Sunday Morning Futures Dr. Pierre Koryval és Ron Johnson szenátorral

Elkészült a FoxNews június 20.-i Sunday Morning Futures Dr. Pierre Koryval és Ron Johnson szenátorral készített interjújának magyar feliratos változata.

Az interjút a YouTube letiltotta.

A magyar szövegért Gabriella Bakát, a feliratozásért Norbert Szolnokyt illeti a köszönet.
Technikai megjegyzés: 1:02-nél a 600 millió amerikai haláleset helyett “csak” 600 ezer értendő.

Ez a részlet egy gyors átirata a “Sunday Morning Futures” című 2021. június 20-i műsorból. Ez nem feltétlenül a végleges formája a szövegnek, és frissítésre kerülhet.

… És ma reggel elsőként a cenzúra és a média eltussolásának potenciálisan halálos hatása, mivel egyre több a bizonyíték arra, hogy a nagy technológiai és vállalati média elhallgatta a COVID-ról szóló igaz tényeket, az amerikai nép kárára.

Ma reggeli első vendégeim a COVID-19 lehetséges kezeléseit tanulmányozták és kérdőjelezték meg a világjárvány során. És annak ellenére, hogy a korai kezelés biztonságosságát és hatékonyságát legalább egy olyan gyógyszer bizonyította, amely más betegségek kezelésére már forgalomban volt, az ivermektin vagy – kisebb mértékben – a hidroxiklorokvin bármilyen említése a politikai szereplők és egyes médiumok támadásával és leszámolásával találkozott.

Az ilyen említéseket vagy bejegyzéseket a közösségi média cenzúrázta. Ezen a héten az Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma arról számolt be, hogy több mint 3 milliárd dollárt fog költeni a COVID-19 kezelésére szolgáló vírusellenes kezelések kifejlesztésére és gyártására.

Valójában Anthony Fauci-t idézték, aki azt mondta, hogy a COVID kezelésére otthon bevehető tabletták hatékony eszközt jelentenének a COVID okozta halálesetek megelőzésére irányuló erőfeszítéseinkben.

De a mai napig több mint 600 000 amerikai halt meg az elmúlt évben. Ron Johnson wisconsini szenátor az elsők között volt, aki megkérdőjelezte, hogy miért hagynak figyelmen kívül vagy kritizálnak bizonyos gyógyszereket a COVID-19 kezelésére.

Most csatlakozik hozzám Dr. Pierre Kory aki fertőző betegségekkel foglalkozó szakember és akinek a Johnson szenátor bizottsága előtt tett vallomását a Google és a YouTube cenzúrázta. Mindkét férfi azt állította, hogy a COVID korai kezelése, még az enyhe tünetekkel rendelkezők esetében is, megelőzi a későbbi kórházi kezeléseket.

Akkor miért nem tettük meg?

Uraim, köszönjük szépen, hogy itt vannak ma reggel. Örülök, hogy mindketten.

DR. PIERRE KORY, INTENZÍV ÉS TÜDŐGYÓGYÁSZ SZAKORVOS: Köszönöm.

BARTIROMO: És, Dr. Kory, hadd játsszam le egy kicsit a Johnson szenátor bizottsága előtt a COVID kezeléséről tett vallomását. Ezt nézze meg.

(KEZDŐDIK A VIDEÓ részlet)

KORY: A világ számos központjából és országából adatok hegyei jelentek meg, amelyek az Ivermektin csodálatos hatékonyságát mutatják.

A korai ambuláns kezelésben három randomizált, kontrollált vizsgálat és több megfigyelés, valamint esetsorozat mutatja, hogy az Ivermektin szedése esetén csökken a kórházi kezelés és a halálozás szükségessége.

(VIDEOKLIP VÉGE)

BARTIROMO: Ez 2020 decemberében volt.

Ma reggel friss híreink vannak, hogy minden, amit mondott, igaz volt ebből az új tanulmányból, ami a Science-ben jelent meg erről.

Szenátor úr, mi történt itt?

SEN. RON JOHNSON (R-WI): Jó reggelt, Maria.

Nos, Dr. Fauci történt. A média arroganciája, a közösségi média cenzúrája történt. Azt a klipet, Dr. Kory vallomását, erőteljes vallomását nyolcmillió amerikai nézte meg, akik nem voltak elégedettek az NIH iránymutatásával, amely alapvetően semmit sem tesz.

Korai kezelést akartak. A YouTube törölte a videót. De mindannyian tudjuk, hogy Dr. Fauci nem egy szerény ember. Tudja, ha megkérdőjelezi, amit tett, nyilvánvalóan magát a tudományt kérdőjelezi meg. De ha megnézzük, hogyan irányította a COVID-válságot, azt közel sem nevezhetjük sikeresnek. 600.000 ember halt meg, több billió dollár gazdasági pusztítással.

Figyelmen kívül hagyta a korai kezelést. Valószínűleg segített szabotálni néhány ilyen dolog használatát. És Maria, meg kell értened, hogy Dr. Fauci, az egészségügyi iparágak, a média, a közösségi média emberei soha nem fogják beismerni, hogy tévedtek ebben a kérdésben, mert ha ezt megteszik, akkor be kell ismerniük, hogy szó szerint több százezer embernek nem kellett volna életét veszítenie, ha nem az ő cenzúrájuk, arroganciájuk és Dr. Fauci rossz irányítása miatt.

Ez hihetetlen.

Dr. Kory, mutassa be nekünk az Ivermektint. Az Ivermektin a Merck által gyártott gyógyszer. Már régóta forgalomban van. Most pénteken kaptuk az új hírt, hogy Fauci szerint most már a COVID ellen keresik a kezelést.

Az egyik kezelést, amit vizsgálnak, a Merck készíti. Szóval, az Ivermektin Merck gyógyszer szabadalma lejárt, igaz? A gyógyszergyárak nem keresnek rajta pénzt, mert nem szabadalmaztatható. Meséljen erről.

KORY: Igen, ez így van.

Úgy értem, ez… már nem keresnek pénzt az Ivermektinből. Az egy régi gyógyszer. Sok-sok különböző gyártó gyártja. Röviden, ez az egyik legrégebbi és legbiztonságosabb gyógyszerünk. Évtizedek óta adják az egész világon, négymilliárd adagban.

Az a tanúvallomás, amit lejátszottak, amit decemberben adtam, a bizonyítékok akkor meggyőzőek voltak. Most már elsöprő. Éppen tegnap a világ legjobb kutatói által készített tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az Ivermektin hatására jelentősen csökken a haldokló betegek száma. A világ minden tájáról kapunk jelentéseket, Mexikóból, ahol a közegészségügyi politikába beépítették, hogy Argentínában és India egyes államaiban hatalmas számú beteg kerüli el a kórházi kezelést és a halált.

Tudjuk, hogy ez működik. Az egész világon működik. Az Egyesült Államokban senki sem hallott róla.

BARTIROMO: Szóval, ez az egész a pénzen múlik, Dr. Kory?

Úgy értem, ez a Merck által gyártott gyógyszer, az Ivermektin, már nem szabadalmaztatott. Már nem keresnek rajta pénzt. De most Fauci azt mondja, hogy egy olyan gyógyszerrel foglalkozik, ami a Merck által gyártott, szabadalmaztatott gyógyszer lesz. Nem ugyanazok az alapanyagként szolgáló vegyi anyagok? Szóval most már szabadalmaztatni fogják, hogy hatalmas profitot termelhessenek rajta?

KORY: Nos, ez… úgy értem, ez annyira egyértelmű… ez egy kirívó példája annak a rendszernek, amelyben élünk, amely szerint a profitorientált gyógyszereket előnyben részesítik, szinte teljesen kizárva a nonprofit gyógyszereket.

Így azt látjuk, hogy az összes pénzt a gyógyszeripari vállalatoknak dobják ki, hogy új terápiákat fejlesszenek ki, miközben már vannak meglévő, újrahasznosított gyógyszereink, amelyek rendkívül hatékonyak. Soha nem fognak olyan gyógyszert kifejleszteni, amely hatékonyabb lenne az Ivermektinnél.

Ezt abszurdnak tartom. Kormányunk épp most adott – ezen a héten – több mint 4 milliárd dollárt két különböző területre, hogy megpróbáljon egy orális vírusellenes korai kezelési terápiát találni. Már meg is van. Rengeteg életet menthetünk meg.

Ez egy kezelhető betegség. Azonosítottuk ezt a gyógyszert. És ezt szisztematikusan be kell vetni az egész… az egész egészségügyi ellátórendszerben.

Hihetetlen.

És az is abszurd, Johnson szenátor úr, ahogyan Önt továbbra is cenzúrázzák. Most ideiglenesen ismét kitiltották a YouTube-ról. A YouTube a múlt héten ismét felfüggesztette önt, mert szerintük megsértette a platform szabálysértési szabályzatát.

Mi történt a múlt héten, szenátor úr?

JOHNSON: Nos, ismét csak azt, amit már jóval több mint egy éve mondok, ahogyan próbálom felhívni az amerikaiak figyelmét arra a tényre, hogy vannak korai kezelési lehetőségek, és megpróbálom megtalálni őket. Ezt sikerült is elérniük.

És mellesleg Maria, ha nem lenne a FOX Nation, ha nem a YouTube-ra kellene hagyatkoznia, ezt a szegmenst azonnal cenzúráznák a YouTube-on. Gondolj csak bele.

A másik dolog, amit Dr. Fauci és a média most figyelmen kívül hagy, az a korai figyelmeztető jelek, amelyeket az Oltási Mellékhatásokat Jelző Rendszer ad. Közel 5000 halálesetünk van, több mint 1700 az oltás beadását követő nulladik, első és második napon belül. Több ezer ember maradandó fogyatékossággal, 20 000 kórházi kezeléssel.

És ez, őszintén szólva, a VAERS-rendszer teljes 30 éves története során évente kevesebb mint 200 halálesethez hasonlítható más vakcinák esetében. Nem figyelnek oda. Elhallgatják ezt az információt, és az amerikai nép fizeti meg az árát.

Hihetetlen.

És Dr. Kory, amikor a hétvégén beszéltem önnel, azt mondta, hogy ez a penicillinhez hasonló. Úgy értem, ön szerint ez a legnagyobb eltussolás az összes közül. Micsoda hatalmas, hatalmas hatás, 600.000 amerikai honfitársunk halott most, mert azt mondták nekik, hogy nem kaphatnak kezelést a COVID-ra.

Tudja, ez megbocsáthatatlan.

Úgy értem, mi… a csoportom… és ismétlem, a véleményem nem csak az enyém. Egy olyan csoport tagja vagyok, amely a szakterületem legelismertebb, legjobban publikáló orvosaiból áll. Évtizedek óta számos hozzájárulást tettünk. És mi végeztük a munkát. Mi végeztük a kutatást. És azonosítottuk az összes bizonyítékot, ami emögött áll.

Ez azt mutatja, hogy ügynökségeink figyelmen kívül hagyták az ilyen drogokat. És ez felbecsülhetetlen károkat okozott.

Igen.

KORY: Ismétlem, megtaláltuk a megoldást.

BARTIROMO: Igen.

És még gyorsan a tegnap este nyilvánosságra hozott dokumentummal kapcsolatban, mit szeretne mondani arról, hogy mit tudtunk meg ebből a fehér könyvből a tudományból az Ivermektin tekintetében?

Nagyon gyorsan, Dr. Kory.

KORY: Úgy értem, több tucat randomizált, kontrollált vizsgálatot néztek át. És a legpontosabb statisztikai elemzés szerint 62 százalékkal kevesebb halálozás következne be.

És ez a minimum, amire az Ivermektin képes, mert nem mindegyik volt korai kezelés. Ismétlem, a kulcs a korai.

Igen.

KORY: A korai kezelésből származó előnyök hatalmasak.

BARTIROMO: Igen.

KORY: Úgy értem, megakadályozzák, hogy az emberek kórházba kerüljenek és meghaljanak.

Nos, nyilvánvalóan a közösségi média…

Úgy értem, épp most írtam egy dolgot. Száz… több mint 100 000 beteg életet mentett volna meg, ha az NIH bevezette volna az Ivermektint, amikor január elején bemutattuk nekik.

Ha azt tették volna, amit Mexikó, több mint 100.000 amerikai életet mentettek volna meg. És világszerte, ha követték volna a mi példánkat, több mint egymillió életről beszélünk, csak ennek a dokumentumnak az alapján.

Igen. Ó, te jó ég!

Nos, nézze, azt mondják nekünk, hogy bízzunk a kormányzati szerveinkben, mint az NIH, mint az Egészségügyi Világszervezet. De mióta a közösségi média úgy döntött, hogy ők az igazság döntőbírái, továbbra is cserbenhagynak minket.

Szünetet tartunk, mert tudom, hogy ez csak a legújabb szörnyű eltussolás. Ez betetőzi a félretájékoztatás, a cenzúra és a médiában egyesek által elkövetett több éves hazugságok időszakát, amelyek azon alapulnak, hogy képtelenek Donald Trump elnökről tudósítani, a legnagyobb hazugságok közül – amikor visszatérünk.

(REKLÁMSZÜNET)

(VIDEOKLIP KEZDETE)

GOV. RON DESANTIS (R-FL): Rantisant: Azt hiszem, ez az ügy a nagy technológiával semmihez sem hasonlítható, amit eddig láttunk. Hatalmas hatalommal rendelkeznek. Ezek a monopóliumok sokkal erősebbek, mint a 20. század eleji monopóliumok.

Valójában egy maroknyi vállalat, az ország politikai beszédének hatalmas százalékát ellenőrzik. Ezért úgy gondolom, hogy amikor ilyen helyzetek adódnak, akkor nem csak pártállás alapján cenzúráznak. Nyilvánvaló, hogy láttunk konzervatívokat is cenzúrázni.

De amikor cenzúráznak olyan dolgokat, amelyek a legfontosabb kérdésekről szólnak, amelyekkel valaha is foglalkoztunk, arról, hogy hogyan indult a COVID, hogy működnek-e a zárlatok…

Igen.

DESANTIS: …akkor tudod, hogy ezzel tényleg kárt okoznak a társadalomnak.

(VÉGE A VIDEOKLIPNEK)

BARTIROMO: Nagy, nagy kár.

Ez volt Florida kormányzója, Ron DeSantis ebben a műsorban a múlt héten a közösségi média cenzúrájának veszélyes hatásairól.

Dr. Pierre Koryval és Ron Johnson szenátorral beszélgetünk ma reggel a közösségi médiában a vállalati dominancia által gyakorolt cenzúráról és arról a nyilvánvaló meggyőződésükről, hogy a Facebook, a YouTube, a Google, a Twitter, ők az igazság döntőbírái.

Nem tudom, mikor kezdték el azt hinni, hogy ők az igazság döntőbírái. A vezetőségből egyébként sokan politikai ügynökök.

Szenátor úr, beszéljünk arról, hogy mi történt Faucival és a Facebookkal a világjárvány idején, amikor ezek az e-mailek Dr. Fauci és Mark Zuckerberg között zajlottak. És nagy lehetőségekről beszéltek egy információs központban.

Nézzük meg, mit tett a Facebook, miután ezek az e-mailek oda-vissza mentek kettejük között. A Facebook úgy dönt, hogy elindít egy információs központot, minden, ami a COVID-ról szól. De cenzúráznak bizonyos fontos információkat, ahogy azt már elmondtuk.

Aztán, amikor ezek az e-mailek nyilvánosságra kerülnek, amelyekben Fauci elismeri, hogy szerényen együttműködött a Wuhan-i Virológiai Laboratóriummal, hirtelen a Facebook… a Facebook irányelvei megváltoznak, és azt mondják, ó, oké, nem fogjuk többé eltávolítani azt az állítást, hogy a COVID-19-et ember alkotta vagy természetes úton állították elő.

Mi a véleménye arról, hogy mi történt itt a cenzúra tekintetében?

JOHNSON: Nos, először is, az igazság a világjárvány kezdete óta rejtőzködik.

És így nehéz megmagyarázni az összejátszást, a média, a közösségi média korrupcióját. Minden a választásokról szólt. Az egész a kampány politizálásáról szólt. A tény az, hogy emberek százezrei vesztették életüket a COVID politizálása miatt.

Én személy szerint sokkal inkább bíznék az olyan orvosokban, mint Dr. Kory, Dr. McCullough, Dr. Fareed, akik szintén tanúskodtak a bizottságom előtt, ezekben az orvosokban, akiknek van bátorságuk és együttérzésük ahhoz, hogy ténylegesen kezeljék a betegeket.

És az a kérésem az amerikaiakhoz, hogy menjenek fel más közösségi oldalakra. Ez az információ nincs 100 százalékban elhallgatva. Ha COVID-ot kapnak, keressenek olyan orvost, aki valóban kezeli a betegségüket, mert van rá kezelés.

De nem, Maria, a hazugságok, a hamis narratívák, amelyeket mindenütt, esetről esetre elmondanak, hatással vannak a politikánkra. A média miatt választották meg az emberüket. És most nem fogják beismerni, hogy tévedtek.

És ez továbbra is emberek életébe fog kerülni.

BARTIROMO: A Morgan Stanley egyik kutatási jelentését néztem. A Morgan Stanley becslése szerint a Pfizer 100 milliárd dollárt kereshet a vakcinákon, oké, a következő öt évben, 100 milliárd dollárt a vakcinákon.

Csak arra kell rámutatnom, hogy ha a világjárvány korai szakaszában más kezelési módok is rendelkezésre álltak volna, akkor ez nem tette volna szükségessé a sürgősségi engedélyezés lehetőségét.

Nem igaz, Dr. Kory?

Ez igaz.

KORY: Igen, ez… ez teljesen igaz… és ez lehet az egyik oka annak, hogy ezeket a korai alternatív kezeléseket elnyomták.

A legfontosabb dolog azonban, amit még mindig meg kell értenünk, hogy a vakcinánál többre van szükségünk. Nem mindenki fogja beoltatni magát. Nem mindenki kaphatja meg az oltást. És világszerte nem mindenki fér hozzá a vakcinákhoz.

Ezért az a gondolat, hogy azonosítottunk egy korai kezelést, amely valójában hídként, alternatívaként vagy akár biztonsági hálóként is szolgálhat a vakcinákhoz…

BARTIROMO: Igen.

KORY: Nem tudjuk, hogy ezek a menekülő változatok továbbra is védettek lesznek-e a vakcinák által.

BARTIROMO: Igen.

KORY: Most már van egy újabb eszköz az eszköztárban, és több védelmet kapunk.

BARTIROMO: Hadd terjesszem ki ezt a témát.

És mellesleg, Dr. Kory, ki kell emelnünk azt a hatást, amelyet rendszerünk pereskedő jellege gyakorol a gyógyszerekkel kapcsolatos állítások korlátozására. Ez egy másik nagy probléma.

De szenátor úr, ez csak egy a sok hazugság közül. Nézzük meg a legnagyobb hazugságokat, amióta a demokraták előálltak ezzel a nevetséges nagy hazugsággal a választások integritásáról. Ezek tulajdonképpen a legnagyobb hazugságok, az Oroszország-csalás, amely egy kitalált dosszién alapult, hogy megpróbálják megbuktatni Trumpot, egy Trump elleni vádemelés, amelyhez egyáltalán nem kapcsolódik bűncselekmény. A Hunter Biden laptop és az összes üzleti ügylete és a pénz, amit mindenkitől kapott, a volt moszkvai polgármester feleségétől kezdve a Kínai Kommunista Párthoz kötődő kínai cégekig.

A COVID-19 eredete, egy laboratóriumi szivárgás és a kezelés. Aztán persze ott van a fegyveres felkelés. Fegyveres felkelésnek nevezi Nancy Pelosi szenátor január 6-át.

Hány fegyvert vittek fel azon a napon, hiszen azt mondja, hogy fegyveres volt?

JOHNSON: Nos, egyébként mindig több ezer fegyveres lázadóról beszélnek.

Megkérdeztem az FBI tanúját. Az FBI tanúja szerint egyetlen, egyetlen fegyvert sem találtak sem a Capitoliumban, sem a Capitolium területén. Szóval ez csak az egyik legújabb nagy hazugság.

Maria, meg kell értenünk, hogy ez mennyire veszélyes a demokráciánkra nézve. Mindenkit aggaszt az orosz beavatkozás a 2016-os és 2020-as választásokba. Amit a nagy média csinál, az sokkal nagyobb befolyással bír és sokkal jobban beavatkozik a választásokba és a választási folyamatba, mint bármi, amit Oroszország vagy Kína valaha is remélhetne elérni.

És ezt nem ismerik el. Soha nem fogják beismerni.

Igen.

Hihetetlenül büszke vagyok erre a csapatra a “Sunday Morning Futures”-ben, és arra, hogy önökkel együtt dolgozom. Minden történetet elmeséltünk. Már hét éve a jó oldalon állunk. Minden egyes nap elszúrtam az utat. Szemétkedjetek csak tovább. Én továbbra is az igazat fogom mondani.

Johnson szenátor, Dr. Kory, köszönöm szépen, uraim. Örülök, hogy itt vannak ma reggel. Nagyra értékeljük.

Forrás: FOX NEWS

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.