2 fertőzés legveszélyesebb szakaszában az emberi szervezetben 1-től 100 milliárd SARS-CoV-2 részecske található. Tekintettel azonban, hogy az egészséges emberek nyálkahártyáját egy, a vírusokat csapdába ejtő viszkózus nyákréteg borítja, a szervezetbe jutó SARS-CoV-2 leginkább a felső légutak nyálkahártyáján ragad és ott okoz gyulladással kísért fertőzést. Ezzel szemben a deltoid izomba juttatott többtízmilliárdnyi nanorészecske, bennük a vérben trombózist okozó tüskefehérje genetikai kódjával, a szervezet számos helyére képesek eljuttatni az mRNS-t, tüskefehérje termelésre bírva a szervezet számos sejtcsoportját. Aminek vége a tüskefehérje megjelenése a keringésben. Nézzük, erről mit ír a Trends in Molecular Medicine (ld. az alábbi ábrát – link buff.ly/3d7lx9N (PDF)):

COVID-19 vakcinák itthon

(A) A COVID-19 kockázata jelentősen növekszik az életkorral és a már meglévő társbetegségekkel, míg az egészséges felnőtteket nagyrészt elkerüli a súlyos COVID-19. A SARS-CoV-2 egy légúti vírus, és tünetmentes fertőzés vagy enyhe COVID-19 esetén a veleszületett és adaptív immunitás hatékonyan feltartóztatja a SARS-CoV-2-t a felső légutakban, megakadályozva a vírus szisztémás terjedését. Vírusantigén a keringésben történő megjelenése súlyos COVID-19 alatt következhet be.
(B) A deltoid izomban végzett vakcinázás robusztus és tartós anti-SARS-CoV-2 spike (S) fehérje szisztémás immunválaszt vált ki betegség hiányában; azonban az intramuszkuláris vakcina beadása nem feltétlenül aktiválja optimálisan a helyi nyálkahártya-válaszokat, így korlátozott védelmet nyújt (a kívánatoshoz képest) a fertőzés fő helyén (azaz a légúti nyálkahártyán). Tekintettel arra, hogy az mRNS-t tartalmazó nanorészecskék egyéb szövetek mellett a májba is eljutnak, így a tüskefehérje bekerül a keringésbe (pl. a májvénán keresztül), és szisztémásan eloszlik. A COVID-19 mRNS-vakcinák mRNS-tartalmú lipid nanorészecskéinek szisztémás eloszlása meglehetősen elhanyagolhatónak számított 2021 közepéig-végéig, amikor is az első jelentések kimutatták az tüskefehérje megjelenését a védőoltásban részesülők keringésében (https://bit.ly/3UaIVn9 (PDF)).

A közelmúltbeli eredmények pedig azt mutatják, hogy a nyirokcsomókban vakcina-mRNS, a nyirokcsomókban és a vérben pedig tüskefehérje található, a SARS-CoV-2 mRNS-oltást követő 2. hónapig (https://bit.ly/3U9gPZH (PDF)).

Szerző: Letoha Tamás


Dr. Letoha Tamás MD, PhD
kutatóorvos | ügyvezető
Pharmacoidea Kft. | pharmacoidea.euAhogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.