Klímaváltozás ellen az ECO karakterek elérhetőségével

A fejlesztők gondoltak egy nagyot és úgy döntöttek, hogy komolyan veszik a kihívást a klímaváltozás elleni harcra vonatkozóan. Már többen példát mutattak, hogy ott is lehet akár 50%-os megtakarítást is elérni ahol az ember nem is gondolná.

ecofont vera sans regular - Klímaváltozás ellen az ECO karakterek elérhetőségével - ClimeNews

Fantasztikus, hogy tintát “lopnak” el a nyomtatandó karakterekből úgy, hogy jóformán észre sem vesszük, de ha mégis… jó érzéssel tölt el a törekvés mindannyiunkat.

Ryman - Klímaváltozás ellen az ECO karakterek elérhetőségével - ClimeNewsHa a nyomtató egy adott szöveg esetében kevesebb tintát használ, akkor kevesebb energiára van szükség, kevesebb toner vagy tintapatron fogy, ezáltal csökken a hulladék és folytatni lehet még a sort a gyártásra vonatkozóan tovább a másodlagos megtakarításokkal. A vállalkozásoknak pedig több pénz marad a zsebében, tehát még gazdaságilag is jól jönnek ki, amennyiben alkalmazzák az eco karakterek új generációját.

De mi is a helyzet ezekkel a betűkkel? Nézzünk csak egy kicsit bele a lényegbe, nagyon meggyőző.

A Grey London és a Ryman együtt fejlesztette ki a Ryman Eco névre keresztelt fontot, amely áttörtségének köszönhetően jelentősen kevesebb tintával is kifogástalanul olvasható. Nem mellesleg gyönyörű és elegáns, így igazán bárhol használható. Már magyar karakterkészlettel is elérhető, ráadásul ingyenesen!
Tőlünk is letöltheted: Ryman Eco

.
Az ecofont® hasonló előnyöket biztosít azzal a kiegészítéssel, hogy már jól ismert karakterkészletekből – Arial, Times New Roman, Calibri, Verdana és Trebuchet MS. – szedi ki a tintát a mellékelt képen látható módon. Kiadtak egy könnyen telepíthető demó font készletet is amit szintén le tudsz tölteni:
Ecofont Vera Sans Regular

Próbáld ki és használd, ezzel is hozzájárulsz a klímavédelemhez

és még anyagilag is jobban jársz!

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.