Klímaváltozás ellen az ECO karakterek elérhetőségével

A fejlesztők gondoltak egy nagyot és úgy döntöttek, hogy komolyan veszik a kihívást a klímaváltozás elleni harcra vonatkozóan. Már többen példát mutattak, hogy ott is lehet akár 50%-os megtakarítást is elérni ahol az ember nem is gondolná. Fantasztikus, hogy tintát “lopnak” el a nyomtatandó karakterekből úgy, hogy jóformán észre sem vesszük, de ha mégis… jó érzéssel tölt el a törekvés mindannyiunkat.
Ha a nyomtató egy adott szöveg esetében kevesebb tintát használ, akkor kevesebb energiára van szükség, kevesebb toner vagy tintapatron fogy, ezáltal csökken a hulladék és folytatni lehet még a sort a gyártásra vonatkozóan tovább a másodlagos megtakarításokkal. A vállalkozásoknak pedig több pénz marad a zsebében, tehát még gazdaságilag is jól jönnek ki, amennyiben alkalmazzák az eco karakterek új generációját.

De mi is a helyzet ezekkel a betűkkel? Nézzünk csak egy kicsit bele a lényegbe, nagyon meggyőző.

Ryman - Klímaváltozás ellen az ECO karakterek elérhetőségével - ClimeNewsA Grey London és a Ryman együtt fejlesztette ki a Ryman Eco névre keresztelt fontot, amely áttörtségének köszönhetően jelentősen kevesebb tintával is kifogástalanul olvasható. Nem mellesleg gyönyörű és elegáns, így igazán bárhol használható. Már magyar karakterkészlettel is elérhető, ráadásul ingyenesen!
Tőlünk is letöltheted: Ryman Eco

.
ecofont vera sans regular - Klímaváltozás ellen az ECO karakterek elérhetőségével - ClimeNewsAz ecofont® hasonló előnyöket biztosít azzal a kiegészítéssel, hogy már jól ismert karakterkészletekből – Arial, Times New Roman, Calibri, Verdana és Trebuchet MS. – szedi ki a tintát a mellékelt képen látható módon. Kiadtak egy könnyen telepíthető demó font készletet is amit szintén le tudsz tölteni:
Ecofont Vera Sans Regular

 

Próbáld ki és használd, ezzel is hozzájárulsz a klímavédelemhez

és még anyagilag is jobban jársz!

R.L.